vrijdag 29.09.2017 20:30 #STVCHA
Einde
(0-0)
95'

EINDE
Van Driessche fluit voor het einde van de wedstrijd. Charleroi wint op het veld van STVV met 0-1 met dank aan het enige doelpunt van Fall.

94'

Het is opnieuw Dussaut die voor doelgevaar zorgt. Hij waagt wederom zijn kans van buiten het strafschopgebied. Penneteau bokst opnieuw weg.

92'

Dussaut neemt het doel onder vuur. Penneteau duwt het schot goed uit zijn doelvlak.

90'

De thuisploeg krijgt vier minuten extra tijd om de gelijkmaker te forceren.

Gele kaart
In
88'

Het wordt plots warm voor het doel van Penneteau. Kitsiou haalt uiteindelijk stevig uit, maar Dessoleil kopt het staalharde schot weg.

In
87'

Ditmaal staat Legear aan het kanon. Hij jaagt de bal over het doel. De tijd begint te dringen voor STVV.

86'

Legear legt opzij tot bij Botaka. Legear wil de bal graag terug, maar Botaka waagt zijn eigen kans. Zijn plaatsbal eindigt recht in de armen van Penneteau.

Gele kaart
In
82'

De Roeck gooit Asamoah in de strijd ten koste van De Sart.

82'

Dessoleil moet achteruit lopen, maar krijgt zijn hoofd toch nog tegen een hoekschop. Zijn kopbal valt amper een metertje naast het doel.

80'

De laatste tien minuten zijn aangebroken voor STVV. Kan de thuisploeg deze achterstand nog ombuigen?

In
77'

Mazzu gaat opnieuw wisselen. Doelpuntenmaker Fall mag gaan rusten. In zijn plaats komt Tainmont.

74'

De Sart zet prima voor richting het hoofd van Vetokele. De spits gooit zich naar de bal, maar komt opnieuw enkele centimeters te kort om goed te kunnen koppen. Dit was nochtans een uitstekende kans op de gelijkmaker.

In
73'

Bij Charleroi moet Benavente naar de kant voor Bedia.

72'

Op de daaropvolgende hoekschop staat de doelman wel in niemandsland. Gelukkig voor Penneteau belandt de kopbal van Teixeira binnen zijn bereik en duwt hij opnieuw in corner.

71'

Penneteau moet nu toch aan de bak. Botaka krult de bal knap richting de rechterbovenhoek. De doelman van Charleroi moet zich strekken om het leer vanonder zijn lat te duwen.

69'

De thuisploeg heeft het bijzonder lastig om Penneteau aan het werk te zetten. Ditmaal probeert Charisis de bal voor doel te gooien, maar zijn voorzet eindigt op het dak van het doel.

66'

Nurio slalomt zich voorbij drie tegenstanders. Hij rukt op richting het doel en besluit zelf de trekker over te halen. Zijn schot gaat een metertje naast het doel van Pirard.

64'

De thuisploeg bokst nog eens een knappe aanval in elkaar. Legear vindt het hoofd van De Sart. De middenvelder knikt enkele meters voorlangs.

59'

Legear begint zijn invalbeurt met een prima hoekschop. Teixeira mag helemaal vrij inkoppen in de tweede zone. Hij mikt zijn kopbal echter enkele meters over.

In
57'

De Roeck grijpt in na de achterstand en haalt Bezus naar de kant. Legear moet het tij helpen keren.

52'

Het antwoord van de thuisploeg laat niet lang op zich wachten. Kitsiou haalt uit vanop ruime afstand. Penneteau ziet de bal goed komen en bokst het leer uit zijn doelvlak.

Doelpunt
51'

DOELPUNT
Charleroi klimt op voorsprong dankzij Fall. Marinos draait zijn voorzet perfect tot bij de inlopende Fall. De spits gooit zich met zijn lange benen naar de bal en duwt van dichtbij binnen.

Gele kaart
48'

De Norre loopt al vroeg in de tweede helft tegen een gele kaart aan. Hij kwam te laat bij Marinos.

46'

AFTRAP TWEEDE HELFT
We voetballen opnieuw op Stayen.

45'

RUST
Van Driessche fluit voor de rust. STVV en Charleroi houden elkaar goed in evenwicht.

45'

In de toegevoegde tijd van de eerste helft kampeert Charleroi voor het doel van STVV. De vrije trap en corner van Benavente leveren echter wederom niets op.

41'

Beide ploegen staan met aanvallende intenties op het veld, maar de uitwerking van die aanvalsplannen loopt niet altijd even gesmeerd. De doelmannen hebben nog niet veel werk gekregen.

36'

Teixeira kopt op een vrije trap. Zijn poging is echter te zwak waardoor Penneteau eenvoudig opraapt.

34'

Aan de overkant neemt Bezus het doel onder vuur. Penneteau duwt zijn harde knal naar de zijkant, maar Vetokele is goed gevolgd om de rebound binnen te duwen. Op het moment van de waarheid glijdt de spits echter weg en gaat dus ook de schietkans verloren.

33'

Na veel geharrewar en geknutsel kan Benavente op doel koppen. Dat is duidelijk niet zijn specialiteit, want de bal zeilt een eind over.

29'

Penneteau en Vetokele staan intussen allebei weer op hun beide benen. We voetballen voort.

28'

Botaka duikt ditmaal op aan de linkerkant. Hij draait zijn voorzet tot bij Vetokele. Penneteau komt echter goed uit en bokst het leer weg. Daarbij komen beide spelers wel in botsing en legt de scheidsrechter het spel even stil voor verzorging.

Gele kaart
26'

Charleroi heeft al enkele overtredingen nodig gehad om de thuisploeg af te stoppen. Bij een fout van Nurio vindt Van Driessche het welletjes. De linksachter krijgt een gele kaart onder de neus geduwd.

24'

Botaka zet een knap nummertje op aan zijn rechterflank. Hij krijgt de bal ook nog voor tot bij Vetokele, maar de spits komt enkele centimeters te kort om op doel te kunnen koppen.

21'

Vetokele probeert het doel van Penneteau nog eens onder vuur te nemen. Dankzij zijn controle stuit de bal uitnodigend op voor een strakke volley. Het lichaam van Martos staat echter in de weg.

19'

De combinaties verlopen vrij stroef bij de thuisploeg. Het is vooral Charleroi dat de wet momenteel dicteert.

Gele kaart
16'

De daaropvolgende vrije trap belandt tot bij Baby aan de tweede paal. Hij kopt de bal terug het pak in op zoek naar een ploegmaat, maar die vindt hij niet.

15'

Nurio zet de turbo even aan en loopt Kitsiou en Charisis er probleemloos af. Laatstgenoemde trekt aan de noodrem en legt Nurio tegen de mat. Het komt de Griek op een gele kaart te staan.

13'

Fall brengt laag voor tot bij de inlopende Benavente. De middenvelder komt net niet uit met zijn passen waardoor hij de bal plomp verloren over de achterlijn duwt.

11'

Fall knikt een vrije trap door tot bij Baby. De Norre kan in extremis wegwerken, maar Baby stond ook in buitenspelpositie.

Gele kaart
8'

STVV combineert plots vlot tot in het strafschopgebied van Charleroi. Vetokele slingert zich voorbij Dessoleil en gaat vervolgens gretig liggen. Scheidsrechter Van Driessche trapt niet in de fopduik en geeft de spits een gele kaart.

6'

De eerste kans van de wedstrijd is voor de bezoekers. Rezaei krijgt zijn hoofd tegen een hoekschop, maar Pirard bokst de bal weg. Enkele seconden later zorgt opnieuw Rezaei voor gevaar, maar Pirard heeft ditmaal minder moeite om de bal te pakken.

4'

De doelpogingen komen voorlopig allemaal vanuit een stilstaande fase. De vrije trappen van Bezus (tot twee keer toe) en Benavente leverden echter niets op.

1'

AFTRAP
STVV brengt de bal aan het rollen. Speeldag 9 in de Jupiler Pro League gaat van start.

Wedstrijdstatistieken

STV
CHA
44
Balbezit
56
5
Hoekschoppen
5
25
Inworpen
22
1
Reddingen
5
1
Buitenspel
2
9
Fouten
16
5
Schoten op doel
2
8
Doelman uittrappen
6
4
Schoten naast doel
4
18
Vrije trappen
10

Huidige vorm

STV
CHA
x
x
+
-
-
-
+
+
+
+

Laatste 10 wedstrijden

STV
CHA
16
Doelpunten
22
0
Tweede gele kaarten
0
15
Gele kaarten
16
4
Gewonnen wedstrijden
8
1
Verloren wedstrijden
1
1
Rode kaarten
1
13
Doelpunten tegen
6
5
Gelijke spelen
1
10
Wedstrijden
10

Head to Head

Gewonnen
5
Verloren
8

22

Gespeeld
Gelijk

9

Gewonnen
8
Verloren
5

Recente ontmoetingen