zaterdag 30.09.2017 20:00 #WBEANT
Einde
(0-0)
93'

EINDE
De wedstrijd zit erop! Waasland-Beveren maakt het verschil in een ijzersterke tweede helft en klopt Antwerp met zware 3-0 cijfers!

In
92'

Rodrigues verlengt nog een vrije trap in doel met het hoofd, maar hij wordt meteen afgevlagd voor buitenspel. Geen eerredder dus voor Antwerp.

90'

We krijgen er nog drie minuten bij! Valt er nog een doelpunt uit de lucht?

In
88'

Ook Angban wil maar al te graag zijn doelpuntje nog meepikken. Hij trapt te zwak in de handen van Bolat.

86'

Na een knappe dribbel van Thelin lijkt het nog 4-0 te gaan worden, maar Bolat duikt goed in de voeten van de Anderlecht-huurling. Nog een vijftal minuten op de klok!

82'

DOELPUNT
Het staat 3-0! Dierckx neemt een hoekschop goed aan met de borst en knalt vervolgens hard in de korte hoek! Hij viert niet voor de neus van de Antwerp-fans, maar vliegt nadien wel in de armen van coach Clement.

Doelpunt
79'

Roef gaat even zwaar in de fout na een terugspeelbal, maar kan het nog net rechtzetten voordat Ardaiz er zijn voet kan tegen plaatsen. Daar komt de doelman bijzonder goed weg!

In
76'

Yatabaré, net ingevallen, ziet Rodrigues opduiken aan de tweede paal. Die komt goed voor zijn man, maar raakt het leer net niet goed genoeg om zijn schot te kadreren.

In
In
72'

Hairemans mag een vrije trap nemen vanop een ruime afstand. Hij schiet het leer in de lege tribune achter doel. Op die manier zal Antwerp niet terug in de wedstrijd kunnen komen.

68'

Clement voert een eerste wissel door. Ampomah wordt naar de kant gehaald voor Tuur Dierckx. Die krijgt meteen applaus van de beide supportersclans. Kan hij ook nog prikken tegen zijn ex-ploeg?

In
67'

Heel wat ruimte na de pauze! Nu krijgt ook Antwerp een goede kans op de aansluitingstreffer, maar Owusu komt net te laat bij een uitstekende kans vanop links!

65'

DOELPUNT
Een tweede doelpunt zat er aan te komen en de 2-0 is nu ook een feit! Ampomah zet Morioka voor doel. Die blijft ijzig kalm en schuift het leer naast Bolat in doel!

Doelpunt
62'

Waasland-Beveren mist dé kans op de 2-0! Boljevic is er opnieuw van door en komt oog in oog te staan met Bolat. Hij kan zelf afdrukken, maar verkiest om Morioka te bedienen. Zijn pass is echter niet op maat, waardoor er nog een Antwerp-verdediger tussenzit. Dit had de doelpuntenmaker toch beter moeten doen.

60'

Antwerp heeft zijn lesje nog niet geleerd en geeft Boljevic opnieuw veel tijd en ruimte om aan te leggen, net buiten de zestien. Ditmaal gaat zijn knal over en naast.

56'

De thuisploeg heeft zijn voorsprong beet en laat de bal nu aan Antwerp. Dat levert ook wat druk op, maar van echt gevaar voor de kooi van Roef, is er voorlopig geen sprake.

51'

De Freethiel staat meteen in vuur en vlam. Letterlijk zelfs, want de stewards moeten een vuurpijl uit het vak van Waasland-Beveren verwijderen. Dat belooft hier nog spannend te worden!

Gele kaart
Gele kaart
47'

DOELPUNT
Wat een start van de tweede helft! Antwerp verdient een ingooi, maar Lambrechts geeft de bal aan de thuisploeg. Die gooit snel in naar Aleksandar Boljevic die het leer meeneemt en vervolgens staalhard in de verste kruising knalt! 1-0, wat een doelpunt!

Doelpunt
46'

AFTRAP TWEEDE HELFT
We zijn er terug aan begonnen! Wie trekt de partij naar zich toe?

45'

RUST
De eerste helft zit er op en we gaan rusten zoals we zijn begonnen: met een 0-0 stand! Antwerp kreeg de betere kansen, maar kon er nog niet van profiteren. Benieuwd wat de tweede helft zal brengen!

45'

Waasland-Beveren krijgt nogmaals een vrije trap. Ook Seck kan zijn poging net niet kadreren.

44'

Morioka mag nog een vrije trap voor zijn rekening nemen vanop een leuke afstand. Hij knalt echter ver over doel. We krijgen er zometeen twee minuten extra tijd bij!

Gele kaart
42'

Jans, die zelf al een paar keer werd neergehaald, neemt de eerste gele kaart op zijn rekening. Hij houdt een Antwerpse aanval foutief tegen, wat hem terecht geel kost.

40'

Vijf minuten voor rust probeert Angban het eens vanop afstand. Bolat duikt naar de hoek, maar moet uiteindelijk niet in actie komen, want de lage schuiver gaat net naast.

36'

Wat een kans voor de bezoekers! Camacho kopt slecht terug, maar kan toch nog verhinderen dat Owusu op doel kan besluiten. De bal komt echter voor de voeten van Haroun, die van kortbij moet scoren, maar hij trapt recht op doelman Roef. Dit had altijd de 0-1 moeten zijn!

30'

Ondanks de goede vorm van beide ploegen, stelt deze partij voorlopig teleur. Aan inzet geen gebrek, maar het zit potdicht langs beide kanten, waardoor de kansen uitblijven.

25'

Waasland-Beveren reageert meteen met een snelle tegenaanval na een geweldige steekpass van Angban op Boljevic. Ditmaal is ook Bolat goed uit zijn doel gekomen om de poging in de kiem te smoren.

23'

Halfweg de eerste helft krijgen we de eerste reuzekans van de partij! Dequevy wordt perfect aangespeeld door Corryn centraal voor doel. Hij verslikt zich echter in zijn controle, waarna Roef het leer uit zijn voeten kan plukken.

19'

De duels worden intussen wat harder, al zijn ze wel nog steeds fair. Jans blijft al voor de tweede keer op een paar minuten uitgeteld liggen op de mat. Ditmaal na een luchtduel met Ivo Rodrigues.

15'

De thuisploeg wordt in het openingskwartier weggedrukt op de eigen helft. De duels zijn in het voordeel van de Antwerpenaren en ook voetballend loopt het beter bij het team van Bölöni.

10'

Nadat scheidsrechter Lambrechts in de weg loopt op het middenveld, verliezen de Waaslanders de bal aan Antwerp. Uiteindelijk komt het leer, na een voorzet van Hairemans, voor de voeten van Dequevy, die het voor doel met een hakje probeert, in de handen van Roef.

8'

Waasland-Beveren zet voor het eerst een goede aanval op. Jans vindt Thelin voor doel. Die kopt terug op Morioka, maar de Japanner kan er net niet bij.

6'

Antwerp zet voorlopig het meeste druk in de openingsfase en is de betere ploeg. Tot echte kansen heeft het echter nog niet geleid.

4'

Heel wat volk vandaag op de Freethiel! Ook het uitvak is, zoals we het gewoon zijn van Antwerp, opnieuw goed gevuld. Bij de thuisploeg staat Roef terug in doel. Aan de overkant blijft Van Damme voorlopig op de bank.

1'

AFTRAP
Twee ploegen in vorm treffen elkaar op de Freethiel. Houdt Waasland-Beveren de drie punten thuis of maakt Antwerp FC zijn goede uitreputatie opnieuw waar?

0'

SELECTIE ANTWERP
Bolat, Yatabaré, Arslanagic, Borges, Van Damme, Haroun, Corryn, Dequevy, Hairemans, Jaadi, Owusu, Jezina, Buta, Batubinsika, N'Diaye, Limbombe, Rodrigues, Manas, Ardaiz.

0'

SELECTIE WAASLAND-BEVEREN
Roef, Demir, Moren, Buatu, Boljevic, Mmaee, Seck, Ndiaye, Angban, Goblet, Jans, Ampomah, Caufriez, Cools, Myny, Morioka, Dierckx, Camacho, Thelin, Janssens.

Wedstrijdstatistieken

WBE
ANT
51
Balbezit
49
3
Hoekschoppen
3
21
Inworpen
14
7
Reddingen
2
2
Buitenspel
2
17
Fouten
14
5
Schoten op doel
7
11
Doelman uittrappen
8
5
Schoten naast doel
3
16
Vrije trappen
19

Huidige vorm

WBE
ANT
x
+
-
-
+
-
x
+
x
+

Laatste 10 wedstrijden

WBE
ANT
23
Doelpunten
19
0
Tweede gele kaarten
0
14
Gele kaarten
24
5
Gewonnen wedstrijden
5
4
Verloren wedstrijden
3
1
Rode kaarten
0
14
Doelpunten tegen
15
1
Gelijke spelen
2
10
Wedstrijden
10

Head to Head