vrijdag 22.09.2017 20:30 #ANTKVK
Einde
(2-0)
95'

EINDE
Antwerp pakt zijn eerste thuiszege van het seizoen dankzij een ijzersterke eerste helft. Na de pauze was Kortrijk de betere ploeg, maar het kon niet genoeg dreigen en kreeg in het slot het deksel op de neus.

95'

AFGEKEURD DOELPUNT
Even barst het feest helemaal los in Antwerp, maar Ardaiz stond butienspel.

Doelpunt
92'

DOELPUNT
Toch de 3-0 na een fenomenale ingeving van Ivo Rodrigues. Hij was drie verdedigers en Kaminski te slim af.

Gele kaart
Gele kaart
89'

Na even twijfelen, beslist de scheidsrechter toch om naar de videobeelden te gaan kijken. Hij komt terug op zijn beslissing. Corryn krijgt geel voor een schwalbe en geen penalty.

88'

STRAFSCHOP
In het slot legt Laforge de bal nog op de stip. Ajagun raakt Corryn heel licht en die gaat spectaculair neer.

Gele kaart
87'

Ook Chevalier vliegt nu in het boekje van Laforge. Hij is gefrustreerd en gaat heel opzichtig aan de arm van een Antwerp-speler hangen.

In
86'

Owusu wordt gewisseld en ook hij krijgt een oorverdovend afscheidsapplaus. Voor de spelers van KVK gaat het allemaal niet snel genoeg.

85'

Haroun jut het publiek nog eens op. Heeft de thuisploeg dan toch nog zin in een derde treffer?

Gele kaart
In
83'

Opmerkelijk: Yatabaré is de eerste speler die geel krijgt in deze partij. Hij trapt het leer na een overtreding onnodig weg.

In
81'

De bezoekers blijven moedig zoeken naar oplossingen, maar ze botsen op de stugge Antwerpenaren. Die willen de zege dolgraag in eigen huis houden.

75'

Er staat nog een kwartier op de klok. Voor Kortrijk begint de tijd te dringen.

In
In
74'

Hairemans krijgt een indrukwekkend applaus terwijl hij naar de kant sloft. Het Antwerpse publiek is tevreden.

71'

Hairemans heeft veel gegeven en moet dat nu bekopen. Hij heeft krampen en moet gewisseld worden. Bölöni stoomt zijn vervanger klaar langs de lijn.

69'

Jeremy Perbet wordt een eerste keer in de aanval betrokken. Ajagun wacht lang met de voorzet en de spits is een klein beetje verrast wanneer die er toch komt. Hij kan niet in doel duwen.

68'

UITHAAL
Kortrijks gevaar. D'Haene krijgt veel ruimte en besluit eens iets te proberen. Zijn uithaal gaat niet zo gek ver over.

In
66'

Een eerste wissel bij de bezoekers. De Smet moet plaatsmaken voor Perbet. Kan hij de netten doen trillen?

65'

Een snedige tegenaanval van de thuisploeg. Dequevy steekt voor doel, Owusu duwt onder druk net naast.

63'

Het overwicht van Kortrijk is overweldigend maar Sinan Bolat heeft toch nog niet al te veel gevaarlijke pogingen moeten pareren. Antwerp toont een heel ander gelaat dan voor de pauze.

58'

De hoekschoppen volgen elkaar nu heel snel op voor KV Kortrijk en ze worden telkens gevaarlijker. Uiteindelijk houdt Bolat zijn netten makkelijk schoon en mag hij uittrappen.

56'

De steun van het thuispubliek is onvoorwaardelijk. KV Kortrijk tikt de bal even rond, maar dat doet de gezangen niet verstommen.

54'

Een snelle tegenprik van de thuisploeg. Yatabaré probeert een flankwissel te forceren, maar zijn pass voor Hairemans is net niet goed genoeg.

52'

KV Kortrijk eist de bal op, maar doet er ontzettend weinig mee. Antwerp wacht op een foutje om dan een tegenaanval te lanceren.

51'

Yatabaré wil zich de zestien in buffelen, maar er staat een Kortrijk-speler in de weg. Geen overtreding.

48'

De thuisploeg zit in een zetel en laat de intensiteit van de partij een beetje zakken. Kortrijk wil profiteren.

46'

AFTRAP TWEEDE HELFT
De bal rolt weer in het Bosuilstadion. Kan Kortrijk de rug nog rechten of houdt Antwerp de drie punten thuis?

45'

RUST
Antwerp mag dankzij een vinnige eerste periode met een dubbele voorsprong de kleedkamer in. De thuisploeg kwam gretig aan de aftrap en nam na tien minuten een geschenk van Kumordzi in dank aan. Owusu werkte af. Kortrijk kwam amper in de buurt van Sinan Bolat en op het halfuur viel de tweede goal dan ook opnieuw aan de overkant. Dequevy rondde een aanval af met het hoofd.

44'

Chevalier wordt ei zo na beloond voor zijn harde werk in deze eerste helft. De bal vanop de flank van Ajagun is goed, maar het schot van Chevalier raakt niet voorbij de verdediging.

41'

Op vijf minuten van de rust mag Antwerp zowaar zijn eerste hoekschop trappen. Matheus Borges loopt goed in op de al van Hairemans en kopt voorlangs.

39'

Van der Bruggen verliest de bal en kiest dan voor een overtreding op Hairemans om zijn foutje recht te zetten. Antwerp krijgt een vrijschop, maar die maakt Kaminski eenvoudig onschadelijk.

37'

Balverlies van de bezoekers luidt opnieuw een goeie aanval in van Antwerp. Dequevy ziet Hairemans staan, maar probeert het zelf. Zijn krul is niet goed.

35'

De bezoekers proberen nog voor de rust tegen te prikken. De voorzet van Chevalier is aardig, maar Budkivskyi kan er net niet goed genoeg bij.

Doelpunt
30'

DOELPUNT
Antwerp verdubbelt de voorsprong op het halfuur. Hairemans wacht goed en schept de bal dan naar de tweede paal. Daar staat Owusu. De doelpuntenmaker van daarnet kopt zeer scherp voor en Dequevy tikt met zijn hoofd binnen.

26'

Ruimte voor Stijn De Smet. Hij schuift een bal voor doel en versiert zo een corner. Op die stilstaande fases heeft Kortrijk duidelijk geoefend. Chevalier staat klaar om uit te halen, maar ziet zijn poging sterven op het been van een tegenstander.

23'

GEEN STRAFSCHOP
D'Haene snijdt de zestien in, maar krijgt dan een licht tikje en gaat onderuit. KV Kortrijk wil een penalty, maar Laforge wijst niet naar de stip. De videoscheidsrechter kan leven met die beslissing.

19'

Het is al een tijdje geleden dat we de bezoekers nog voor de neus van Bolat hebben gezien. KVK versiert wel nog eens een hoekschop. De bal valt goed, maar Laforge heeft een overtreding gezien.

16'

Een kunststukje van Ivo Rodrigues zorgt voor een versnelling van de thuisploeg, maar doelgevaar levert het niet op.

15'

KV Kortrijk staat onder serieuze druk van de Antwerpenaren. Met de steun van het publiek vechten de spelers van de thuisploeg voor elke bal.

12'

Meteen na de openingstreffer krijgt de thuisploeg een nieuwe kans om te scoren. Yatabaré duikt op voor doel, maar Kaminski kan er deze keer een stokje voor steken. Antwerp dringt verder aan.

Doelpunt
10'

DOELPUNT
Kumordzi doet zijn ploeg de das om. Hij geeft de bal cadeau aan de jagende Owusu. Die twijfelt niet en werkt af.

7'

Een eerste vrijschop van Hairemans wordt teruggekopt door Van der Bruggen en Hairemans kan het opnieuw proberen. Het is een goeie poging, maar Kaminski plukt het leer voor de neus van Owusu uit de lucht.

6'

Het zijn de bezoekers die dreigen op het veld van Antwerp, maar de beste kans is nu voor de thuisploeg. Een voorzet valt voor de voeten van Hairemans. Die probeert het in een tijd, maar de bal gaat voorlangs.

4'

Nog eens een bal van Kortrijk richting het doel van Bolat, maar de poging van Budkivskyi is niet hard genoeg om de keeper te doen wankelen.

2'

Het eerste schot van de partij komt van de voet van Chevalier, maar de bal zwiept ver naast.

1'

AFTRAP
Antwerp en KV Kortrijk hebben de achtste speeldag op gang getrapt. Verovert Antwerp een eerste thuiszege of kunnen de bezoekers de punten pakken?

0'

0'

VOORAF
Geen nieuwe namen bij beide clubs. Toch niet in vergelijking met de vorige speeldag. In de beker van België werd er wel geroteerd, maar nu kiezen de coaches opnieuw voor hun vertrouwde elf. Geen eerste basisplaats in de competitie dus voor Jelle Van Damme. Hij sukkelt met een knieblessure.

0'

SELECTIE KV KORTRIJK
Kaminski, Makarenko, Kovacevic, Kumordzi, Van Loo, D'Haene, Van der Bruggen, Ajagun, De Smet, Budkivskyi, Chevalier, Bruzzese, Galens, Rougeaux, Van Eenno, Verboom, Rolland, Ouali, Azouni, Hoxha, Perbet. Gebleseerd: Lepoint, Kagelmacher, Kagé, Ivanof, Stojanovic.

0'

SELECTIE ANTWERP
Bolat, Yatabaré, Arslanagic, Borges, Van Damme, Haroun, Corryn, Dequevy, Hairemans, Jaadi, Owusu, Jezina, Buta, Batubinsika, N'Diaye, Limbombe, Rodrigues, Manas, Ardaiz. Geblesseerd: Oulare.

Wedstrijdstatistieken

ANT
KVK
44
Balbezit
56
4
Hoekschoppen
8
22
Inworpen
34
2
Reddingen
2
3
Buitenspel
0
16
Fouten
11
5
Schoten op doel
2
9
Doelman uittrappen
8
5
Schoten naast doel
3
11
Vrije trappen
19

Huidige vorm

ANT
KVK
-
-
-
-
+
-
+
x
x
+

Laatste 10 wedstrijden

ANT
KVK
16
Doelpunten
24
0
Tweede gele kaarten
0
26
Gele kaarten
16
5
Gewonnen wedstrijden
7
3
Verloren wedstrijden
3
1
Rode kaarten
0
15
Doelpunten tegen
13
2
Gelijke spelen
0
10
Wedstrijden
10

Head to Head

Gewonnen
2
Verloren
0

2

Gespeeld
Gelijk

0

Gewonnen
0
Verloren
2

Recente ontmoetingen