zondag 17.09.2017 14:30 #ZWAMOU
Einde
(0-1)
94'

EINDE
Verboomen fluit voor het einde van de wedstrijd. Zulte Waregem trekt de overwinning over de streep na een betere tweede helft.

In
90'

Moeskroen krijgt vier minuten extra tijd om de gelijkmaker te forceren.

90'

Ook Olayinka doet de wedstrijd niet op slot. Hij wordt prima in de diepte gestuurd, maar Bailly maakt zich goed breed en redt het schot.

89'

Laatste wissel bij de thuisploeg: Derijck komt in de plaats van Kaya.

87'

Het verschil is nog steeds maar een doelpunt en dus blijft het opletten voor Zulte Waregem. Bolingi krijgt een vrije trap voor zijn voet, maar hij knalt over.

In
83'

Saponjic, zopas ingevallen voor Leya Iseka, kan zijn invalbeurt meteen opsmukken met een doelpunt. Hij legt de bal echter aan de verkeerde kant van de paal.

82'

Moeskroen is even de speelbal van de thuisploeg. Olayinka draait zijn schot richting de verste hoek, maar hij mikt een metertje naast.

81'

Hamalainen vuurt zijn vrije trap rechtstreeks op doel. Bailly ziet een schicht op zich afkomen, maar ziet ook dat de bal te hoog gemikt is.

In
80'

Rednic grijpt in na de rode kaart. Huyghebaert moet naar de kant voor Godeau.

Gele kaart
78'

Bailly komt ver uit zijn doel en houdt de bal volgens de scheidsrechter met zijn arm tegen. Het levert de doelman een gele kaart op.

76'

RODE KAART
Moeskroen moet met tien verder na rood voor Diédhiou. De verdediger rukt zich bij een hoekschop te hardhandig los van De Sart en mag meteen inrukken.

Rode kaart
75'

Na een flipperkast achterin bij Zulte Waregem komt Rotariu in een prima schietpositie. Hij stuurt zijn schot richting de verste hoek, maar Baudry gooit lijf en leden in de strijd om de bal te blokken.

72'

Moeskroen is in deze tweede helft aanvallend onmachtig. Govea illustreert met een wanhopig schot dat ongevaarlijk naast hobbelt.

69'

De Sart krijgt ruimte om aan te leggen. De middenvelder pakt uit met een lage knal, maar zijn schot spat uiteen tegen de paal. De thuisploeg tapt in deze tweede helft duidelijk uit een ander vaatje.

Doelpunt
65'

DOELPUNT
Walsh brengt Zulte Waregem op voorsprong. Een voorzet belandt tot bij Leya Iseka. De spits bedient de opkomende Walsh. De rechtsachter duwt de bal via de binnenkant van de paal binnen.

64'

Moeskroen kan uitbreken met 4 tegen 2. Nkaka speelt de bal echter helemaal verloren waardoor de kans weg is.

60'

De wedstrijd heeft alvast aan intensiteit gewonnen. Daardoor worden wel veel overtredingen gemaakt en ligt het spel vaak stil.

Gele kaart
56'

Verboomen heeft veel werk. Ditmaal krijgt De Sart een gele kaart.

Gele kaart
55'

De gele kaarten stapelen zich op in de eerste tien minuten na de pauze. Vojvoda hangt aan het truitje bij Olayinka en vliegt bijgevolg ook in het boekje.

In
54'

Rednic voert al vroeg in de tweede helft zijn tweede wissel door. Olinga moet plaats ruimen voor Rotariu.

Gele kaart
50'

Baudry haakt Awoniyi. De verdediger krijgt geel.

Doelpunt
Gele kaart
47'

Mézague dacht dat Leya Iseka buitenspel stond. Hij gaat na het doelpunt verhaal halen bij de lijnrechter, maar dat levert hem enkel een gele kaart op.

47'

DOELPUNT
Zulte Waregem trekt de scheve situatie al meteen recht. De Sart kopt een voorzet tot bij Leya Iseka. De spits duwt van dichtbij voorbij Bailly.

In
In
46'

Tijdens de pauze hebben beide coaches ingegrepen. Bij Zulte Waregem komt De Pauw in de ploeg voor Doumbia. Rednic verving Amallah voor Nkaka.

46'

AFTRAP TWEEDE HELFT
De tweede helft gaat van start. Welk antwoord kan Zulte Waregem bieden?

45'

RUST
Het is tijd voor de rust. Moeskroen leidt met 0-1 na een doelpunt van Awoniyi. Zulte Waregem zal uit een ander vaatje moeten tappen.

45'

In de blessuretijd van de eerste helft had Moeskroen bijna de 0-2 te pakken. Amallah wordt door de defensie geloodst, maar hij trapt recht op Leali. In de herneming knalt Bolingi hoog over.

44'

Opnieuw wordt het hoofd van Leya Iseka gezocht, maar wederom is de voorzet net niet op maat. De spits heeft in deze eerste helft nog niet veel bruikbare voorzetten gekregen.

43'

Walsh dropt zijn voorzet in de tweede zone. Hamalainen staat klaar om op doel te besluiten, maar Vojvoda trapt de bal voor zijn neus weg.

39'

Wat een kans voor Moeskroen. Ditmaal geeft Hamalainen de bal zomaar aan Bolingi. De spits stormt op doel af en omspeelt Leali, maar hij schiet vervolgens in het zijnet.

35'

Er zit zand in de motor van de thuisploeg. Heylen heeft ruzie met de bal en geeft het leer cadeau aan zijn tegenstander. Gelukkig voor de verdediger heeft Amallah ook geen goede verstandhouding met de bal.

Gele kaart
33'

Verboomen heeft al drie overtredingen van Olayinka geteld. De scheidsrechter duwt de spits dan ook een gele kaart onder de neus.

32'

Vojvoda dropt nog eens een bal in het strafschopgebied. Bolingi gooit zich met de moed der wanhoop naar de bal, maar hij kan er geen goede kopbal uitpersen.

31'

Hamalainen laat zijn ongenoegen blijken na opnieuw een foute pass. Het loopt nog niet echt soepel bij de thuisploeg.

27'

Zulte Waregem begint toch stilaan aan te dringen. Leya Iseka kruipt voor zijn bewaker en kan op doel koppen. Hij krijgt zijn hoofd echter niet vol tegen de bal waardoor het leer ongevaarlijk naast gaat.

26'

De thuisploeg gaat de bal goed van voet tot voet gaan. Olayinka stuurt Vojvoda het bos. Bailly strekt zich goed uit om zijn voorzet uit de lucht te plukken.

23'

Kaya lepelt de bal tot bij Olayinka. De spits komt alleen voor Bailly, maar hij stond volgens de lijnrechter buitenspel. Uit de herhaling blijkt dat het alvast zeer nipt is.

19'

Moeskroen breekt uit via Bolingi. Hij zet laag voor richting Awoniyi, maar De Sart glijdt de bal in extremis in hoekschop. Die corner levert wel niets op.

18'

Welk antwoord kan Zulte Waregem bieden? De thuisploeg heeft in deze wedstrijd het meeste balbezit, maar de slordigheden zijn te talrijk om Moeskroen in de problemen te brengen.

Doelpunt
15'

DOELPUNT
Plots gaat de zee open voor Moeskroen. Awoniyi mag zonder tegenstand voorbij drie verdedigers lopen. Hij komt vervolgens alleen voor Leali en lepelt de bal feilloos over de doelman binnen. De defensie van Zulte Waregem maakt daar geen goede indruk.

10'

Kaya steekt de bal in één tijd voorbij de defensie tot bij Leya Iseka. De spits laat de netten ook trillen, maar hij wordt terecht afgevlagd voor buitenspel.

9'

In de voorbije zes duels ging de zege vier keer naar Zulte Waregem. De overige twee duels eindigden in een gelijkspel. Moeskroen heeft de geschiedenis dus alvast niet mee.

4'

Leya Iseka draait zijn tegenstander in de knoop en zet vervolgens scherp voor. Amallah is op tijd ter plaatse om het gevaar in hoekschop te keilen.

1'

Na 40 seconden veert het publiek al een eerste keer recht. Hamalainen brengt voor tot bij Leya Iseka. De spits waagt zijn kans met een halve omhaal, maar hij mikt zijn poging een tweetal meter naast.

1'

AFTRAP
Zulte Waregem en Moeskroen trappen de voetbalzondag in de Jupiler Pro League op gang.

0'

VOORAF
De wedstrijd tussen Zulte Waregem en Moeskroen is een onverwachte topper op speeldag 7 in de Jupiler Pro League. Moeskroen is de competitie uitstekend gestart met 13 op 18. Op de vorige speeldag ging zelfs Club Brugge voor de bijl. Zulte Waregem staat met 10 op 18 op de zesde plaats. Afgelopen donderdag kreeg het wel een stevige nederlaag aangesmeerd in het Europa League-duel met Nice.

0'

SELECTIE MOESKROEN
Bailly, Huyghebaert, Diedhiou, Mézague, Vojvoda, Olinga, Mohamed, Govea, Rotariu, Awoniyi, Bolingi, Butez, Libertiaux, Nkaka, De Medina, Godeau, Amallah, Palic, Locigno, Boya, Lomalisa, Mbombo. Geblesseerd: Aidara, Vandurmen.

0'

SELECTIE ZULTE WAREGEM
Leali, De fauw, Derijck, Heylen, Hamalainen, De Sart, Doumbia, De Pauw, Kaya, Coopman, Olayinka, Bostyn, Baudry, Walsh, De Mets, Jensen, Kastanos, Leya Iseka, Sapponjic. Geblesseerd: Bossut.

Wedstrijdstatistieken

ZWA
MOU
56
Balbezit
44
11
Hoekschoppen
2
31
Inworpen
16
1
Reddingen
2
4
Buitenspel
1
16
Fouten
13
4
Schoten op doel
2
6
Doelman uittrappen
15
6
Schoten naast doel
6
14
Vrije trappen
20

Huidige vorm

ZWA
MOU
-
+
x
-
+
+
x
+
+
x

Laatste 10 wedstrijden

ZWA
MOU
22
Doelpunten
22
1
Tweede gele kaarten
1
17
Gele kaarten
20
3
Gewonnen wedstrijden
3
3
Verloren wedstrijden
5
1
Rode kaarten
1
22
Doelpunten tegen
19
4
Gelijke spelen
2
10
Wedstrijden
10

Head to Head

Gewonnen
5
Verloren
0

6

Gespeeld
Gelijk

1

Gewonnen
0
Verloren
5

Recente ontmoetingen