zondag 17.09.2017 20:00 #EUPSTA
Einde
(1-1)
95'

EINDE
De wedstrijd zit erop. Beide ploegen houden elkaar in evenwicht: 1-1!

94'

Standard gaat nog één maal volop naar voor op een hoekschop. Die levert echter niets op.

In
91'

We krijgen er vier minuten bij! Valt er, naast regen, ook nog een doelpunt uit de lucht?

89'

Goede actie van Standard via een viertal tussenstations! Uiteindelijk zit Van Crombrugge er nog goed tussen, alvorens Cop de bal in doel kan verlengen.

In
87'

We gaan stilaan naar het eind van de wedstrijd. Voorlopig blijft de 1-1 op het bord en daar heeft geen van beide ploegen wat aan. Of zit het venijn nog in de staart?

Gele kaart
82'

Mpoku heeft een goede dribbel in huis en vindt daarna het hoofd van Carlinhos. Zijn kopbal gaat niet al te ver naast. Nog een tiental minuten op de klok, waarin toch vooral Eupen zal moeten proberen stand te houden.

Gele kaart
In
80'

Intussen is de wedstrijd toch ook wat bitsiger geworden. Scheidsrechter Lambrechts diende al zes maal de gele kaart boven te halen. Twee daarvan waren voor Eupen, Standard verscheen vier maal in het boekje.

78'

Carlinhos, die vandaag zeker geen slechte wedstrijd speelt, probeert het eens vanop afstand. Door al de regen krijgt de bal nog wat extra snelheid mee, maar Van Crombrugge laat zich niet verrassen.

Gele kaart
76'

De jongste minuten komt Eupen toch terug beter in de wedstrijd. Nu is het Lazard die zijn kans waagt, maar hij knalt over de kooi van Ochoa. Nog een kwartier op de klok!

In
72'

Na de fout op Leye krijgt Eupen een vrije trap vanop een interessante plek. Luis Garcia viseert de verste paal, maar Ochoa kan er nog net met de vingertoppen bij. Goed getrapt van de Spanjaard!

70'

Het spel ligt even stil. Leye heeft een elleboogje te verwerken gekregen en blijft op de mat liggen...

Gele kaart
In
68'

De wissel bij Standard brengt ook Condom op gedachten en ook hij voert een eerste vervanging door. Afif mag gaan rusten, Schouterden is zijn logische vervanger.

66'

De eerste wissel komt er bij de bezoekers. Sa Pinto haalt Ndongala naar de kant voor Moussa Djenepo.

In
61'

Toch nog eens een bal tussen de palen van de thuisploeg! Verdier neemt aan en schiet snel in de draai. Te centraal echter, waar Ochoa geen moeite mee heeft.

59'

Standard maakt het meest aanspraak op de voorsprong. Cop zet gevaarlijk voor vanop links, maar Ndongala kan er aan de tweede paal net niet bij. Eupen komt er niet meer veel aan te pas in de tweede helft.

Gele kaart
56'

Een echte wolkbreuk boven het stadion, waar de regen met bakken uit de hemel komt gevallen. Zelfs Sa Pinto gaat er even bij zitten om wat te kunnen schuilen.

Gele kaart
50'

Het eerste doelgevaar na de pauze komt er vijf minuten na de rust. Fai bedient Ndongala, die in de handen kopt van Van Crombrugge. Het is wel al duidelijk dat Standard opnieuw de bal opeist.

46'

AFTRAP TWEEDE HELFT
Mbaye Leye trapt de tweede helft op gang. Kan hij nog een tweede keer prikken straks?

45'

RUST
Een boeiende eerste helft met een aantal zeer grote kansen, vooral voor Standard, eindigt op een 1-1 stand. Benieuwd wie er het verschil kan maken na de rust!

Gele kaart
44'

Standard krijgt nog een vrije trap vanop een meter of twintig. Mpoku haalt nog eens het buskruit boven, Van Crombrugge kan nog net in hoekschop verwerken.

Gele kaart
40'

DOELPUNT
En daar is toch nog de gelijkmaker! Mpoku houdt de hele thuisdefensie aan de praat en haalt dan vervolgens hard uit in het dak van het doel: 1-1! Zo zijn de missers toch al wat rechtgezet.

Doelpunt
37'

We gaan stilaan naar de slotfase van de eerste helft. Kan Standard de achterstand nog ombuigen en met een beter gevoel de kleedkamer intrekken? Dan zal het in elk geval wel wat efficiënter moeten zijn voor doel.

33'

Ook Eupen komt nog eens dicht bij een doelpunt! Op een hoekschop wint Blondelle het duel van Laifis, maar hij ziet zijn kopbal centimeters voorlangs gaan. Daar komt Standard goed weg!

29'

En daar is al de derde grote mogelijkheid voor de Rouches! Ndongala staat plots oog in oog met Van Crombrugge, maar de doelman heeft nog een prima beenreflex in huis. Standard ruikt bloed, maar morst met de kansen!

27'

Aiaiai, Mpoku mist een tweede open doelkans! Carlinhos heeft een perfecte voorzet in huis richting de tweede paal, maar de aanvaller van Standard kopt al duikend nog over doel. Hij beseft dat ook deze er had in gemoeten en werkt zijn frustratie uit op de grasmat.

23'

We zijn halfweg de eerste helft. Eupen staat nog steeds op voorsprong, in het spel gaat het redelijk gelijk op. Standard zette even druk na de achterstand, maar inmiddels is het tempo toch terug wat gaan liggen.

19'

Na balverlies van Luyindama op de linkerflank, kan Leye gevaarlijk voorzetten. Ochoa zit er goed tussen alvorens het echt voor meer doelgevaar kan zorgen.

15'

Mpoku mag een vrije trap voor zijn rekening nemen, net buiten de zestien. Zijn poging wijkt af in de muur en belandt zo over doel.

12'

Het balbezit is vooral voor Standard de jongste minuten. Een tweede grote mogelijkheid is er echter nog niet van gekomen.

9'

Ook Standard heeft een overwinning nodig om zich wat beter te kunnen nestelen in het klassement, maar voorlopig ziet het er niet zo naar uit. De toon werd direct gezet in de openingsfase, al hadden de Rouches wel altijd op gelijke hoogte moeten staan. Het tempo zit intussen nog steeds in de wedstrijd, en de partij gaat goed over en weer.

4'

En onmiddellijk ook de serieuze tegenprik aan de overkant! Mpoku kan alleen op doelman Van Crombrugge afstormen, maar hij plaatst het leer centimeters naast. Deze reuzekans laat hij normaal niet al te vaak liggen!

2'

DOELPUNT
Wat een wedstrijdbegin! Verdier zet een actie op langs de linkerflank en zwiert de bal dan voor doel. Mbaye Leye is alerter dan de Luikse defensie en glijdt de bal in doel: 1-0! Standard moet meteen achtervolgen!

Doelpunt
1'

AFTRAP
Eupen en Standard sluiten speeldag 7 af. Knopen de Rouches nog eens aan met de overwinning, of worden ze verrast door Eupen?

0'

PREVIEW CARLINHOS

0'

SELECTIE STANDARD
Ochoa, Pocognoli, Laifis, Luyindama, Fai, Mpoku, Agbo, Bokadi, Ndongala, Cop, Carlnhos, Gillet, Cavanda, Scholz, Marin, Luchkevych, Djenepo, Emond. Geblesseerd: Edmilson, Fiore, Goreux. Geschorst: Sa.

0'

SELECTIE EUPEN
Van Crombrugge, Tirpan, Lotiès, Valiente, BLondelle, Wague, Afif, Diagne, Luis Garcia, Schouterden, Leye, Niasse, Gnaka, George, Lazare, Castro, Montes, Verdier, Mouchamps. Geblesseerd: Diallo, Fadlalla, Ocansey.

Head to Head

Gewonnen
1
Verloren
3

4

Gespeeld
Gelijk

0

Gewonnen
3
Verloren
1

Recente ontmoetingen