zondag 10.09.2017 20:00 #KVMKVO
Einde
(0-0)
94'

EINDE
Het is voorbij. Oostende veegt de nul weg, maar blijft net als KV Mechelen zonder zege achter.

93'

Nog een schot van Schoofs, maar het verandert niets meer aan de stand.

91'

Matthys probeert nog eens iets met een vrijschop. Hij schildert de bal op de kruin van Cocalic, maar de kopbal is niet goed genoeg.

Gele kaart
89'

Risicovolle tussenkomst van Coosemans. Hij komt ver uit zijn kooi, maar zijn parade is goed. Gano krijgt geel voor ongeoorloofd protest.

In
85'

Met nog vijf minuten op de klok probeert het thuispubliek de spelers nog eens te inspireren. Zit er nog iets meer in voor KVM?

Doelpunt
79'

DOELPUNT
Invaller Bandé schiet KV Mechelen op gelijke hoogte. Hij knalt de voorzet van Matthys tegen de touwen.

In
77'

Het debuut van Ganvoula zit er een kwartier voor tijd op. In zijn plaats komt Pedersen.

76'

De thuisploeg probeert met tien man wel nog een aanval in elkaar te knutselen, maar bij balverlies ligt Musona op de loer.

Doelpunt
71'

DOELPUNT
De rode kaart breekt de thuisploeg zuur op. Musona is de Mechelse verdediging weer te snel af en schuift de bal dan naast Coosemans in doel.

In
70'

Matthys laat zich niet ontmoedigen en trekt op avontuur. Hij bedient Bandé, maar die kan de bal niet goed voor doel brengen. Hij wordt even aan het shirt getrokken.

69'

Berrier neemt de vrijschop na de uitsluiting van Rherras. Zijn trap is niet zo zuiver als in de eerste helft. Het leer zoeft over.

Rode kaart
67'

RODE KAART
Rherras moet gaan douchen. Hij trekt Musona onderuit en verhindert zo een schot op doel. Verboomen haalt de rode kaart uit zijn achterzak.

In
66'

KVO-trainer Yves Vanderhaeghe haalt Canesin naar de kant na een weinig spetterende partij van de speler. In zijn plaats komt Conte.

64'

Het vuur is even gaan liggen. KV Oostende probeert het evenwicht te herstellen.

61'

Nog een schot van Mechelse makelij, maar met zijn rechter duwt Croizet de bal toch een behoorlijk eind over.

58'

Een bescheiden poging van Rits. Hij ziet een gaatje en trapt, maar mikt het leer recht op de borst van Vanhamel.

In
Gele kaart
54'

Kawaya doet teken naar zijn trainer. Hij vraagt en krijgt een wissel. Bandé krijgt zijn kans bij de thuisploeg.

49'

Vanhamel duikt naar een voorzet van Rits en maakt het leer onschadelijk. Het is opnieuw de thuisploeg die met de beste intenties aan de tweede helft begonnen is.

Gele kaart
47'

Het plannetje van Vanderhaeghe lukt niet helemaal. Hij hield Siani in de kleedkamer om te vermijden dat die een tweede gele kaart zou pakken. Maar Jali, zijn vervanger, pakt na amper een minuut ook al geel.

In
46'

AFTRAP TWEEDE HELFT
De bal rolt opnieuw in Mechelen. Krijgen we nog doelpunten te zien Achter de Kazerne?

45'

RUST
De spelers mogen een kwartier gaan uitblazen. Na een eerste helft boordevol strijd staat de 0-0 toch nog op het bord. Het beste voetbal kwam van de thuisploeg, maar ook nieuwkomer Ganvoula kon de netten nog niet doen trillen. KVO was amper gevaarlijk voor de pauze.

44'

Rits zet doelman Vanhamel onder druk en die krijgt het toch even warm. Hij trapt de bal een beetje paniekerig buiten.

Gele kaart
40'

GELE KAART
Ook Cocalic komt in het boekje van de scheidsrechter. Hij stopt de spurtende Gano af.

36'

Berrier probeert Coosemans te verrassen met zijn vrijschop. Hij kijkt naar de tweede paal, maar kiest dan voor de korte hoek. De keeper zit er goed bij.

33'

Plots ook aan de overzijde gevaar. Een Mechelse terugspeelbal rolt in de voeten van de bezoekers, maar daar zijn ze te verrast en de bal gaat een eind naast.

32'

Ganvoula wil zijn eerste partij opsmukken met een doelpunt. Hij probeert het van ver en Vanhamel heeft geen moeite met dat schotje.

29'

Schoofs stopt net dat tikkeltje te veel effect in zijn hoekschop en de bal draait over het doel van Vanhamel buiten. Zo blijft de brilscore na een halfuur op het scorebord staan.

23'

Verboomen beleeft een drukke avond. Siani, die al geel achter zijn naam heeft, trapt op de hielen van Croizet. In Mechelen willen ze een tweede kaart, maar die komt er niet.

22'

BIJ KV Oostende willen ze een penalty. De bezoekers hebben handspel gezien in de zestien meter, maar scheidsrechter Verboomen is een andere mening toegedaan.

20'

Het is een felbevochten partij. Bij een zoveelste corner zoekt KVM opnieuw Ganvoula, maar de bal valt niet goed.

16'

Het AFAS-stadion zit aardig vol voor dit cruciaal duel onderin het klassement. De thuisploeg blijft de druk opvoeren, maar KVO plooit nog niet.

13'

Eindelijk een eerste keer Oostende. Canesin kan uithalen vanaf de rand van de zestien, maar zijn schot wordt onderweg gekraakt.

9'

KV Mechelen verzamelt hoekschoppen. De gevaarlijkste landt voor de neus van Ganvoula. Die wordt een beetje gehinderd door een van zijn eigen ploegmaats en kan zijn kopbal zo niet voldoende richting geven.

Gele kaart
5'

GELE KAART
Het is de aanvoerder van KV Oostende die de eerste gele kaart onder zijn neus geschoven krijgt. Siani moet nog 85 minuten volmaken met een eerste kaart achter zijn naam.

3'

Het is de thuisploeg die het vinnigst aan de partij begint. Cobbaut versiert de eerste grote kans, maar besluit over.

1'

AFTRAP
Scheidsrechter Verboomen blaast zijn wangen bol. Mechelen en Oostende zijn begonnen aan hun zoektocht naar een eerste zege.

0'

VOORAF
KV Mechelen en KV Oostende hebben nog altijd geen wedstrijd gewonnen sinds de start van de competitie. Vandaag rekent de thuisploeg op Anderlecht-huurling Ganvoula. De spits maakt zijn debuut. Ook bij KVO zien we een debutant. Vanhamel staat tussen de palen. Ook ex-Rode Duivel Nicolas Lombaerts mag nog eens aan een wedstrijd beginnen.

Wedstrijdstatistieken

KVM
KVO
52
Balbezit
48
9
Hoekschoppen
2
22
Inworpen
25
2
Reddingen
5
5
Buitenspel
5
17
Fouten
21
6
Schoten op doel
3
10
Doelman uittrappen
11
3
Schoten naast doel
4
26
Vrije trappen
22

Huidige vorm

KVM
KVO
x
x
x
x
-
x
-
x
-
x

Laatste 10 wedstrijden

KVM
KVO
14
Doelpunten
19
1
Tweede gele kaarten
0
19
Gele kaarten
19
3
Gewonnen wedstrijden
5
6
Verloren wedstrijden
3
1
Rode kaarten
1
18
Doelpunten tegen
12
1
Gelijke spelen
2
10
Wedstrijden
10

Head to Head

Gewonnen
2
Verloren
6

8

Gespeeld
Gelijk

0

Gewonnen
6
Verloren
2

Recente ontmoetingen