vrijdag 08.09.2017 20:30 #ANDLOK
Einde
(1-2)
96'

EINDE
De wedstrijd zit erop! Het venijn zat hem in de staart en Anderlecht wint zo nog met 3-2 van Lokeren!

94'

Ei zo na zelfs bijna de 4-2! Onyekuru lijkt zijn derde van de avond binnen te gaan trappen, maar ook hij treft de paal. De wedstrijd lijkt gespeeld.

Doelpunt
90'

DOELPUNT
Anderlecht gaat er op de valreep toch nog over! Stanciu heeft een perfecte voorzet in huis voor Teodorczyk en die verlengt knap de 3-2 in doel! Paarswit dient dit nu wel nog zes extra minuten vol te houden...

88'

Na de twee assists van Deschacht was hij nu ook nog bijna de matchwinnaar! Op een nieuwe hoekschop voor Anderlecht kopt de verdediger staalhard op doel, maar zijn kopbal kan nog net van de lijn worden gekeerd. De druk wordt groter en groter!

Gele kaart
Gele kaart
85'

Het spel ligt even stil nadat Verhulst de schouder van Harbaoui in het gezicht kreeg. Het gevolg is een opstootje waarin Teodorczyk en Ticinovic geel krijgen. Er komen straks allicht een pak extra minuten bij!

In
83'

Ook Stanciu krijgt nog tien minuten om de forcing te voeren. Hij komt Obradovic vervangen. Wel een heel aanvallend Anderlecht nu!

In
Gele kaart
78'

DOELPUNT
Het kon niet blijven duren, daar is dan toch de 2-2! Opnieuw is het Deschacht die de goal inluidt met een goeie voorzet. Teodorczyk kopt eerst nog op de paal, maar in de herneming hoeft Onyekuru er enkel nog zijn voet tegen te zetten. Meteen zijn tweede van de avond! Nog een kwartier op de klok!

Doelpunt
In
75'

BIjna de gelijkmaker voor Anderlecht! Teodorczyk wint toch eens het duel van zijn tegenstrevers en kopt goed door naar Onyekuru. Die trapt de wenkende kans van dichtbij over doel.

71'

Opnieuw Anderlecht! Harbaoui laat zich meteen goed opmerken met een geplaatste kopbal, Verhulst heeft een prima reflex in huis om de gelijkmaker te verhinderen. Nog twintig minuten!

69'

Na een goede voorzet vanop rechts staat Hanni plots alleen voor doel. Hij wacht echter iets te lang, waardoor zijn poging twee maal kan worden afgeblokt.

In
67'

Ook Peter Maes gaat een eerste keer wisselen. Enoh, één van de minderen bij Lokeren vandaag, wordt naar de kant gehaald. Rassoul moet wat meer kracht aan het middenveld geven.

64'

Het wordt toch warm voor Lokeren. Voorlopig kan het elke aanval van Lokeren nog onschadelijk maken, maar het raakt toch moeilijk uit de ontknelling.

Gele kaart
59'

Lokeren kreeg dan wel de beste mogelijkheid uit de tweede helft, het wordt nu toch wel wat weggedrukt door Anderlecht. De grinta is nu ook duidelijk bij paarswit aanwezig. Nodig ook, want de Brusselaars hebben nog een half uur om minstens één maal te scoren.

56'

Weiler voert nog een wissel uit en haalt nu ook Najar naar de kant. Harbaoui moet proberen het tij te keren tegen zijn ex-ploeg om zo een nieuwe nederlaag te vermijden.

In
53'

Na knap werk van De Ridder wordt Söder vrijgespeeld in de Brusselse zestien. Boeckx is echter goed uit zijn kooi gekomen om hem het schieten te beletten.

50'

Twee goede kansen te noteren in het begin van de tweede helft. Eerst knalt Onyekuru hard op het lichaam van Maric in de zestien... In de daaropvolgende fase mag De Ridder alleen op Boeckx afstormen, maar die trapt recht in de handen van zijn boezemvriend. Leuk begin!

48'

Teodorczyk komt meteen tweemaal in beeld! Eerst kan hij een voorzet gevaarlijk op doel koppen, in de daaropvolgende fase aast hij op een strafschop na een trekfout van Maric.

In
46'

AFTRAP TWEEDE HELFT
Nicolas Laforge heeft de tweede helft op gang gefloten. Bij Anderlecht is er al één wijziging op te merken: Bruno is in de kleedkamer gebleven en zijn vervanger heeft Chipciu.

45'

RUST
We gaan rusten bij een 1-2 stand! Het thuispubliek is opnieuw niet tevreden en laat zich horen. Anderlecht zal uit zijn schelp moeten komen na de koffiepauze!

Gele kaart
44'

De eerste gele kaart komt op naam van Enoh, die Obradovic trakteert op een elleboogje. Onvrijwillig, maar wel terecht geboekt.

42'

We zijn op een paar minuten van de rust. Kan Anderlecht nog een fluitconcert vermijden bij het naar binnen gaan van de kleedkamers?

37'

DOELPUNT
Lokeren staat verdiend op voorsprong! Na een goede actie, maar een, op het eerste zicht, iets mindere pass komt het leer toch nog voor de voeten van Ari Skúlason. Die twijfelt niet en knalt staalhard de bal in de verste hoek! Knappe goal en de 1-2 op het bord!

Doelpunt
34'

Tweemaal Hanni! Eerst trapt hij in de vlucht ver naast de kooi van Verhulst. Kort erop loopt de aanvoerder zich goed vrij, maar kan hij net geen beslissende pass geven. Nog tien minuten tot de rust!

32'

Ei zo na de 1-2! Op een Lokerse hoekschop laat Teodorczyk Filipovic lopen, die van dichtbij op doel kan koppen. Hij kopt echter te centraal op het lichaam van Boeckx. Dit had er echt wel in gemoeten...

30'

Op een hoekschop wordt de bal achteruit gelegd op Trebel, maar die kan niet goed afdrukken. Lokeren profiteert en trekt meteen ten aanval met een snelle counter, maar opnieuw verkwanselt Enoh de mogelijkheid.

26'

BIj Anderlecht komt de meeste dreiging van Onyekuru. Voorlopig kan hij echter niet genoeg profiteren van zijn snelheid. Lokeren van zijn kant, tracht de snelheid van Enoh uit te buiten, maar ook hij doet er te weinig mee. Vandaar dat nieuwe doelpunten nog even uitblijven.

21'

Na de stevige start is het tempo nu wat gaan liggen. Lokeren neemt zeker geen egelstelling in, maar komt hier vrank en vrij voetballen. De partij gaat goed over en weer.

16'

Amper een minuutje later gaat Dendoncker opnieuw zijn kans. Ditmaal gaat zijn poging net naast.

14'

Eindelijk nog eens de thuisploeg! Teodorczyk houdt de Lokerse verdediging even aan de praat en legt dan achteruit op Dendoncker. Die probeert het met een harde schuiver, maar ziet zijn knal sterven op de paal. Daar komen de Waaslanders goed weg!

12'

Miric verlengt een lange bal gevaarlijk naar de verste hoek, Boeckx heeft een prima redding in huis om de achterstand te voorkomen. Scheidsrechter Laforge had intussen wel al gefloten voor buitenspel, maar die beslissing is niet correct.

9'

Enoh is sneller dan Deschacht en lijkt op Boeckx te gaan afstormen. De verdediger gebruikt echter goed zijn lichaam en kan met een ultieme tackle nog net het gevaar in de kiem smoren. Het levert hem een open boekje op van de thuisaanhang.

7'

DOELPUNT
Het gaat hier bijzonder snel! Op een hoekschop voor Lokeren kan Boeckx tot tweemaal toe de bal uit zijn doel houden, maar op de derde herneming van Miric is de doelman kansloos: 1-1!

Doelpunt
4'

DOELPUNT
Nog geen vier minuten op de klok en Anderlecht staat al op voorsprong! Deschacht bedient Onyekuru, die net niet buitenspel staat, en rustig de 1-0 binnen trapt!

Doelpunt
2'

Onyekuru toont zich meteen sneller dan Marzo, waarna de verdediger een eerste hoekschop moet toestaan. Die levert echter niets op.

1'

AFTRAP
Anderlecht en Lokeren hebben zonet speeldag 6 op gang getrapt in een vrij leeg Constant Vanden Stock-stadion! Kan Paarswit nog eens aanknopen met de overwinning, of gaat Lokeren door op zijn elan van de laatste twee wedstrijden?

0'

SELECTIE ANDERLECHT
Boeckx, Najar, Spajic, Deschacht, Obradovic, Dendoncker, Trebel, Bruno, Hanni,, Onyekuru, Teodorczyk, Sels, Josue, Chipciu, Gerkens, Stanciu, Beric, Harbaoui.

0'

SELECTIE LOKEREN
Verhulst, Skulason, Filipovic, Maric, Marzo, Terki, Overmeire, De Ridder, Soder, Miric, Enoh, De Wolf, Creemers, Mpati, Monsecour, Ticinovic, Michel, Rassoul, Benchaib, Torres, Triest, Hupperts.

Wedstrijdstatistieken

AND
LOK
56
Balbezit
44
15
Hoekschoppen
2
20
Inworpen
20
3
Reddingen
2
4
Buitenspel
2
13
Fouten
9
5
Schoten op doel
5
2
Doelman uittrappen
11
6
Schoten naast doel
0
11
Vrije trappen
17

Huidige vorm

AND
LOK
-
+
x
+
x
x
+
x
-
x

Laatste 10 wedstrijden

AND
LOK
12
Doelpunten
21
0
Tweede gele kaarten
0
26
Gele kaarten
20
4
Gewonnen wedstrijden
5
6
Verloren wedstrijden
1
0
Rode kaarten
0
15
Doelpunten tegen
12
0
Gelijke spelen
4
10
Wedstrijden
10

Head to Head

Gewonnen
24
Verloren
5

36

Gespeeld
Gelijk

7

Gewonnen
5
Verloren
24

Recente ontmoetingen