zaterdag 19.08.2017 20:00 #EUPKVO
Einde
(1-1)
In
93'

EINDE
Het zit erop in Eupen, dat zijn eerste drie punten pakt! Oostende blijft ontgoocheld achter met 0 op 12!

92'

Akpala kan net niet bij een voorzet vanop links. In de daaropvolgende fase knalt Rozehnal vanop afstand ruim over.

In
90'

Nog drie minuten extra tijd heeft KVO om minstens één doelpunt te maken.

88'

Applaus voor Tirpan. De rechtsachter heeft nog een prima inspanning in huis en kan van aan de zestien op doel knallen. Proto moet in hoekschop verwerken.

Gele kaart
In
86'

De wissels van Oostende lijken niet meteen voor de kentering te gaan zorgen. De Kustploeg stevent af op een teleurstellende 0 op 12...

In
82'

Eupen gaat voor iets meer zekerheid nu... Condom gooit er met Blondelle een extra verdediger bij. Hij komt in de plaats van Lazare.

80'

Een extra joker voor de bezoekers: Joseph Akpala wordt in de strijd gegooid in de laatste tien minuten!

In
78'

Gano is eindelijk eens los van zijn bewaker, maar de voorzet naar Canesin is niet op maat. Jonckheere krijgt het leer wel voor de voeten, maar hij schuift uit.

74'

Nog een twintigtal minuten op de klok! Oostende komt nog eens dreigen via een gevaarlijke voorzet van Vandendriessche, maar de thuisverdediging werkt goed weg. De bezoekers drukken wel, maar scoren zo moeilijk.

70'

Reuzekans voor Oostende! Canesin legt ideaal breed voor Gano, die op weg lijkt naar de 2-2. Hij knalt van dichtbij echter onbegrijpelijk over. Zo kan je natuurlijk moeilijk een wedstrijd winnen...

In
67'

Yves Vanderhaeghe grijpt een eerste keer in! Siani wordt naar de kant gehaald voor Conté. Kan hij voor de kentering zorgen? Oostende heeft nog 25 minuten de tijd!

Doelpunt
59'

DOELPUNT
Grote zorgen voor Oostende, want het staat opnieuw op achterstand. Luis Garcia zet zich goed door en bedient dan Lazare. Die ziet Ocansey slim weglopen van Milic en krijgt een prima steekpass. Ditmaal laat hij Proto wél kansloos: 2-1!

Gele kaart
52'

Ongeveer dezelfde fase aan de overkant nu! Canesin komt vanuit een scherpe hoek op doel gelopen, maar ook hij schuift de bal voorlangs.

48'

Ei zo na stond de 2-1 op het bord! Ocansey is sneller dan de Oostendse verdediging, maar oog in oog met Proto plaatst de flankspeler het leer aan de verkeerde kant van de paal. Daar komen de bezoekers goed weg!

46'

AFTRAP TWEEDE HELFT
Gano heeft de tweede helft op gang getrapt, dus we zijn er terug aan begonnen! Voorlopig zijn er geen wissels te bespeuren aan beide kanten...

45'

RUST
We gaan rusten bij een 1-1 stand. Het spel ging redelijk gelijk op, maar de beste kansen waren ontegensprekelijk voor Oostende. Benieuwd wie er straks het laken naar zich toe trekt!

Gele kaart
44'

Nog een uitstekende kans voor Oostende! Gano ontdoet zich van Valiente en kan dan vanuit een scherpe hoek op Van Crombrugge afstormen. De doelman houdt goed zijn benen dicht en voorkomt de achterstand.

42'

We krijgen er zodadelijk één minuutje extra bij. Valt er nog een doelpuntje in de slotfase?

Doelpunt
37'

DOELPUNT
Tien minuten voor de rust staan de bordjes terug in evenwicht. Canesin ziet Gano voor doel staan, die de bal met het hoofd klaar legt voor de aanstormende Jonckheere. Die twijfelt niet en knalt de bal hard tegen de netten: 1-1!

33'

Luis Garcia richt een flauw schotje naar de korte hoek. Proto kan het leer echter niet klemmen en moet een hoekschop toestaan. Die levert niets op.

31'

We zijn een kwartier voor de rust. Oostende had al kansen genoeg op de gelijkmaker, maar in het spel is Eupen zeker niet de mindere.

Gele kaart
28'

Na een slag aan Vandendriessche is de eerste gele kaart voor Luis Garcia!

27'

Oostende heeft het de laatste weken erg moeilijk om een doelpunt te maken en dat lijkt vandaag niet anders. De voorzet van Rezaeian op Gano is niet op maat, maar komt wel terecht in de voeten van Milic. Die heeft de hoek maar voor het uitkiezen, maar knalt toch nog ver naast.

24'

De topschutter aan de overkant wil zich ook tonen. Opnieuw is Gano gevaarlijk op een hoge voorzet, maar zijn poging belandt op het dak van het doel.

Doelpunt
22'

DOELPUNT
Een doelpunt bij zijn debuut voor Mbaye Leye! Hij verlengt een goede voorzet van Luis Garcia naast Proto in doel: 1-0!

20'

De beste kans uit de wedstrijd is voor Gouden Stier Gano. Milic verstuurt een perfecte voorzet vanop links, maar de lange spits kan zijn kopbal niet kadreren. Aan de overkant reageert Eupen met een gevaarlijke voorzet van Schouterden, die net geen ploegmaat kan vinden.

14'

Ook Oostende komt een eerste keer gevaarlijk opzetten. Op een hoekschop verlengt Vandendriessche het leer tegen het lichaam van Loties. Doelman Van Crombrugge kan zijn ploegmaat nog net van een eigen doelpunt redden.

11'

Opnieuw Eupen! Na een goede combinatie legt Schouterden slim achteruit op de vrijstaande Leye. Die knalt te wild hoog over doel. Hier had meer in gezeten.

8'

Het eerste doelgevaar komt van de thuisploeg. Leye bedient Ocansey, maar Milic kan hem het schieten nog net beletten. Voorlopig is de wedstrijd goed in evenwicht.

5'

Het spel ligt even stil na een botsing tussen Proto en ploegmaat Milic. De linksachter werd wat ongelukkig neergehaald na een interventie van de doelman.

3'

Naast de twee nieuwkomers, toch ook een andere opvallende beslissing van Vanderhaeghe. Lombaerts, de laatste weken niet altijd even secuur, valt naast de ploeg. Rozehnal-Tomasevic is het centrale duo bij de Kustploeg.

1'

AFTRAP
We zijn er aan begonnen aan de Kehrweg! Meteen ook twee opvallende debutanten: Leye start voor het eerst bij Eupen, bij Oostende moet Gano voor doelpunten zorgen!

0'

SELECTIE OOSTENDE
Gano, Canesin, Banda, Vandendriessche, Jali, Siani, Milic, Lombaerts, Rozehnal, Capon, Proto, Dutoit, Bossaerts, Tomasevic, Rezaiean, Jonckheere, Ozcan, Conte, Bah en Akpala

0'

SELECTIE EUPEN
Leye, Castro Montes, Diagne, Luis Garcia, Ocansey, Wague, Lotiès, Valiente, Blondelle, Schouterden, Van Crombrugge, Nurudeen, Niasse, Tirpan, Gnaka, George, Lazare, M. Diallo en Verdier.

Wedstrijdstatistieken

EUP
KVO
5
Hoekschoppen
8

Huidige vorm

EUP
KVO
x
x
x
x
x
x
x
+
+
x

Laatste 10 wedstrijden

EUP
KVO
19
Doelpunten
13
0
Tweede gele kaarten
0
25
Gele kaarten
18
3
Gewonnen wedstrijden
2
4
Verloren wedstrijden
6
0
Rode kaarten
0
23
Doelpunten tegen
19
3
Gelijke spelen
2
10
Wedstrijden
10

Head to Head

Gewonnen
4
Verloren
0

4

Gespeeld
Gelijk

0

Gewonnen
0
Verloren
4

Recente ontmoetingen