vrijdag 18.08.2017 20:30 #STAZWA
Einde
(0-0)
In
93'

EINDE
Lardot fluit de wedstrijd af. Zulte Waregem wint op overtuigende wijze met 0-4 van Standard.

In
90'

Er komen twee minuten bij.

90'

De Sart laat zich aftroeven waardoor Scholz achteruit kan leggen tot bij Emond. De spits trapt van dichtbij, via het been van Heylen, in hoekschop.

In
87'

Bijna had Standard de eerredder te pakken, maar de paal staat in de weg. Mpoku raakt de bal niet goed en zo strandt zijn bal tegen de paal. De rebound rolt rustig in de handen van Bostyn.

Penalty
84'

DOELPUNT
Kaya stuurt Ochoa de verkeerde kant uit en trapt de keiharde 0-4 cijfers op het bord.

83'

STRAFSCHOP
Na vlot combinatiespel haakt Agbo Olayinka in de zestien. We krijgen nog een strafschop voor Zulte Waregem.

79'

Zulte Waregem amuseert zich inmiddels in Luik. Coopman draait in het strafschopgebied fluks weg van zijn tegenstander. Hij probeert de bal nog panklaar te leggen voor Kaya, maar de middenvelder was nog niet ter plaatse.

In
75'

Ndongala mag nog een kwartiertje invallen. Dossevi moet op de bank plaatsnemen.

Doelpunt
73'

DOELPUNT
Zulte Waregem klaart de klus helemaal. De bezoekers combineren naar hartenlust met uiteindelijk een voorzet van Coopman. Aan de eerste paal duwt Olayinka de 0-3 tegen de touwen.

In
72'

Sa Pinto grijpt in: Edmilson gaat naar de kant voor Belfodil. Het thuispubliek is niet helemaal gelukkig met deze wissel.

Gele kaart
Doelpunt
70'

DOELPUNT
Daar is het tweede doelpunt voor Zulte Waregem toch. Kaya knijpt naar binnen en viseert de verste hoek. Hij draait de bal perfect voorbij Ochoa binnen: 0-2!

68'

Zulte Waregem heeft bijna de 0-2 te pakken. Hamalainen draait een hoekschop ver tot bij Coopman. Hij neemt de bal meteen op de slof, maar zijn schot wordt uit het doelvlak gehouden door een ploegmaat. Hier ontsnapt Standard.

Doelpunt
65'

DOELPUNT
Ochoa moet zich nu toch gewonnen geven. Olayinka zet perfect voor richting de tweede paal. Daar staat De Pauw helemaal vrij. De middenvelder kopt, via de hand van Ochoa, binnen.

64'

Coopman bedient Olayinka op het perfecte moment. De aanvaller schiet vanuit een scherpe hoek. Ochoa gaat goed plat en brengt redding.

60'

Zulte Waregem combineert zich plots goed door het blok van Standard. De Pauw krijgt zijn hoofd tegen een voorzet, maar zijn kopbal gaat ruimschoots naast.

55'

Pocognoli haalt uit van net buiten de zestien. Zijn schot gaat gevaarlijk richting de benedenhoek. Bostyn duikt en ziet de bal rakelings naast zijn paal buiten gaan.

54'

Een afgeslagen hoekschop belandt eerst tot bij Hamalainen. Zijn schot gaat volledig de mist in, maar belandt wel tot bij Baudry. Ook hij jaagt de bal enkele meters over het doel.

51'

De thuisploeg is gretig aan de tweede helft begonnen. Mpoku legt opzij tot bij Edmilson. Hij schildert de bal op het hoofd van Emond, maar de spits kopt van dichtbij recht op Bostyn.

Gele kaart
47'

Standard begint met een knappe combinatie tussen Mpoku en Edmilson. Die laatste brengt de bal ook voor richting Emond, maar de spits besluit de voorzet te laten lopen. In zijn rug duikt echter niemand meer op.

In
46'

AFTRAP TWEEDE HELFT
De bal rolt opnieuw op Sclessin.

45'

RUST
De eerste helft is afgelopen. Standard en Zulte Waregem duiken zonder doelpunten de kleedkamers in.

45'

De Sart steekt zijn been uit om Mpoku tegen te houden. Het komt de middenvelder op de eerste gele kaart van de wedstrijd te staan.

45'

Sa Pinto moet vlak voor de rust noodgedwongen ingrijpen. Sa gaat naar de kant voor Emond.

44'

De wedstrijd van Orlando Sa is ten einde. De spits gaat zonder contact neer en lijkt last te hebben van zijn hamstrings.

41'

Zulte Waregem komt even onder druk met vooral veel voorzetten van Standard. Uiteindelijk schiet Edmilson richting de kooi van Bostyn, maar zijn plaatsbal waait ver over.

39'

Dossevi duikt goed in de rug van de verdediging. De flankspits ziet geen aanspeelpunten en besluit dan maar vanuit een scherpe hoek op doel te trappen. Bostyn duwt het schot in hoekschop.

38'

Na een te korte pass van De Sart steekt Edmilson het halve veld over. Zijn voorzet waait ver tot bij Orlando Sa. De spits heeft echter veel werk op zijn plank en zodoende gaat de counterkans verloren.

36'

Het thuispubliek brengt de handen op elkaar voor een geslaagde actie van Mpoku. De middenvelder kapt en draait om vervolgens op doel te besluiten. Bostyn gaat echter goed plat en pakt het lage schot klemvast.

33'

Pocognoli gaat stevig in duel met Coopman. Bovendien plant de verdediger ook nog eens vol zijn arm in de nek van zijn tegenstander. Lardot houdt de kaarten op zak.

28'

Bostyn komt met zijn grijparmen uit op een vrije trap, maar botst daarbij pardoes op ploegmaat De Sart. Lardor legt het spel even stil voor verzorging voor de doelman.

25'

Laifis lijdt duur balverlies. Kaya kan zijn mannetje uitpikken en bedient Olayinka. De spits zet de bal terug voor, maar zijn voorzet vindt geen ploegmaat.

24'

Het draait redelijk vierkant bij de thuisploeg. Standard geraakt amper over de middellijn en moet het balbezit aan Zulte Waregem laten.

20'

Zulte Waregem is de betere ploeg op Sclessin. De Fauw haalt de achterlijn en zet achteruit tot bij Kaya. De middenvelder krult de bal richting de verste bovenhoek, maar zijn schot gaat rakelings over.

15'

Beide ploegen maken er voorlopig een open wedstrijd van. Het spel gaat snel op en neer, maar voorlopig blijft groot doelgevaar wel uit.

11'

Doumbia moet alle zeilen bijzetten om Edmilson af te stoppen in het strafschopgebied. De middenvelder komt met een rotvaart voor zijn tegenstander ingesneden waardoor Edmilson tegen de grond gaat. Ref Lardot fluit terecht geen strafschop.

9'

De Pauw slingert de bal gevaarlijk voor. De voorzet draait gevaarlijk tussen Ochoa en Laifis, maar Olayinka reageert te laat en kan daardoor niet op doel afwerken.

3'

De verdediging van Standard staat redelijk te schutteren. De dreiging van Zulte Waregem is aanwezig, maar uiteindelijk komt het niet tot een concrete doelpoging.

2'

Zulte Waregem start als beste ploeg aan deze wedstrijd. De Sart neemt de kooi van Ochoa een eerste keer onder vuur. Zijn schot wordt in twee tijden gepareerd door de Luikse doelman.

1'

AFTRAP
Lardot fluit de wedstrijd op gang.

Wedstrijdstatistieken

STA
ZWA
45
Balbezit
55
3
Hoekschoppen
5
20
Inworpen
21
3
Reddingen
5
4
Buitenspel
0
6
Fouten
14
4
Schoten op doel
7
9
Doelman uittrappen
7
5
Schoten naast doel
4
14
Vrije trappen
10

Huidige vorm

STA
ZWA
x
x
+
+
-
+
+
-
+
x

Laatste 10 wedstrijden

STA
ZWA
17
Doelpunten
22
0
Tweede gele kaarten
1
28
Gele kaarten
17
4
Gewonnen wedstrijden
3
5
Verloren wedstrijden
3
1
Rode kaarten
1
16
Doelpunten tegen
22
1
Gelijke spelen
4
10
Wedstrijden
10

Head to Head

Gewonnen
12
Verloren
10

28

Gespeeld
Gelijk

6

Gewonnen
10
Verloren
12

Recente ontmoetingen