vrijdag 11.08.2017 20:30 #ZWABRU
Einde
(0-1)
95'

EINDE
Visser fluit voor het einde van de wedstrijd. Club Brugge wint met 1-2 op het veld van Zulte Waregem en is voorlopig de leider in de Jupiler Pro League.

93'

Kaya lepelt de bal goed over de dichtbevolkte muur, maar zijn poging gaat ook enkele decimeters over de deklat.

92'

Palacios gaat te driest in de tackle vlak voor zijn eigen strafschopgebied. Het geeft de thuisploeg nog een laatste mogelijkheid op de gelijkmaker.

90'

Er komen vier minuten extra tijd bij.

90'

Vormer glipt tussen de defensie na een goede pass van Wesley. De Sart tackelt in extremis de bal uit de voeten van de Nederlander.

85'

Wesley had de wedstrijd helemaal kunnen beslissen, maar Bostyn redt de meubelen voor Essevee. De spits glipt tussen twee verdedigers door en mag alleen op de doelman afgaan, maar hij stuit recht op de keeper. In de herneming trapt ook Diaby naast.

Gele kaart
84'

Zulte Waregem eist nog steeds het balbezit op, maar de thuisploeg geraakt amper in de buurt van Horvath. Club Brugge sleept zich intussen naar het laatste fluitsignaal.

In
In
81'

Bij Club Brugge eenzelfde wissel: Vanaken wordt gewisseld door Wesley.

80'

Dury gaat in de laatste tien minuten alles op alles zetten. Hij haalt middenvelder Jensen naar de kant voor aanvaller Saponjic.

In
75'

Olayinka gaat neer in het strafschopgebied na een contact met Mechele. De verdediger schoffelt de voet van de aanvaller onderuit, maar Visser geeft geen krimp. Ook de videoref grijpt niet in.

71'

De Pauw plukt een bal uit de lucht en schiet zonder verpinken op doel. Zijn stevig afstandsschot zeilt richting de benedenhoek, maar Hovart gaat goed plat en duwt in hoekschop.

70'

We zitten iets over halverwege de tweede helft. Zulte Waregem neemt de wedstrijd stilaan in handen op zoek naar de gelijkmaker. Club Brugge heeft het lastig om goed voetbal op de mat te brengen.

67'

Leya Iseka draait en zoekt naar een opening om op doel te kunnen trappen. Uiteindelijk strandt het schot van de aanvaller tegen een Brugs been.

In
63'

Leko haalt doelpuntenmaker Dennis naar de kant. Diaby neemt zijn plaats over.

58'

Er wordt na de aansluitingstreffer opnieuw veel strijd geleverd. Het resulteert vooralsnog niet in veel doelpogingen, maar de wedstrijd is wel aangenaam om te volgen.

Doelpunt
53'

DOELPUNT
We hebben opnieuw een wedstrijd. Olayinka bedient Hamalainen met een knap hakballetje. De linksachter zet vervolgens perfect voor richting het centrum. Daar komt Iseka op het juiste moment ingelopen en tikt hij de bal prima binnen: 1-2.

Penalty
48'

DOELPUNT
Vossen zet de strafschop feilloos om. Hij stuurt Bostyn naar de verkeerde kant.

Gele kaart
47'

STRAFSCHOP
Visser geeft een strafschop aan Club Brugge. Vanaken krijgt een hoekschop op zijn hoofd geschilderd. Hij kopt de bal tegen de uitgestoken arm van Derijck. Een terechte penalty.

46'

Club Brugge schiet meteen scherp uit de startblokken. Limbombe zet voor richting de aanstormende Vossen. Heylen tackelt de voorzet in extremis weg.

46'

AFTRAP TWEEDE HELFT
De tweede helft gaat van start.

45'

RUST
Visser fluit voor de rust. Club Brugge leidt met 0-1 na een doelpunt van Dennis.

45'

Er komt één minuut bij.

40'

Hamalainen draait een vrije trap scherp richting het doel. De Fauw gaat richting de bal, maar scheidsrechter Visser fluit de actie af vanwege een duwfout van de rechtsachter.

36'

Een voorzet van De Pauw waait helemaal tot aan de overkant bij Hamalainen. De linksachter brengt opnieuw voor, ditmaal tot bij Olayinka. De spits schampt de bal, maar via een flipperkast geraakt de bal toch weg uit het Brugse strafschopgebied.

Gele kaart
30'

Nakamba wil de bal wegtrappen, maar op dat moment glipt Iseka voor hem. De middenvelder van Club trapt daardoor zijn tegenstander aan en krijgt meteen een gele kaart.

27'

Na vlot combinatiespel krijgt De Fauw de bal prima voor. Olayinka kopt, maar zijn poging wordt afgeblokt op het lichaam van Mechele. De spits claimt een strafschop na vermeend handspel van de verdediger, maar de scheidsrechter fluit terecht niet.

Doelpunt
22'

DOELPUNT
Het doelpunt valt plots aan de overkant. Limbombe zet perfect over de grond voor richting het penaltypunt. Daar komt Dennis op het juiste moment ingelopen en duwt de flankspits de bal in de verste hoek binnen. Het is al het vierde competitiedoelpunt voor de nieuwkomer van Club Brugge.

21'

Plots vindt de thuisploeg goed de vrije man. Ditmaal wordt Olayinka in de diepte gestuurd. Mechele meest in eerste instantie zijn interceptie, maar in tweede instantie tackelt hij de bal in extremis weg. Olayinka wapende immers zijn schot al.

20'

Iseka wordt goed in de diepte gestuurd. De spits lijkt er geen schot of voorzet meer te kunnen uitpersen, maar dat lukt hem toch. Olayinka kan zijn voet net niet tegen de bal zetten.

Gele kaart
19'

De thuisploeg vindt een gaatje op de rechterflank. Kaya schildert een voorzet op het hoofd van Olayinka. De spits klimt wel hoog, maar zijn kopbal gaat enkele meters over.

19'

Dennis mist zijn controle en wil dat graag rechtzetten met een tackle. Zijn ingreep op Jensen is echter veel te driest en komt de flankaanvaller op een gele kaart te staan.

15'

De slordigheden zijn voorlopig vrij talrijk aan beide kanten. De bal wisselt snel van kamp, waardoor het moeilijk is om een vlotte combinatie op de mat te leggen.

12'

Denswil krijgt zijn hoofd tegen een hoekschop, maar zijn kopbal heeft te weinig kracht om Bostyn in verlegenheid te brengen. De doelman gaat goed plat en heeft het leer klemvast.

7'

Iseka haalt de achterlijn, maar zijn voorzet wordt in extremis afgeblokt. In de herneming krijgt Hamalainen zijn voorzet wel bij een ploegmaat, maar de kopbal vliegt over.

5'

De studieronde wordt even onderbroken door een snelle uitbraak van Club Brugge. Dennis wil Palacios in de diepte aanspelen, maar de rechtsachter had zijn spurt al gestaakt.

1'

AFTRAP
Het eerste fluitsignaal weerklinkt in het Regenboogstadion. De wedstrijd gaat van start.

0'

OPSTELLINGEN
Bij Zulte Waregem ontbreekt Coopman, huurling van Club Brugge, in de wedstrijdselectie. Hij wordt in de basis vervangen door Jensen. Voorin neemt Leya Iseka de plaats van Saponjic over.

Ook Leko wijzigt zijn elftal. Refaelov, Engels en Touba verhuizen naar de reservebank. Vanaken, Denswil en Limbombe verschijnen aan de aftrap.

0'

SELECTIE CLUB BRUGGE
Doelmannen: Ethan Horvath, Guillaume Hubert, Jens Teunckens. Verdedigers: Helibelton Palacios, Bjorn Engels, Germán Mera, Brandon Mechele, Stefano Denswil, Ahmed Touba. Middenvelders: Timmy Simons, Ruud Vormer, Marvelous Nakamba, Jordi Vanlerberghe, Hans Vanaken. Aanvallers: Lior Refaelov, Emmanuel Dennis, Anthony Limbombe, Jelle Vossen, Wesley Moraes, Abdoulay Diaby.

Wedstrijdstatistieken

ZWA
BRU
55
Balbezit
45
4
Hoekschoppen
4
23
Inworpen
23
4
Reddingen
2
3
Buitenspel
3
12
Fouten
19
3
Schoten op doel
6
5
Doelman uittrappen
9
4
Schoten naast doel
1
22
Vrije trappen
15

Huidige vorm

ZWA
BRU
+
+
+
+
-
+
x
x
+
-

Laatste 10 wedstrijden

ZWA
BRU
22
Doelpunten
19
1
Tweede gele kaarten
0
17
Gele kaarten
17
3
Gewonnen wedstrijden
7
3
Verloren wedstrijden
2
1
Rode kaarten
0
22
Doelpunten tegen
11
4
Gelijke spelen
1
10
Wedstrijden
10

Head to Head

Gewonnen
10
Verloren
22

34

Gespeeld
Gelijk

2

Gewonnen
22
Verloren
10

Recente ontmoetingen