zaterdag 05.08.2017 20:30 #ZWASTV
Einde
(0-0)
93'

EINDE
Van Driessche fluit af. Zulte Waregem wint met 2-0 van STVV.

92'

STVV had bijna de 2-1 te pakken. Botaka wordt in het straatje gestuurd. De spits komt vanuit een schuine hoek voor Bostyn, maar hij knalt recht op de doelman.

Gele kaart
In
90'

Er komen drie minuten bij.

89'

Zulte Waregem houdt de bal nu rustig in de ploeg. Het is wachten op het laatste fluitsignaal van Van Driessche.

In
85'

De 3-0 was bijna een feit. Kaya draait zijn vrije trap echter tegen de buitenkant van de paal.

Penalty
82'

DOELPUNT
Leya Iseka zet de strafschop koeltjes om. Hij stuurt Pirard de verkeerde kant uit. De overwinning lijkt definitief binnen voor de thuisploeg.

81'

STRAFSCHOP
Zulte Waregem krijgt een strafschop. Coopman zet voor in het strafschopgebied. Teixeira en De Petter proberen de bal al glijdend af te blokken, maar Teixeira krijgt de bal tegen de hand.

77'

Aan de overkant moet Pirard opnieuw goed plat op een schot van Kaya.

76'

STVV steekt even de neus aan het venster. Het schot van Charisis wijkt even af, maar komt toch nog tot bij Asamoah. Hij knalt op doel, maar stond ook buitenspel.

74'

Olayinka wipt de bal over de Truiense verdediging. Leya Iseka neemt de bal vol risico op de slof, maar zijn schot strandt in het zijnet.

In
In
70'

Saponjic klimt net niet hoog genoeg om vol te kunnen koppen op een voorzet van Hamalainen.

67'

Pirard houdt Zulte Waregem voorlopig van het tweede doelpunt. De doelman pakt uit met een knappe redding op een stevig schot van De Pauw.

65'

De thuisploeg is nu heer en meester. Hamalainen verrast vriend en vijand met een schot met zijn rechtervoet. De bal zoeft maar net naast het doel van Pirard.

60'

Zulte Waregem stoomt door na het openingsdoelpunt. Hamalainen schildert de bal perfect op het hoofd van Olayinka. Pirard moet alles uit de kast halen om de kopbal uit zijn doelvlak weg te boksen.

In
59'

Marquez grijpt in na de uitsluiting van Dussaut: De Norre komt in de plaats van Boli.

Doelpunt
56'

DOELPUNT
Zulte Waregem profiteert optimaal van de meerderheidssituatie. Een afgeslagen corner wordt opnieuw voor doel gebracht door De Pauw. Heylen knikt richting de verste hoek en ziet zijn bal via de binnenkant van de paal binnen gaan.

55'

De Sart, momenteel rechtsachter na de uitsluiting van Dussaut, doet meteen prima verdedigingswerk. Hij werkt een voorzet voor de neus van Hamalainen in hoekschop.

Tweede gele kaart
53'

RODE KAART
Dussaut brengt zijn ploeg in de problemen. De rechtsachter gaat veel te wild in op Kaya en krijgt zijn tweede gele kaart van de wedstrijd. STVV moet bijna een hele tweede helft met een man minder verder.

52'

Pirard duwt een voorzet halfslachtig weg. De bal belandt in de voet van Kaya, die meteen op doel besluit. Zijn volley gaat ruimschoots over.

In
50'

Zoals aangekondigd moet Ceballos geblesseerd naar de kant. Botaka komt hem aflossen.

49'

STVV breekt snel uit via De Sart. De middenvelder heeft een optie om Boli aan te spelen, maar hij maakt de foute keuze. Weg kans voor de bezoekers.

48'

Ceballos gaat zonder contact plots zitten. Hij grijpt naar de lies en lijkt te zeggen dat zijn wedstrijd over en uit is.

46'

AFTRAP TWEEDE HELFT
We voetballen opnieuw.

45'

RUST
Het rustsignaal weerklinkt in het Regenboogstadion. We rusten met 0-0.

45'

Olayinka moet Zulte Waregem altijd op voorsprong brengen, maar de flankspits mist een opgelegde kans. Coopman brengt de bal perfect voor tot bij de tweede paal. Daar staat Olayinka helemaal vrij, maar hij kopt het leer over het doel.

45'

De Pauw laat alle franjes achterwege en knalt zonder twijfelen op doel. Pirard bokst het schot weg.

40'

De supporters blijven op hun honger zitten qua doelpogingen. Zulte Waregem voert nu wel het commando, maar STVV presenteert zich als een stug blok.

Gele kaart
35'

Dussaut gaat nog even door op Kaya. Ook hij vliegt op de bon.

32'

Kaya schildert een hoekschop op het hoofd van Heylen. De verdediger laat de bal op zijn hoofd schampen waardoor zijn kopbal volledig de mist in gaat. Hier zat nochtans meer in.

30'

De wedstrijd lijkt nu definitief opengebroken. Zulte Waregem combineert zich opnieuw een weg door de Truiense defensie. Pirard gaat vervolgens goed plat op een schot van Kaya.

28'

Zulte Waregem mag opgelucht ademhalen dat Dussaut zijn voorzet niet goed afmeet. Zowel De Sart als Guèye stond helemaal vrij, maar niemand krijgt zijn hoofd tegen de bal.

27'

Guèye komt terug in het veld gelopen na een blessurebehandeling. Hij snoept meteen de bal af van een verraste Derijck. De spits schiet vervolgens recht in de armen van Bostyn.

24'

Guèye krijgt de bal zomaar cadeau en stormt het strafschopgebied in. Bij STVV willen ze vervolgens graag een strafschop na een tackle van Heylen. Scheidsrechter Van Driessche gaat er niet op in.

Gele kaart
Gele kaart
15'

De Sart vliegt als eerste speler in het boekje.

8'

De thuisploeg legt opnieuw een knappe combinatie op de mat in en rondom het strafschopgebied van STVV. Uiteindelijk staan er toch te veel verdedigers in de weg om echt tot een schot te komen.

5'

De eerste mogelijkheid van de wedstrijd is voor de thuisploeg. De verdediging van STVV wordt helemaal uit elkaar gespeeld. Uiteindelijk neemt Coopman een voorzet op de volley. Zijn schot gaat twee metertjes naast.

2'

Hamalainen slingert de eerste vrije trap richting het strafschopgebied. Teixeira kopt de bal autoritair naar veiligere oorden.

1'

AFTRAP
De wedstrijd in het Regenboogstadion gaat van start.

0'

SELECTIE STVV
Gueye, Boli, Ceballos, De Petter, De Sart, Asamoah, kitsiou, Kotysch, Teixeira, Dussaut, Pirard, Steppe, Mataresse, Botaka, Charisis, Schevenels, Abrahams en Bourard.

0'

SELECTIE ZULTE WAREGEM
Saponjic, Olayinka, Kaya, De Pauw, De Sart, Coopman, De fauw, Derijck, Heylen, Hamalainen, Bostyn, Leali, Baudry, Walsh, Bala, Jensen, Doumbia, Cordaro en Leya iseka

Wedstrijdstatistieken

ZWA
STV
11
Hoekschoppen
1

Huidige vorm

ZWA
STV
+
+
-
x
x
+
+
+
x
+

Laatste 10 wedstrijden

ZWA
STV
18
Doelpunten
7
0
Tweede gele kaarten
1
25
Gele kaarten
19
5
Gewonnen wedstrijden
2
3
Verloren wedstrijden
5
0
Rode kaarten
0
15
Doelpunten tegen
14
2
Gelijke spelen
3
10
Wedstrijden
10

Head to Head

Gewonnen
10
Verloren
6

18

Gespeeld
Gelijk

2

Gewonnen
6
Verloren
10

Recente ontmoetingen