93'

EINDE
Wim Smet maakt een einde aan de wedstrijd. Charleroi wint met overtuigende 2-5 cijfers van Moeskroen.

90'

Er worden drie minuten aan deze knotsgekke wedstrijd toegevoegd.

Gele kaart
88'

Vojvoda is intussen al enkele keren op de proef gesteld, maar de gelegenheidsdoelman geeft geen krimp. De supporters begeleiden iedere actie van Vojvoda met een amusante 'olé'.

84'

Saglik stelt de nieuwe 'doelman' meteen op de proef. Hij plaatst een vrije trap richting de verste hoek, maar Vojvoda brengt prima redding. Het publiek geniet van de nieuwe keeper.

Rode kaart
82'

RODE KAART
Pollet glipt door de buitenspelval en stormt alleen op Butez af. De doelman maakt handspel buiten zijn strafschopgebied en krijgt meteen een rode kaart. Omdat alle wissels opgebruikt zijn, moet Vojvoda de keeperstrui aantrekken.

In
80'

Na een dubbele één-twee komt Govea in schietpositie. Hij stuit echter op een verdediger waardoor zijn schot een makkelijke prooi wordt voor Penneteau.

In
78'

Laatste wissel bij Moeskroen: Olinga gaat naar de kant voor Babacar.

Gele kaart
74'

Mohamed vliegt stevig in de tackle bij Marinos. Het levert hem een blessurebehandeling en gele kaart op.

72'

Ondanks de ruime achterstand blijft Moeskroen de kaart van de aanval trekken. Vojvoda neemt een wippertje meteen op de slof. Zijn schot wordt gecatalogeerd onder de rubriek 'afzwaaier'.

70'

Bolingi mikt zijn kopbal snoeihard richting de bovenhoek. Zijn vizier staat niet helemaal op scherp, want zijn poging gaat toch enkele meters over.

In
68'

De wedstrijd van Lukebakio zit erop. Fall mag de doelpuntenmaker komen aflossen.

Doelpunt
63'

DOELPUNT
De doelpunten blijven de supporters om de oren vliegen. Govea heeft even tijd en ruimte om aan te leggen. Zijn schot lijkt niet onhoudbaar, maar Penneteau verkijkt zich volledig op het afstandsschot. Hij laat de bal glippen en zorgt opnieuw voor een klein beetje hoop bij de thuisploeg.

In
Doelpunt
60'

DOELPUNT
Het mag allemaal niet baten voor Moeskroen, want het vijfde doelpunt van Charleroi is een feit. Dessoleil klimt het hoogst op een hoekschop en knikt aan de tweede paal binnen: 1-5.

59'

De thuisploeg hangt even als los zand aan elkaar. Fortuna zet voor vanop de achterlijn. De bal wordt in extremis voor de neus van Pollet weggewerkt.

In
56'

Bij Moeskroen gaat Huyghebaert naar de kant voor Locigno.

56'

De thuisploeg geeft niet op. Mohamed mag aanleggen vanop de rand van het strafschopgebied. Zijn schot waait enkele meters over.

In
55'

Mazzu wil de wedstrijd controleren en gooit Saglik in de strijd. Bedia staat zijn plaats af.

Doelpunt
53'

DOELPUNT
Charleroi vergroot de voorsprong opnieuw. Pollet wordt in het straatje gestuurd. De spits is niet zelfzuchtig en legt perfect achteruit tot bij Lukebakio. De huurling van Anderlecht werkt in een leeg doel rustig binnen.

52'

Mohamed stuurt Bolingi over de verdediging. De spits sukkelt echter met zijn controle waardoor Dessoleil zich in de strijd kan werpen.

Penalty
Gele kaart
48'

Moeskroen laat meteen van zich horen. Vojvoda zet alle zeilen bij om een voorzet te kunnen trappen. Zijn bal belandt uiteindelijk tot bij Amallah. De spits knalt vanuit een scherpe hoek tegen de buitenkant van de paal. Charleroi is gewaarschuwd.

46'

AFTRAP TWEEDE HELFT
De bal rolt opnieuw in Moeskroen. Kan de thuisploeg de rug rechten?

45'

RUST
Smet fluit voor de rust. We rusten met een 1-3 tussenstand.

45'

DOELPUNT
Bolingi trapt de strafschop via de binnenkant van de kruising binnen. De supporters halen opgelucht adem. Moeskroen knokt zich zo opnieuw in de wedstrijd.

45'

STRAFSCHOP
Smet kijkt ruim drie minuten naar de beelden, maar beslist uiteindelijk om een strafschop toe te kennen. Lukebakio krijgt bovendien ook een gele kaart.

45'

Moeskroen schreeuwt om een strafschop na een licht contact tussen Lukebakio en Olinga. Smet twijfelt, maar in deze wedstrijd wordt de videoref ook getest. De scheidsrechter gaat dan ook naar de kant om de beelden te bekijken.

44'

Fortuna glipt door de buitenspelval van Moeskroen. Hij wil de bal graag afleggen tot bij Bedia, maar Godeau staat goed opgesteld en glijdt de bal weg.

Penalty
43'

DOELPUNT
Pollet blijft ijzig kalm en zet de strafschop rustig om. Hij stuurt Butez de verkeerde kant uit. De wedstrijd lijkt al voor de rust helemaal beslist.

Gele kaart
41'

STRAFSCHOP
Moeskroen schiet zichzelf in de voet. Vojvoda duwt zijn tegenstander nogal duidelijk in de rug binnen de zestien. Charleroi krijgt een strafschop.

40'

Vojvoda slingert een voorzet in één tijd richting de eerste paal. Daar duikt Bolingi op, maar zijn kopbal zeilt voorlangs. Het zag er gevaarlijk uit, maar uiteindelijk gaat de bal toch ruim naast.

39'

Mohamed neemt een botsende bal hoog op de slof. Zijn schot mist echter overtuiging om Penneteau in de verlegenheid te brengen.

34'

Olinga blijft een van de gevaarlijkste spelers van de thuisploeg. Eerst dwingt hij een hoekschop af met een afgeweken schot. Nadien kopt hij de corner zelf over het doel.

Doelpunt
30'

DOELPUNT
Charleroi klimt op 0-2. Lukebakio snijdt naar binnen en knalt hard richting doel. Butez bokst de bal hoog in de lucht, maar het leer dwarrelt vervolgens toch nog in doel. Ook Pollet was nog in de buurt, maar het doelpunt komt toch op naam van Lukebakio. Vooral de doelman van Moeskroen zag er niet goed uit.

27'

Beide ploegen gooien heel wat kracht en enthousiasme in de strijd, maar voor het doel blijft het aan beide kanten stil. De doelmannen kregen voorlopig nog niet veel werk op te knappen.

20'

De wedstrijd begon veelbelovend met een vroeg doelpunt en een kans voor Amallah, maar intussen zijn de kansen schaars. Ook een nieuwe vrije trap van Govea waait ongevaarlijk naast de kooi van Penneteau.

18'

Govea gokt op het feit dat de muur zal springen, maar dat deed men bij Charleroi niet. De vrije trap strandt dan ook tegen een van de verdedigers.

17'

Olinga snijdt naar binnen en wordt vlak voor het strafschopgebied tegen de grasmat gewerkt. Het levert de thuisploeg een vrije trap op een interessante plaats op.

15'

Moeskroen laat de bal snel van voet tot voet gaan. Voorlopig lopen de bezoekers wel alle gaatjes tijdig dicht.

10'

Een voorzet van Lukebakio belandt tot bij Baby. De middenvelder komt in een uitstekende schietpositie, maar scheidsrechter Smet fluit voor een handsbal.

5'

Het antwoord van Moeskroen laat niet lang op zich wachten. Amallah probeert een voorzet met een subtiel hakballetje in doel te werken. Penneteau staat goed gepositioneerd en raapt de bal op.

Own Goal
3'

DOELPUNT
Charleroi komt al vroeg in de wedstrijd op voorsprong dankzij een eigen doelpunt van Godeau. De verdediger wil een voorzet wegglijden, maar hij duwt de bal voorbij zijn doelman tegen de touwen. Moeskroen is meteen op achtervolgen aangewezen.

1'

AFTRAP
Moeskroen trapt af op Le Canonnier.

0'

OPSTELLINGEN
Mazzu kiest voor Diandy en niet voor Benavente. Bij Moeskroen staan er amper drie spelers in de ploeg die ook vorig jaar een Hurlu waren.

0'

SELECTIE CHARLEROI
Pollet, Bedia, Baby, Hendrickx, Diandy, Lukebakio, Nurio, Dessoleil, Martos, Marinos, Penneteau, Baume, Mandanda, Benavente, Zajkov, Fall, Mata, Saglik, Boulenger en Rezaei.

0'

SELECTIE MOESKROEN
Butez, Vojvoda, Nkaka, Godeau, Huyghebaert, Mohamed, Govea, Aidara, Olinga, Amallah, Bolingi, Mézague, Spahiu, Libertiaux, Dione, Locigno, Van Durmen en Demol

Head to Head

Gewonnen
0
Verloren
6

6

Gespeeld
Gelijk

0

Gewonnen
6
Verloren
0

Recente ontmoetingen