95'

EINDE
De wedstrijd is afgelopen. STVV wint met 3-2 na een spectaculaire tweede helft.

94'

Gigot kopt een hoge bal enkele meters naast. De overwinning lijkt binnen voor STVV.

92'

We zitten halverwege de extra tijd. Het publiek van STVV zet het feestje alvast in.

Gele kaart
Gele kaart
90'

Er komen vier minuten extra tijd bij.

89'

STVV was bijna dicht bij de 4-2. Abrahams schiet echter tegen de buitenkant van de paal.

Doelpunt
88'

DOELPUNT
STVV lijkt toch op weg naar de overwinning. De thuisploeg breekt snel uit via Abrahams. Ceballos neemt de bal over en schiet het leer vervolgens in de verste hoek binnen.

86'

Het is alle hens aan dek bij STVV. Coulibaly lijkt de 2-3 te kunnen binnentikken, maar Dussaut haalt in extremis de bal weg.

84'

Kubo trapt vanuit een scherpe hoek op doel. Pirard klemt zonder problemen.

In
83'

Vetokele wordt gewisseld voor Abrahams.

82'

Het schot van De Sart waait gevaarlijk richting het doel van Rinne. Uiteindelijk moet de doelman niet ingrijpen, want het schot draait weg van zijn doelmond.

Gele kaart
79'

Gigot trapt Vetokele langs achter aan. Het komt de verdediger op een gele kaart te staan.

In
In
76'

Bij Sint-Truiden claimen ze een strafschop na een lichte duwfout van de ingevallen Dejaegere. Scheidsrechter Smet gaat niet op die vraag in.

Doelpunt
Gele kaart
75'

DOELPUNT
Daar is de gelijkmaker voor AA Gent al. Milicevic brengt een vrije trap strak voor doel. Aan de tweede paal schiet Gigot de bal vanop één meter van de doellijn binnen.

75'

Milicevic krijgt een gele kaart na protest.

Doelpunt
72'

DOELPUNT
STVV verzilvert het momentum en klimt op voorsprong. Ceballos loopt het strafschopgebied binnen en ontdoet zich eenvoudig van Asare. De middenvelder schiet de bal vervolgens hoog in het dak van het doel binnen: 2-1.

In
71'

Kubo komt in de ploeg voor Andrijasevic.

71'

Ceballos schildert een vrije trap op het hoofd van Teixeira. De verdediger klimt wel hoog, maar de kopbal is te moeilijk en eindigt enkele meters over.

In
69'

Bij STVV gaat Gueye naar de kant. Boli komt zijn plaats innemen.

68'

De gelijkmaker van Vetokele heeft voor heel wat vuur in de wedstrijd gezorgd. De spelers schuwen de duels niet.

Gele kaart
65'

Esiti is serieus aan het bikkelen op het middenveld. Het levert hem wel een gele kaart op.

Doelpunt
63'

DOELPUNT
Vetokele hangt de bordjes opnieuw in evenwicht. De Sart duikt goed in de hoek en brengt prima voor. Gueye gaat onder de bal door, maar in zijn rug zit Vetokele. De aanvaller kopt de bal van dichtbij tegen de touwen: 1-1.

61'

Milicevic trapt een vrije trap hard richting de verste hoek. Pirard staat echter goed in zijn hoek opgesteld en duwt de bal in hoekschop.

58'

Sint-Truiden gaat nu toch met meer nadruk op zoek naar de gelijkmaker. Voorlopig zijn de doelpogingen wel te ondermaats om Rinne echt in de problemen te brengen.

53'

De Sart trapt een vrije trap via het been van Horemans in de handen van Rinne.

In
52'

Marquez grijpt een eerste keer in. Botaka gaat naar de kant voor Asamoah.

51'

Er komt plots een tempoversnelling in het aanvalsspel van de thuisploeg. Het levert Vetokele enige ruimte op om te trappen. Zijn schot is echter te zwak en te centraal om Rinne in verlegenheid te brengen.

Gele kaart
46'

AFTRAP TWEEDE HELFT
De tweede helft gaat van start.

45'

RUST
We rusten met een 0-1 voorsprong voor AA Gent na een doelpunt van nieuwkomer Andrijasevic.

45'

Teixeira gaat te stevig door en krijgt de eerste gele kaart van deze wedstrijd.

45'

Opnieuw zorgt een voorzet van Simon voor dreiging. Ditmaal schiet de bal bijna door tot bij Andrijasevic, maar Kotysch knalt de bal op het nippertje weg.

44'

Een voorzet van Simon belandt via het been van Teixeira tot bij Coulibaly. Hij controleert en schiet meteen op doel, maar zijn poging gaat over.

41'

Ceballos waagt zijn kans vanop ruime afstand. Zijn schot gaat ongevaarlijk naast.

Doelpunt
39'

DOELPUNT
De bezoekers klimmen dan toch op voorsprong. Het is nieuwkomer Andrijasevic die scoort bij zijn debuut. De middenvelder glipt door de buitenspelval en knalt de bal vervolgens in de bovenhoek binnen.

37'

Vanhaezebrouck staat te ijsberen langs de zijlijn nadat een steekbal van Coulibaly de mist in gaat. Voorlopig kan zijn ploeg het laken niet volledig naar zich toe trekken.

33'

De beste kans van de wedstrijd is voor STVV. Vetokele blijft met veel hangen en wurgen in balbezit. Uiteindelijk neemt Gueye de bal over. Hij knalt van buiten de kleine rechthoek op doel. Zijn schot wijkt nog even af op Horemans, maar Rinne brengt redding met een uitstekende reflex.

31'

Ceballos draait knap weg en bedient vervolgens Gueye. De spits kiest echter te snel voor de voorzet waardoor er opnieuw een potentiële kans in rook opgaat. Rinne beleeft vooralsnog een rustige avond.

27'

Vetokele ontsnapt op het nippertje aan buitenspel. Hij wil een lange bal controleren, maar dat mislukt waardoor de uitgekomen Rinne het leer opraapt. Hier zat, mits een goede controle, meer in.

27'

Simon snijdt vanop de rechterflank naar binnen. Hij mag vrij aanleggen met zijn linkervoet, maar Pirard vangt de bal zonder echte problemen op.

23'

AA Gent komt dicht bij de openingstreffer via Esiti. De middenvelder schiet met de nodige portie opportunisme op doel. Zijn schot lijkt perfect binnen te vallen, maar het doel is één tot twee meter te laag.

20'

De Sart krijgt zijn hoofd tegen een voorzet. Hij kan zijn kopbal echter niet in de richting van het doel mikken.

19'

STVV breekt snel uit. De voorzet belandt tot bij Gueye. De spits twijfelt niet en trapt vanop de rand van het strafschopgebied. Rinne moet niet ingrijpen, want het schot hobbelt meters naast.

16'

Coulibaly krijgt een arm in het gezicht. De aanvaller moet even naar de kant voor verzorging.

14'

Botaka krijgt de bal aangespeeld in de zestien. Hij zoekt naar een gaatje om te trappen, maar zijn poging gaat volledig de mist in. Hij werd op het moment van trappen ook even uit evenwicht gebracht.

12'

Er zit nog wat sleet op de combinaties aan beide kanten. Het balbezit is in het voordeel van de Gentenaren. De thuisploeg houdt de bal moeilijk in eigen rangen.

8'

De openingsminuten worden gedomineerd door AA Gent. Gigot verstuurt een diepe bal in de rug van de verdediging. Pirard trapt de bal onorthodox weg.

5'

De bezoekers versieren twee hoekschoppen op rij. De eerste corner levert niets op, maar bij de tweede poging kan Coulibaly opnieuw koppen. Zijn kopbal gaat ditmaal wel ver over en naast.

1'

AA Gent krijgt al meteen een hoekschop cadeau. Milicevic schildert de bal op het hoofd van Coulibaly. De spits buffelt de bal enkele meters naast.

1'

AFTRAP
AA Gent trapt af. Het seizoen van STVV en AA Gent is nu ook officieel begonnen.

0'

VOORAF
Sint-Truiden opent het seizoen met vier nieuwkomers in de basis. Botaka, Kitsiou, Teixeira en Gueye mogen meteen hun waarde voor hun nieuwe ploeg bewijzen.

Bij AA Gent gaat Vanhaezebrouck al meteen roteren na het Europese duel van afgelopen donderdag. In doel vervangt Rinne de geblesseerde Kalinic. Voorts komen ook Coulibaly, Kalu en Esiti in de ploeg. Recordaankoop Andrijasevic mag zijn stevig prijskaartje ook meteen verzilveren.

0'

SELECTIE AA GENT
Rinne, Asare, Mitrovic, Gigot, Milicevic, Dejaegere, Esiti, Simon, Sylla, B. Verstraete, Kubo, Thoelen, Czekanowicz, Horemans, Machado, Matton, Andrijasevic, Raskin, Marcq, Coulibaly, Kalu, Koita.

0'

SELECTIE STVV
Steppe, Matarrese, De Sart, De Petter, Botaka, Charisis, Gueye, Boli, Asamoah, Schevenels, Vetokele, Kitsiou, Ceballos, Dussaut, Pirard, Kotysch, De Norre, Abrahams, Teixeira, Bourard.

Wedstrijdstatistieken

STV
GNT
40
Balbezit
60
1
Hoekschoppen
9
22
Inworpen
30
2
Reddingen
3
1
Buitenspel
2
17
Fouten
14
6
Schoten op doel
4
9
Doelman uittrappen
11
7
Schoten naast doel
4
16
Vrije trappen
18

Huidige vorm

STV
GNT
x
x
+
+
+
-
+
x
+
-

Laatste 10 wedstrijden

STV
GNT
14
Doelpunten
13
0
Tweede gele kaarten
0
18
Gele kaarten
17
4
Gewonnen wedstrijden
4
2
Verloren wedstrijden
5
1
Rode kaarten
1
11
Doelpunten tegen
14
4
Gelijke spelen
1
10
Wedstrijden
10

Head to Head

Gewonnen
6
Verloren
14

24

Gespeeld
Gelijk

4

Gewonnen
14
Verloren
6

Recente ontmoetingen