vrijdag 28.07.2017 20:30 #ANTAND
Einde
(0-0)
94'

EINDE
Antwerp houdt stand en pakt meteen een punt tegen Anderlecht. Paarswit kreeg kansen genoeg in de tweede helft, maar raakte niet voorbij een sterke Bolat.

Gele kaart
89'

Anderlecht krijgt nog een vrije trap net voor de zestien! Het is Stanciu die deze voor zijn rekening neemt. Een goeie krul, maar zijn schot gaat net naast. We krijgen intussen vier minuten extra tijd. Houdt Antwerp stand?

In
87'

Alles op alles nu bij Rsca! Trebel wordt naar de kant gehaald voor Ganvoula. Kan hij nog iets forceren?

86'

Antwerp telt de minuten af. Het raakt helemaal niet meer uit de greep van Anderlecht. Nu moet Bolat voor de zoveelste keer alert zijn op een schot van Teodorczyk. De thuisploeg probeert hier en daar wat tijd te rekken, maar toch laten de Brusselaars het tempo niet zakken.

In
Gele kaart
80'

Ook bij Antwerp is er nog een nieuwe wissel te bespeuren. N'Diaye komt Vansteenkiste vervangen in de laatste tien minuten.

In
75'

Met nog een kwartier op de klok, grijpt Weiler een eerste keer in. Appiah wordt naar de kant gehaald voor Stanciu. Kan hij nog iets forceren?

In
74'

Opnieuw een reuzekans voor de bezoekers! Bolat houdt opnieuw het leer uit zijn doel na een goede kopbal van Kara, in de rebound wordt hij geholpen door Vansteenkiste die de bal van de lijn haalt. De eerste goal hangt meer dan ooit in de lucht.

72'

Daar was dan toch bijna de 0-1! Bolat is eerst alert op een voorzetschot van Chipciu, en houdt ook nadien zijn netten droog op de rebound van Hanni. Vervolgens schiet diezelfde Chipciu in het zijnet. Drie uitstekende kansen op rij voor Anderlecht in één en dezelfde fase!

71'

Toch nog eens een kans voor Antwerp. Limbombe kapt naar binnen en trapt dan op doel. Zijn poging is echter te zwak en te centraal om Sels echt te verontrusten.

70'

Applausvervanging voor de Antwerpse tank voorin. Oulare mag gaan rusten, Bölöni kiest nu voor de vinnige Dequevy.

In
67'

Na een ingestudeerd nummertje op hoekschop kan Chipciu van dichtbij op doel trappen. Het leer valt echter voor zijn mindere linkervoet, waardoor de Roemeen de bal hoog over doel trapt. Dit had toch de 0-1 moeten zijn.

66'

Chipciu wordt gevaarlijk richting doel gestuurd door Hanni, maar Bolat is alert en goed uit zijn kooi gekomen. Antwerp komt er niet meer uit.

63'

Opnieuw Anderlecht! Trebel verstuurt een vrije trap gevaarlijk in het pak. Spajic kan er net niet bij om het leer in doel te verlengen. Antwerp heeft het moeilijk de jongste minuten.

61'

Antwerp komt opnieuw goed weg. Chipciu bedient Teodorczyk en die besluit net naast. Daar was Anderlecht bijzonder dicht bij de openingstreffer!

60'

Hanni bedient goed Chipciu aan de tweede paal, maar die is te verrast en mist zijn schot. Ook Teodorczyk kan er verder niets mee aanvangen.

57'

Net als in de eerste helft blijven de doelkansen uit. De defensies halen het aan beide zijden van de aanvallers voorlopig.

53'

Paarswit heeft het initiatief overgenomen, maar Antwerp kan toch nog eens oprukken richting Sels. Goed voorbereidend werk van Oulare trouwens, die even de hele Anderlecht-defensie bezig hield. De hoekschop levert niets op.

49'

Anderlecht lijkt de puntjes op de i te willen zetten na de rust. Het drukt Antwerp nu terug op de eigen helft en de thuisploeg raakt moeilijk onder de druk uit.

46'

AFTRAP TWEEDE HELFT
De tweede helft is van start gegaan! Voorlopig zijn er nog geen wissels te bespeuren! Wie zorgt voor het eerste doelpunt van de nieuwe competitie?

45'

RUST
We gaan rusten bij een 0-0 stand! Een leuke eerste helft met heel veel sfeer, meer dan genoeg inzet, maar iets te weinig kansen! Benieuwd naar de tweede helft!

42'

Even Anderlecht. Eerst via een afgeweken schot van Trebel, nadien kan Kara niet goed bij een hoekschop.

39'

Oulare zoekt met een lange bal Limbombe. Sels is goed uit zijn doel gekomen, vooraleer Limbombe er bij kan. Nog een vijftal minuten tot de rust!

35'

Anderlecht kan plots heel gevaarlijk counteren! Teodorczyk talmt echter té lang en mist uiteindelijk ook compleet zijn pass, tot ongenoegen van de mee opgerukte ploegmaats.

33'

Grootste kans van de wedstrijd! Na een hoekschop wordt Jaadi helemaal vergeten aan de tweede paal. Die knalt van dichtbij over het doel van Sels. Hier was meer mee te doen!

31'

Iemand die we na een dik half uur nog geen enkele keer in het spelbeeld hebben gezien is de Gouden Stier Teodorczyk. Al kan één keertje natuurlijk volstaan...

Gele kaart
28'

In deze nieuwe competitie is de eerste gele kaart voor Arslanagic. Hij beging een slim foutje op Hanni en wordt terecht geboekt.

26'

Goede actie van Chipciu op rechts, die zich voorbij Corryn wurmt! Batubinsika staat goed gepositioneerd voor doel om de passlijn af te snijden! Nog weinig echt doelgevaar voorlopig aan beide zijden.

23'

Anderlecht krijgt een vrije trap op een interessante plek. De Antwerpse defensie wint echter het duel van het duo Kara-Spajic.

19'

Eerste schot tussen de palen vanwege de landskampioen. Hanni probeert het van net buiten de zestien, Bolat kan makkelijk klemmen. Het tempo is inmiddels wat gaan liggen, de gezangen niet.

15'

Anderlecht kan zich voorlopig maar moeilijk in de wedstrijd knokken. Vooral op het Brusselse middenveld is er nog niet echt veel balbezit geweest.

12'

Het thuispubliek schreeuwt zijn ploeg naar voor. Limbombe tracht Oulare te bereiken, maar Kara zit er nog goed tussen. Leuk wedstrijdbegin!

11'

Tien minuten ver en we hebben al een probleem met de wedstrijdbal. Die lijkt niet goed te zijn opgepompt, waardoor scheidsrechter Jonathan Lardot een andere eist.

9'

Anderlecht komt er toch wat door. Hanni bedient met een knap hakje Trebel, maar Limbombe wint het duel en laat het leer buitenlopen.

6'

Na een scrimmage op links komt het leer tot bij Hanni. Die kan voorzetten, maar Bolat zweeft de bal goed uit de lucht. Eerste goeie tussenkomst van de doelman.

3'

Het is voorlopig Antwerp die de bal in de eigen rang houdt in de openingsfase. Aan de sfeer op de Bosuil zal het alvast niet liggen!

1'

AFTRAP
Let's go! We zijn begonnen aan het nieuwe voetbalseizoen! Het is Antwerp, of meerbepaald Obbi Oulare, die de bal terug doet rollen!

0'

VOORAF
Bij Anderlecht zit Roef op de bank in plaats van Svilar. Svilar werd afgelopen week ziek en raakt niet fit voor vanavond. Antwerp kan nog niet rekenen op de geschorste Owusu.

0'

SELECTIE ANDERLECHT
Hanni, Teodorczyk, Chipciu, Trebel, Dendoncker, Kums, Obradovic, Spajic, Kara, Appiah, Sels, Roef, Deschacht, Sowah, Gerkens, Thelin, Stanciu, Bruno en Onyekuru

0'

SELECTIE ANTWERP
Bolat, Duplus, Batubinsika, Kone, Vansteenkiste, Haroun, Hairemans, Dequevy, Camus, Corryn, Oulare, Jezine, Arslanagic, N'Diaye, Limbombe, Vleminckx, Rodrigues en Jaadi

Wedstrijdstatistieken

ANT
AND
42
Balbezit
58
5
Hoekschoppen
5
21
Inworpen
33
6
Reddingen
2
0
Buitenspel
3
14
Fouten
4
2
Schoten op doel
6
11
Doelman uittrappen
4
1
Schoten naast doel
6
7
Vrije trappen
14

Huidige vorm

ANT
AND
-
+
x
+
+
-
x
+
-
-

Laatste 10 wedstrijden

ANT
AND
11
Doelpunten
13
1
Tweede gele kaarten
1
29
Gele kaarten
13
4
Gewonnen wedstrijden
5
4
Verloren wedstrijden
3
0
Rode kaarten
0
11
Doelpunten tegen
9
2
Gelijke spelen
2
10
Wedstrijden
10

Head to Head

Gewonnen
1
Verloren
4

6

Gespeeld
Gelijk

1

Gewonnen
4
Verloren
1

Recente ontmoetingen