93'

EINDE
Het zit erop in de Versluys Arena! Oostende klopt Genk met 3-1 en mag voor het eerst in zijn bestaan Europa in!

In
88'

En ook Berrier mag naar de kant. Canesin komt de slotminuten vol maken, maar het feest is al compleet bij Coucke & co.

In
84'

Vijf minuten voor het einde krijgt Akpala nog een terechte applausvervanging. De aanvaller woog op de Genkse verdediging als vanouds en staat toch ook alweer op het scorebord.

Gele kaart
79'

Proto houdt Genk uit de wedstrijd! Boëtius komt goed naar binnen en legt breed op Heynen. Die trap slim naar de korte hoek, maar de doelman heeft een prima reflex in huis. Genk toch al een paar keer dicht bij de 3-2!

77'

Oostende blijft zeer laag in blok spelen. Met Naranjo naast Samatta speelt Genk nu met twee spitsen, om zo wat meer druk naar voor te kunnen zetten.

73'

Reuzekans voor Genk op de 3-2! Schrijvers schildert een perfecte voorzet op het hoofd van Samatta, maar de spits kopt onbegrijpelijk over. Dit had Genk altijd terug in de wedstrijd moeten brengen, maar nu lijkt de kous af voor de bezoekers.

In
67'

Oostende laat Genk nu wat komen de jongste minuten... De Limburgers geven de moed ook nog niet op, maar de voorzetten komen voorlopig nog niet aan. De tijd tikt weg in het voordeel van de Kustboys.

59'

Genk krijgt een vrije trap vanop een aardige plek, maar Schrijvers trapt in de muur. Daarop kan Oostende snel counteren, maar in de afwerking loopt het net mis. Uiteindelijk kan ook Berrier nog eens proberen met een voorzet-schot waarbij het leer de lat likt.

55'

Ryan moet nog eens plat op een afstandsschot van Berrier. Ditmaal zit de doelman er wél goed tussen. De thuisaanhang is alleszins al aan het feest begonnen.

52'

DOELPUNT
Oostende meteen op rozen! Na dom balverlies mag Musona vanop een aardige plaats uithalen, maar hij treft de lat. In de herneming wordt de bal opnieuw voor doel gebracht door Berrier... Colley en Ryan kijken naar elkaar en aarzelen, Jali zit er met een voet tussen en tikt zo de 3-1 binnen.

Doelpunt
50'

Meteen enkele stevige duels te zien in de Versluys Arena na de rust! De belangen zijn groot en beide ploegen willen zich laten gelden.

In
In
46'

AFTRAP TWEEDE HELFT
We beginnen de tweede helft met een wissel aan elke zijde. Bij Oostende is Siani in de kleedkamer gebleven voor Vandendriessche. Aan de overzijde is Malinovskiy vervangen door Heynen.

45'

RUST
2-1 is ook meteen de ruststand! Kan Genk de achterstand nog goed maken na de pauze of gaat Oostende voort op het elan? Het belooft alleszins nog een spannande strijd te gaan worden!

Penalty
44'

DOELPUNT
Schrijvers neemt het geschenk in dank aan en klopt Proto overhoeks: 2-1! Zo komt Genk opnieuw een stap dichter, ongetwijfeld goed voor de moraal zo net voor de rust.

43'

STRAFSCHOP
Net voor de rust krijgt Genk nog een strafschop! Malinovskiy gaat neer in de zestien, scheidsrechter Visser legt de bal op de stip. Twijfelachtige beslissing...

38'

Opnieuw Genk, dat het nog niet opgeeft. Boëtius zet zich nog eens goed door, maar zijn schot mist vervolgens alle richting.

36'

Schrijvers neemt het leer goed aan in de rechthoek en lijkt van dichtbij te kunnen uithalen, maar Jali zit er nog net tussen. Dit had de aansluitingstreffer kunnen geweest zijn.

Gele kaart
Doelpunt
32'

DOELPUNT
Olalaaa, daar is de 2-0 al! De bal blijft even hangen voor het Genkse doel, Rozehnal knalt hard, via de benen van Berge, binnen. Nu wordt het toch bijzonder moeilijk voor de bezoekers.

Gele kaart
30'

Genk gaat op zoek naar de gelijkmaker... Samatta kapt naar binnen en probeert op doel te knallen, maar Rozehnal zit er met zijn hoofd tussen. De Limburgers hebben nog een kwartier om niet met een achterstand de rust in te moeten.

28'

DOELPUNT
Uronen verliest het duel, waarna Berrier wordt aangespeeld. Die heeft een perfecte voorzet in huis vanop rechts: met de juiste snelheid, de juiste hoogte en de ideale plaats. Doelman Ryan kan er net niet bij en Akpala devieert het leer in doel: 1-0!

Doelpunt
26'

Berrier zwiept de bal voor doel. Musona lijkt in schietpositie te kunnen worden gebracht, maar de hand van Akpala doet de bal nog van richting veranderen waardoor de kans is verkeken.

23'

We zijn halfweg de eerste helft, maar de partij moet toch nog openbreken. We krijgen veel één-tegen-één-duels, maar voorlopig laat niemand zijn mannetje lopen. Genk is nog steeds de betere ploeg, maar veel levert dat nog niet op.

19'

Dan toch eens een schot richting doel! Schrijvers is Siani te snel af, houdt ook nog enkele tegenstrevers aan de praat en stormt dan op doel af. Zijn poging gaat over de kooi van Proto.

14'

Een goede voorzet van Castagne kan Boëtius net niet bereiken door sterk verdedigend werk van Capon. Wanneer krijgen we eens iets te zien van Oostende?

11'

Het is nog wat aftasten geblazen in de openingsfase. Racing Genk probeert de bal wat meer in de ploeg te houden, maar tot grote doelkansen kwam het nog niet echt.

8'

Met Malinovskiy aan de ene kant en Berrier aan de overzijde hebben beide ploegen een extra wapen bij de stilstaande fases. Beiden mochten ze al eens aan de bak met hun traptechniek, maar voorlopig is de precisie er nog niet.

3'

Meteen een eerste keer Racing Genk. Malinovski bedient knap Boëtius, maar die verslikt zich in de bal waardoor Proto makkelijk kan oprapen.

1'

AFTRAP
Wie pakt er het laatste Europese ticket? Kan Oostende profiteren van het thuisvoordeel of zet Racing Genk zijn goede vormcurve kracht bij?

0'

VOORAF
KV Oostende en Racing Genk maken in een rechtstreeks duel uit wie met het laatste ticket voor de Europa League gaat lopen. In de reguliere competitie haalde Oostende het met 6-0, maar in de halve finales van de Croky Cup kwam de kustploeg met de schrik vrij tegen een overrompelend Genk.

De thuisploeg mist de geblesseerden Antunes, Bossaerts en Dimata. Een gehavend Genk moet het doen zonder Trossard, Pozuelo, Karelis, Dewaest en Vanzeir.

Invallers Oostende: Dutoit, El Ghanassy, Godeau, Jonckheere, Ovono, Özkan, Pedersen, Tomasevic, Vandendriessche.

Invallers Genk: Jackers, Coucke, Walsh, Seigers, Janssens, Kumordzi, Heynen, Sabak, Naranjo.

Scheidsrechter: Lawrence Visser.

Stadion: Versluys Arena, Oostende.

Wedstrijdstatistieken

KVO
GNK
3
Hoekschoppen
4

Huidige vorm

KVO
GNK
x
+
+
-
x
+
+
+
+
+

Laatste 10 wedstrijden

KVO
GNK
14
Doelpunten
30
0
Tweede gele kaarten
1
21
Gele kaarten
16
5
Gewonnen wedstrijden
9
4
Verloren wedstrijden
0
0
Rode kaarten
0
14
Doelpunten tegen
13
1
Gelijke spelen
1
10
Wedstrijden
10

Head to Head

Gewonnen
5
Verloren
7

14

Gespeeld
Gelijk

2

Gewonnen
7
Verloren
5

Recente ontmoetingen