93'

EINDE
De hoekschop levert geen ultieme overwinningsgoal op voor de thuisploeg. Zulte Waregem dook met een 0-2 achterstand de rust in, maar knokte in de tweede helft terug naar een verdiend gelijkspel. Charleroi sluit het seizoen af als vijfde, Zulte Waregem eindigt op de zesde plaats.

92'

Enkele seconden voor tijd komt Muhren alleen voor doel, maar hij kiest voor de pass achteruit en de bal verdwijnt via een been van Charleroi in hoekschop.

91'

Kaya zet goed voor en Lepoint kopt een meter naast de kooi van Mandanda.

89'

Mandanda grijpt naast de bal en Martos moet de bal op de lijn wegkoppen uit het doel.

88'

Zulte Waregem duwt door voor de overwinning. Mühren trapt de bal over.

Doelpunt
In
84'

Mühren kopt de thuisploeg op gelijke hoogte. Dalsgaard zwiept de bal magistraal voor doel en Mühren kopt de bal met een zweefduik tegen de netten.

Gele kaart
In
In
80'

Onbegrijpelijke misser van Pollet! Fall wordt diep gestuurd en geeft de bal perfect aan de pas ingevallen Pollet. Hij heeft de bal maar in het lege doel te leggen, maar trapt de bal plomp op de deklat.

Gele kaart
Gele kaart
76'

Bedia schuift weg en kan zo voorbij de Waregemse verdediging glippen. Hij geeft zijn bal af aan Benavente, die net te slap trapt voor een zuivere hattrick.

75'

Charleroi doet alles om de zege veilig te stellen. Mazzu kiest voor een verdedigende opstelling met maar liefst zes verdedigers. Zulte Waregem blijft het proberen met voorzetten vanop de flank. Mandanda plukt bijna iedere bal uit de lucht.

In
72'

Bedia wordt goed diep gestuurd en gooit de bal voor doel. Fall kan net bij de voorzet, maar devieert over doel.

70'

Een voorzet komt voor de voet van Marrone. De Italiaan twijfelt niet en de bal gaat via de poep van Marcq naast. Vreemd genoeg krijgt de thuisploeg geen corner.

68'

Zulte Waregem gaat op zoek naar de gelijkmaker. Vooral via voorzetten vanop de flank wil het het blok van Charleroi proberen te ontwrichten.

64'

Weer Leye! Lepoint pakt de bal af van de Charleroi-defensie en bedient Leye. Hij pakt de bal rond de penaltystip rustig aan en wil de bal in de hoek plaatsen. Maar hij schiet naast. Vierde kans die de Senegalees de nek omwringt.

63'

Leye omzeilt de buitenspelval en komt oog in oog met Mandanda. De aanvaller wacht echter te lang en schiet op Mandanda.

Gele kaart
58'

En daar is Zulte Waregem opnieuw. Dalsgaard zet goed voor, maar Leye trapt naast.

57'

Meteen naar de overkant. Leye kopt de voorzet van Kaya te centraal in de handen van Mandanda.

57'

Saglik viseert de winkelhaak. Zijn plaatsbal gaat net naast.

Doelpunt
55'

DOELPUNT
Zulte Waregem komt met een gelukje terug in de match. Dalsgaard zwiept de bal voor doel. Niemand devieert en het leer verdwijnt zomaar in doel.

51'

Coopman wurmt zich tussen drie verdedigers op de rand van de zestien, maar tikt dan de bal te ver van zijn voet. Bal kwijt.

48'

Saglik krijgt een schietkans, maar trapt te centraal. Een simpele bal voor Bostyn.

In
46'

Meteen een grote kans voor invaller Muhren! Hij komt goed naar binnen, maar zijn schot staat nog niet 100% goed afgesteld. Zijn schot gaat een meter naast doel.

46'

AFTRAP TWEEDE HELFT
dury grijpt in. Baudry is vervangen door Mühren. Meïte neemt plaats in het hart van de verdediging.

45'

.RUST
Rusten in het Regenboogstadion. Zulte Waregem heeft in de laatste match van het voetbalseizoen het speloverwicht. Veel doelgevaar kon het daaruit echter niet puren. Charleroi toonde zich een goed blok en wist via Benavente twee keer uit het niets te scoren: 0-2 na 45 minuten.

40'

Bedia waagt zijn kans. Bostyn kijkt verbouwereerd toe hoe de bal maar net over de dwarsligger vliegt.

39'

Benavente snoept de bal makkelijk af van Meïte. Zijn pass is net niet goed genoeg om aan de inlopende Bedia voor doel te zetten.

38'

Dalsgaard neemt een hoge voorzet meteen op de slof. Hij raakt de bal net te veel met de buitenkant van de voet waardoor de bal in het zijnet wegdraait van het doel.

36'

Dalsgaard geeft de bal voor, maar Mandanda heerst in zijn doelgebied en plukt de bal simpel uit de lucht.

30'

Na een half uur staat er 0-2 op het scorebord. Zulte Waregem heeft het meeste de bal, maar kan er weinig kansen mee creëren. Charleroi brak drie keer uit en Benavente trof twee keer raak. De efficiënte bezoekers staan op een diefje op een dubbele voorsprong.

27'

DOELPUNT
Uit het niets verdubbelt Benavente de score. Fall geeft de bal goed voor en de Spanjaard tikt de bal tussen vier verdedigers binnen.

Doelpunt
22'

Coopman neemt een afvallende bal heerlijk op de slof. De bal lijkt in de hoek binnen te vallen, maar Mandanda houdt de bal met een schitterende safe via de paal uit doel. De tweede doelman van Charleroi houdt zijn ploeg met twee reddingen op voorsprong.

20'

Leye geeft de bal perfect voor doel. Aan de tweede paal duikt de inlopende Dalsgaard plots op in de rug van Boulenger, maar hij komt net te laat om zijn voet tegen het leer te plaatsen.

18'

Een hoekschop belandt in de voeten van Leye, die na een kapbeweging in het zijnet knalt.

14'

Charleroi laat ruimte op het middenveld. Lerager kan Dalsgaard diep sturen, maar de Deen trapt de bal zomaar in de voeten van de bezoekende defensie.

10'

Daar was bijna de snelle gelijkmaker! Lepoint kopt een vrije trap perfect richting doel. Mandanda staat op de juiste plaats met een geweldige reflex.

Doelpunt
8'

DOELPUNT
Benavente wordt mooi vrijgespeeld. De Spanjaard kapt Bostyn knap uit en werkt de bal hard tegen de netten.

6'

Bedia schermt de bal foutief af met zijn elleboog. Ref Laforge laat doorspelen en de aanvaller geeft de mee met Fall, die alleen op doel afgaat en een uitstekende Bostyn op zijn weg vindt.

5'

Charleroi breekt een eerste keer uit, maar Benavente verslikt zich in een goede tackle van Dalsgaard.

3'

Zulte Waregem duwt de bezoekers meteen in de verdrukking. Charleroi krijgt in de beginfase de bal amper in eigen ploeg houden.

2'

Leye krijgt veel ruimte in het centrum van de verdediging, maar de aanvoerder van de thuisploeg staat buitenspel.

1'

Boulenger gaat iets te energiek in duel met Hamalainen en maakt de eerste fout van de match.

1'

AFTRAP
Na een huldiging van de afscheidnemende Dalsgaard en Meïte heeft ref Laforge de wedstrijd op gang gefloten. Zulte Waregem of Charleroi: wie van de twee kan het seizoen in schoonheid afsluiten?

0'

VOORAF
Charleroi maakt na de nederlaag tegen Anderlecht geen aanspraak meer op de vierde plaats en een duel tegen de winnaar van Play-Off 2 om Europees voetbal. Het slotduel tegen Zulte Waregem belooft meer een prestigeduel te worden. Inzet: de laatste plaats in Play-Off 1 vermijden. De bekerwinnaar staat op twee punten van Charleroi en kan met de overwinning nog over de Carolo's wippen.

Wedstrijdstatistieken

ZWA
CHA
62
Balbezit
38
8
Hoekschoppen
1
23
Inworpen
18
3
Reddingen
5
3
Buitenspel
5
6
Fouten
12
7
Schoten op doel
5
5
Doelman uittrappen
17
10
Schoten naast doel
3
17
Vrije trappen
9

Huidige vorm

ZWA
CHA
x
x
+
-
x
x
x
x
x
+

Laatste 10 wedstrijden

ZWA
CHA
19
Doelpunten
11
1
Tweede gele kaarten
2
14
Gele kaarten
24
3
Gewonnen wedstrijden
3
2
Verloren wedstrijden
4
0
Rode kaarten
0
17
Doelpunten tegen
15
5
Gelijke spelen
3
10
Wedstrijden
10

Head to Head

Gewonnen
6
Verloren
13

23

Gespeeld
Gelijk

4

Gewonnen
13
Verloren
6

Recente ontmoetingen