94'

EINDE
Anderlecht wint op de laatste speeldag van de Play Offs zijn match tegen een verdienstelijk Oostende.

92'

Teodorczyk mag nog een laatste keer alleen op het doel van Oostende-doelman Dutoit af lopen. Hij weet echter niet te scoren.

90'

We krijgen 3 minuten extra tijd.

In
87'

Bij Oostende komt jongeling Van Der Heyden nog in de ploeg. Rozenhal mag gaan douchen.

86'

De Anderlechtsupporters zetten de wave in. Zij zijn er van overtuigd dat de Brusselaars het seizoen al winnend zullen afsluiten.

Gele kaart
84'

Teodorczyk is te opzichtig op zoek naar zijn drieëntwintigste doelpunt en vertikt de bal met Acheampong mee te geven. De kans op een extra doelpunt is zo weg.

In
82'

Canesin mag gaan rusten en wordt vervangen door Pedersen.

Doelpunt
78'

DOELPUNT
Met nog een klein kwartiertje te spelen maakt Acheampong er, op aangeven van assistkoning Hanni, 3-2 voor kampioen Anderlecht van.

76'

Teodorczyk krijgt op aangeven van Acheampong nog een uitstekende kans. De Pool weet het leer evenwel niet in doel te schieten.

74'

Hanni kiest voor de verste hoek, Jali heeft hem echter door en werkt de bal in hoekschop.

73'

Ozkan maakt op de rand van de eigen zestien hands en zo krijgt thuisploeg Anderlecht een vrije trap op een uitstekende positie.

70'

Anderlecht heeft het in deze periode van de wedstrijd moeilijk. Marusic stelt Martinez op de proef, maar de Spanjaard werkt het leer in hoekschop.

Doelpunt
In
68'

Bij Oostende komt Capon een verdienstelijke El Ghanassy vervangen.

68'

DOELPUNT
Na geklungel in de Anderlechtse verdediging brengt Akpala Oostende terug op gelijke hoogte: 2-2 gelijk.

Doelpunt
64'

DOELPUNT
Dendoncker haalt uit vanop afstand en het leer verdwijnt, via een ongelukkige Rozehnal, in het doel van Oostende-doelman Dutoit. 2-1 voor kampioen Anderlecht.

In
60'

Anderlecht gaat voor het laatst wisselen. Kiese Thelin komt Bruno vervangen, waardoor de thuisploeg met twee spitsen gaat spelen.

57'

Na een slap begin van de thuisploeg, is Anderlecht nu toch wakker geschoten. Het zet nu voluit druk op Oostendse speelhelft.

In
54'

Bij thuisploeg Anderlecht komt Hanni Tielemans vervangen. De Anderlecht-jonkie heeft mogelijks zijn laatste minuten voor de Brusselaars gespeeld.

51'

Daar is Anderlecht voor het eerst deze tweede periode. Teodorczyk speelt de bal naar Stanciu, maar de Roemeen zijn schot mist richting.

49'

KV Oostende komt het felst uit de kleedkamers. De mannen van trainer Vanderhaeghe willen absoluut voor de drie punten gaan.

In
46'

Bij thuisploeg Anderlecht komt Acheampong in de ploeg voor een teleurstellende Capel.

46'

Ref Wouters fluit de laatste helft van Play Off 1 op gang. Kan Anderlecht haar galawedstrijd nog winnend afsluiten?

45'

RUST
Ref Wouters fluit de eerste helft van deze Anderlecht - KV Oostende af. Beide ploegen houden elkaar in evenwicht na doelpunten van Milic en Rozehnal.

45'

We krijgen geen extra tijd in de eerste helft.

Own Goal
42'

DOELPUNT
Anderlecht voert de druk op en maakt nu ook gelijk. Het is rechtsachter Appiah die be bal voor doel gooit, Rozehnal kopt het leer ongelukkig in eigen doel: 1.1.

41'

Bruno kopt, na een vrije trap van Trebel, de bal richting kruising. Dutoit heeft een goed middag en weet het leer in hoekschop te zweven.

39'

Daar is Anderlecht opnieuw met een kans. Stanciu met een voorzet op maat voor Teodorczyk, Dutoit heeft alle moeite van de wereld op het leer uit zijn doel te houden.

37'

Berrier andermaal met een scherpe voorzet richting Akpala. De Nigeriaan krijgt zijn voet niet tegen de bal en zo weg kans.

35'

Anderlecht heeft voorlopig uit meer punten gepakt dan thuis. Dit is een zeer opvallende statistiek aangezien dat in de afgelopen seizoenen thuis nauwelijks punten lieten liggen.

31'

Kampioen Anderlecht is van slag en de spelers beginnen zich te frustreren. Kunnen de Brusselaars de achterstand nog ombuigen in een overwinning?

Doelpunt
28'

DOELPUNT
Dendoncker weet het leer in eerste instantie nog van de lijn te keren. In tweede instantie volgt toch het doelpunt: Milic springt hoger dan Appiah en zet uitploeg Oostende met een kopbal op voorsprong.

24'

Stanciu loopt helemaal alleen met de bal van de ene kant naar de andere kant van het veld. Hij probeert het met een afstandsschot, dat op de lat uiteenspat.

21'

Uitploeg KV Oostende komt beter opzetten. Ze drukken kampioen Anderlecht terug op eigen helft en weten enkele kleine kansjes te creëren.

19'

Berrier mag een vrije trap nemen. Anderlecht-doelman Martinez is te laat, waardoor Tomasevic vrij kan inkoppen. Obradovic kopt het leer uiteindelijk in hoekschop.

16'

Na een felle eerste 10 minuten, ligt het speltempo nu een stuk lager. Anderlecht blijft baas aan de bal, maar het blijft oppassen voor de Oostendse tegenaanval.

13'

Anderlecht heeft alles onder controle, het lijkt voorlopig een namiddagwandeling te worden voor de Brusselaars. KV Oostende oogt allesbehalve fris.

10'

KV Oostende komt voor het eerst opzetten. Ook de uitploeg kan een corner versieren.

7'

Opnieuw is het Bruno die kan dreigen. Hij brengt Oostende-doelman Dutoit aardig in de problemen met een voorzet-schot. De eerste hoekschop is een feit.

5'

Ook Bruno krijgt veel ruimte en kan op doel besluiten, Dutoit klemt het schot in twee tijden.

4'

KV Oostende laat de bal aan thuisploeg Anderlecht. Stanciu dribbelt doorheen de West-Vlaamse verdediging, maar duwt het leer naast doel.

1'

AFTRAP
Ref Wouters fluit de laatste speeldag van Play Off 1 op gang! Kersvers kampioen Anderlecht neemt het op tegen Oostende.

0'

OPSTELLINGEN
Bij kersvers kampioen Anderlecht kiest trainer Weiler in doel voor Martinez. Deschacht staat naast Dendoncker in het hart van de defensie en ook Capel mag nog eens in de basiself starten. Teodorczyk scoorde tot nu toe 22 doelpunten en kan, mits het maken van nog één doelpunt, alleen topschutter worden.

KV Oostende start met zijn best mogelijke ploeg. Dutoit start in doel, Proto is nog steeds geblesseerd. Trainer Vanderhaeghe kiest voor jongeling Ozkan naast Jali op het middenveld en Club Brugge-killer Akpala moet opnieuw voor de goals zorgen.

Wedstrijdstatistieken

AND
KVO
52
Balbezit
48
7
Hoekschoppen
5
26
Inworpen
19
3
Reddingen
7
1
Buitenspel
3
10
Fouten
14
9
Schoten op doel
5
9
Doelman uittrappen
12
6
Schoten naast doel
2
17
Vrije trappen
11

Huidige vorm

AND
KVO
+
+
-
x
+
+
-
+
x
x

Laatste 10 wedstrijden

AND
KVO
10
Doelpunten
11
1
Tweede gele kaarten
1
18
Gele kaarten
8
2
Gewonnen wedstrijden
2
5
Verloren wedstrijden
4
1
Rode kaarten
0
17
Doelpunten tegen
15
3
Gelijke spelen
4
10
Wedstrijden
10

Head to Head

Gewonnen
10
Verloren
4

15

Gespeeld
Gelijk

1

Gewonnen
4
Verloren
10

Recente ontmoetingen