92'

EINDE
De wedstrijd zit erop! AA Gent wint ruim en verdiend van Zulte Waregem met 5-2!

Doelpunt
87'

DOELPUNT
Het blijft hier maar duren... Nu is het opnieuw Zulte dat scoort! Dalsgaard kopt de 5-2 binnen. Wat een wedstrijd!

84'

DOELPUNT
5-1!! Kalu stuurt Kubo richting Bostyn... De Japanner blijft kalm voor doel en legt de 5-1 binnen.

Doelpunt
Doelpunt
79'

DOELPUNT
Ditmaal mag Leye wél scoren! Hij kopt de corner van Hamalainen perfect voorbij Kalinic.

In
76'

Als Zulte Waregem er dan toch eens doorkomt en scoort via Leye, wordt het afgefloten voor buitenspel. De beslissing van Delferière is wel correct!

72'

Saief wil er graag nog 5-0 van maken. Hij snijdt goed naar binnen en viseert dan de eerste hoek. Zijn knal gaat net voorlangs.

In
In
68'

Nu de wedstrijd in zijn definitieve plooi ligt, maken beide ploegen gebruik van de wissels. Zo hebben Gershon, Bala en Lepoint intussen het veld betreden. Zijn mogen zich nog een twintigtal minuten proberen te tonen.

In
Doelpunt
61'

DOELPUNT
Wat gaat het hier makkelijk voor de Buffalo's. Na een bal door het centrum laat Marrone zich gewoon aftroeven door Coulibaly. Die dribbelt zich voorbij Bostyn en tikt de 4-0 binnen. Het lijkt hier een afstraffing te gaan worden.

Doelpunt
59'

DOELPUNT
Net als je denkt dat Zulte er toch wat lijkt door te komen, maakt Gent het helemaal af! Kubo bedient Kalu en die knalt het leer hard tegen de netten: 3-0!

55'

Uitstekende kans voor Kubo die de bal voor de voeten krijgt in de rechthoek. Bostyn is goed uit zijn kooi gekomen en zit er opnieuw goed tussen.

50'

Coopman heeft intussen geel gekregen na een stevige fout op Saief. Het is duidelijk dat Zulte Waregem met andere intenties uit de kleedkamer is gekomen.

Gele kaart
47'

Meteen gevaar van Essevee! De kopbal van de pas ingevallen Dalsgaard wordt door Kalinic nog over doel verwerkt. In de daaropvolgende hoekschop trapt Leye zowaar naast de bal, waardoor de wenkende kans is verkeken. Dit had al de aansluitingstreffer moeten betekenen.

In
In
46'

AFTRAP TWEEDE HELFT
De tweede helft is op gang gefloten. Beide ploegen voeren een wissel door. Bij Gent is Gigot in de kleedkamer gebleven voor Foket. Aan de overkant komt Dalsgaard Derijck vervangen.

Gele kaart
45'

RUST
Rusten doen we bij een 2-0 stand! De score had nog verder kunnen uitlopen, maar Gent vergat het af te maken. Zulte Waregem zal in de tweede helft uit zijn schelp moeten komen.

41'

Even geharrewar voor het Gentse doel na een nieuwe hoekschop van Hamalainen. Baudry komt net te kort om echt gevaarlijk te kunnen zijn.

37'

DOELPUNT
De wedstrijd lijkt al gespeeld! Derijck verkijkt zich op een voorzet en laat Saief makkelijk voor zich komen. Die glijdt de 2-0 tegen de netten! Zulte Waregem laat zich wel heel makkelijk wegzetten vanavond.

Doelpunt
33'

Een vrije trap van Hamalainen wijkt af in de muur, maar Kalinic kan toch nog in hoekschop verwerken. Het had zowaar 1-1 kunnen staan...

Gele kaart
30'

Nieuwe reuzekans voor AA Gent! De lijnrechter vlagt voor buitenspel, maar Delferière laat toch doorspelen. Saief moet altijd scoren op breed leggen, maar hij kiest voor eigen succes en knalt naast. De Buffalo's hadden hier al enkele doelpunten moeten maken.

28'

Kubo kan het leer afsnoepen van De fauw en vervolgens op Bostyn afstormen. De doelman heeft opnieuw een goede redding in huis.

26'

De fauw blijft even uitgeteld liggen op de mat. In een kopduel kreeg hij het hoofd van Saief tegen de slaap, waar hij toch even niet van bekomt. De rechtsachter kan wel verder.

Doelpunt
21'

DOELPUNT
Gent komt verdiend op voorsprong! Coulibaly klimt hoger dan de rest en kopt een vrije trap mooi richting de tweede paal binnen: 1-0!

16'

Op de paal! Gigot staat plots alleen in de zestien en knalt hard naar de hoek. De vingertoppen van Bostyn doen de bal nog net tegen de paal belanden. Beste kans van de partij!

13'

Ook Zulte Waregem komt nog eens opzetten. Het schotje met de linker van De fauw is te zwak om Kalinic in de problemen te brengen.

11'

Gent blijft naar voor stormen. Kubo kan net niet profiteren van getreuzel in de Essevee-verdediging. Via Coulibaly komt het leer uiteindelijk voor de voeten van Kalu, maar die trapt in de handen van Bostyn.

8'

Het is een ware regendouche geworden in de Ghelamco Arena. Het zal de snelheid van de bal alleen maar ten goede komen.

6'

Opnieuw Gent! Coulibaly wint het duel in de zestien op een hoekschop, maar kan zijn kopbal niet kadreren. Toch al drie doelkansen in de eerste zes minuten!

5'

Ook AA Gent komt meteen een eerste keer piepen. Milicevic verstuurt een goede vrije trap richting de vrije trap. Gigot komt net te laat om de bal in doel te verlengen.

3'

De eerste kans is voor de bezoekers! Kaya vindt Leye na een vrije trap, die neemt aan met de borst en probeert het vervolgens met de omhaal. Zijn poging gaat echter voorlangs.

1'

AFTRAP
AA Gent en Zulte Waregem zijn begonnen aan deze topper! Kan Gent Club Brugge nog het vuur aan de schenen leggen voor de tweede plaats of worden ze verrast door Essevee?

0'

SELECTIE ZULTE WAREGEM:
Bostyn, Derijck, Marrone, Baudry, De fauw, Meité, Lerager, Hamalainen, Coopman, Kaya, Leye, Steppe, Dalsgaard, Lepoint, Muhren, Cordaro, Naessens.

0'

SELECTIE KAA GENT:
Kalinic, Mitrovic, Gigot, Asare, Foket, Neto, Dejaegere, Saief, Kubo, Coulibaly, Milicevic, Rinne, Thoelen, Gershon, Troost-Ekong, De Smet, Verstraete, Esiti, Schoofs, Kalu en Perbet.

Wedstrijdstatistieken

GNT
ZWA
54
Balbezit
46
3
Hoekschoppen
7
13
Inworpen
23
5
Reddingen
4
2
Buitenspel
2
11
Fouten
11
9
Schoten op doel
7
6
Doelman uittrappen
9
4
Schoten naast doel
3
13
Vrije trappen
13

Huidige vorm

GNT
ZWA
-
+
x
x
-
x
+
x
-
x

Laatste 10 wedstrijden

GNT
ZWA
14
Doelpunten
16
0
Tweede gele kaarten
2
17
Gele kaarten
21
4
Gewonnen wedstrijden
1
6
Verloren wedstrijden
2
1
Rode kaarten
0
16
Doelpunten tegen
19
0
Gelijke spelen
7
10
Wedstrijden
10

Head to Head

Gewonnen
12
Verloren
13

29

Gespeeld
Gelijk

4

Gewonnen
13
Verloren
12

Recente ontmoetingen