92'

EINDE
Waasland-Beveren pakt de laatste drie punten van het seizoen. Ampomah kroonde zich tot matchwinnaar met twee doelpunten. Eindstand: 1-3.

87'

Ditmaal is Gano dicht bij een doelpunt. De spits kopt de bal een metertje naast het doel.

86'

Sadin gaat plat op een schot van Van Remoortere. De bal leek naast het doel te eindigen, maar de doelman nam het zekere voor het onzekere.

Gele kaart
In
Doelpunt
83'

DOELPUNT
De wedstrijd lijkt definitief beslist. Gano zet voor richting Ampomah. De middenvelder trapt de bal met de binnenkant van de voet perfect in de bovenhoek: 1-3.

In
81'

Wissel bij Union: Rajsel gaat naar de kant voor Fauré.

80'

De laatste tien minuten van de wedstrijd breken aan. Het vat lijkt een beetje af bij Union.

In
Doelpunt
74'

DOELPUNT
Borry schiet Waasland-Beveren op voorsprong. Langil verrast doelman Sadin met een rechtstreekse vrije trap. De keeper brengt nog wel redding, maar in de herneming duwt Borry de bal van dichtbij toch binnen.

Gele kaart
73'

Perdichizzi haalt Ampomah tegen de grasmat. De verdediger krijgt de eerste gele kaart van de wedstrijd.

In
71'

Janevski voert zijn laatste wissel door: Cerigioni staat zijn plaats af aan Van Remoortere.

69'

Da Silva kopt een hoekschop tot bij Vandiepenbeeck. De verdediger krijgt zijn poging vervolgens niet tussen de palen.

61'

Op de tegenaanval prikt Union scherp tegen. Fixelles ontwijkt de tackle van zijn bewaker. Hij staat nadien oog in oog met Goblet, maar zijn harde knal strandt tegen de paal.

60'

Ampomah staat helemaal vrij in de tweede zone. Hij vecht even met zijn controle waardoor Vandiepenbeeck het gevaar naar veiligere oorden knalt.

58'

Een afgeslagen voorzet valt ideaal voor de voet van Rajsel. De middenvelder zou eigenlijk in één tijd moeten trappen, maar hij wil nog een dribbel inzetten. Dat bleek niet de goede keuze, want Moren kan de bal wegtrappen.

56'

Marquet probeert een vrije trap in één tijd binnen te knallen. De afstand tot het doel was nogal groot waardoor zijn poging niets oplevert.

Doelpunt
53'

DOELPUNT
Waasland-Beveren hangt de bordjes gelijk. Ampomah zet een actie op aan de rechterkant. Hij laat eerst Cabeke ter plaatste en vervolgens gaat hij ook voorbij Vandiepenbeeck. Nadien knalt hij de bal van dichtbij tegen de netten: 1-1. Een erg knap doelpunt.

In
In
46'

Bij Waasland-Beveren zijn Nys en Dhondt in de kleedkamers gebleven. Michel en Langil zijn hun vervangers.

46'

AFTRAP TWEEDE HELFT
De tweede helft gaat van start. De aftrap had even vertraging omdat er een gat in het doelnet zat.

45'

RUST
Scheidsrechter Lambrechts fluit voor de rust. Union gaat met een 1-0 voorsprong rusten na het doelpunt van Da Silva.

44'

Opnieuw vinden ze bij Union ruimte in de rug van de verdediging. Borry kan in extremis nog ingrijpen om Aoulad van een schietkans te houden.

40'

Aoulad schiet vanuit een scherpe hoek richting doel. Goblet pakt. De middenvelder had nochtans ook opties voor doel.

39'

Een uitgesponnen aanval zorgt voor een schietkans voor Da Silva. Zijn schot wordt afgeblokt. In de herneming trapt Cabeke ruimschoots over.

35'

Ook de daaropvolgende hoekschop levert bijna de gelijkmaker op. Gano torent hoog boven zijn tegenstander uit. Sadin redt zijn kopbal eerst met de vuisten en nadien nog eens met zijn voet.

34'

Waasland-Beveren had bijna de gelijkmaker te pakken. Het schot van Dhondt wijkt nog gevaarlijk af op Perdichizzi. Sadin pakt echter uit met een geweldige reflex.

34'

Rajsel heeft tijd en ruimte om op doel te trappen. Zijn afstandsschot gaat enkele meters naast de kooi van Goblet.

31'

Het is nu aan Waasland-Beveren om met een antwoord op de proppen te komen. Voorlopig geraken de bezoekers amper in de buurt van Sadin.

Doelpunt
28'

DOELPUNT
Union klimt op voorsprong. Aoulad wordt in het straatje gestuurd en probeert Goblet te omspelen. Hij lijkt de kans om zeep te helpen, maar kan de bal toch nog goed achteruit leggen tot bij Da Silva. De middenvelder trapt de bal in de korte hoek binnen: 1-0.

27'

Aan de overkant moet ook Sadin in actie komen. Gano controleert de bal en neemt het doel meteen onder vuur. Zijn gekraakt schot vormt echter geen probleem voor de doelman.

26'

Da Silva verlengt een voorzet bijna tot bij Vandiepenbeeck. Goblet staat echter goed op te letten en pikt de bal voor de neus van zijn tegenstander weg.

21'

Aoulad neemt een voorzet knap op de volley. Goblet duikt echter prima naar zijn korte hoek en duwt in hoekschop.

20'

Sadin lost een laag schot van Ampomah. Borry is er als de kippen bij om het foutje af te straffen, maar zijn doelpunt wordt afgekeurd wegens buitenspel.

17'

Waasland-Beveren combineert zich een weg richting het doel van Sadin. Uiteindelijk komt Cerigioni in een prima schietpositie. Het schot van de middenvelder wordt echter afgeblokt door ploegmaat Gano.

13'

Rajsel zet een nummertje op aan de linkerkant. Hij gaat met hangen en wurgen voorbij Caufriez. Zijn voorzet vindt uiteindelijk wel geen ploegmaat. Het doelgevaar gaat toch vooral van de thuisploeg uit.

11'

Gano wordt bediend in het strafschopgebied. Zijn schot wordt afgeblokt, maar de vlag voor buitenspel was ook al de hoogte in.

7'

De eerste kans van de wedstrijd is voor Union. Fixelles zet prima voor richting de tweede paal. Daar duikt Aoulad vrij op. Hij probeert de bal om Goblet te spelen, maar hij moet te ver uitwijken en komt niet meer tot een schot.

5'

Een vrije trap van Dhondt vindt geen ploegmaat. De afgeslagen bal komt wel uitnodigend uit de lucht vallen voor Ampomah. Zijn volley gaat echter huizenhoog over.

4'

Marquet duwt de bal voorbij Cabeke, maar botst vervolgens met de knie tegen zijn tegenstander. Cabeke heeft even verzorging nodig.

1'

AFTRAP
De wedstrijd gaat van start.

0'

SELECTIE WAASLAND-BEVEREN
Goblet, Janssens, Geentjens, Camacho, Moren, Jans, Caufriez, Borry, Nys, Marquet, Seck, Cools, Boljevic, Van Remoortere, Gano, Dhondt, Langil, Ampomah, Cerigioni, Ndiaye. Geblesseerd: Michel.

0'

SELECTIE UNION
Sadin, Mpati, Martens, Vandiepenbeeck, Cabeke, Aguemon, Neels, Massengo, Rajsel, Da Silva, Alouad, Cipollina, Perdichizzi, Kaminiaris, Baherlé, Fixelles, Okita, N'Gakoutou, Mombongo, Salah. Geblesseerd: Morren.

Wedstrijdstatistieken

USG
WBE
45
Balbezit
55
7
Hoekschoppen
5
17
Inworpen
18
5
Reddingen
3
6
Buitenspel
5
13
Fouten
9
4
Schoten op doel
8
4
Doelman uittrappen
9
5
Schoten naast doel
3
14
Vrije trappen
19

Huidige vorm

USG
WBE
x
x
x
+
x
+
x
x
x
+

Laatste 10 wedstrijden

USG
WBE
5
Doelpunten
25
1
Tweede gele kaarten
0
10
Gele kaarten
10
0
Gewonnen wedstrijden
7
9
Verloren wedstrijden
3
0
Rode kaarten
0
21
Doelpunten tegen
12
1
Gelijke spelen
0
10
Wedstrijden
10

Head to Head

Gewonnen
1
Verloren
0

1

Gespeeld
Gelijk

0

Gewonnen
0
Verloren
1

Recente ontmoetingen