vrijdag 12.05.2017 20:30 #STAKVM
Einde
(1-0)
93'

EINDE
De wedstrijd zit erop! Standard wint overtuigend met 2-0 van KV Mechelen!

Gele kaart
91'

Na een vrije trap van Vitas moet Gillet toch eens in actie komen. Hij tikt de harde knal in hoekschop. Goede redding van de doelman!

89'

We krijgen er zometeen drie minuten extra tijd bij!

In
85'

We gaan de laatste vijf minuten in. Bij Standard is intussen ook Mmaee naar de kant gehaald voor Cissé.

Gele kaart
80'

Legear glipt net door de Mechelse verdediging en kan dan gevaarlijk voorzetten. Van Cleemput, één van de betere verdedigers bij de bezoekers vandaag, kan nog net wegwerken.

In
76'

Dan toch eens KV Mechelen, dat zijn eerste kans krijgt in de tweede helft. Matthys schildert een vrije trap op het hoofd van Vitas, maar die treft fe lat! Geen eerredder voor Malinois voorlopig.

In
Gele kaart
72'

De ingevallen Legear komt dicht bij de 3-0 nadat Coosemans de bal bijna in doel liet glijden, maar hij kan zich nog net herpakken alvorens de bal de lijn overschrijdt.

In
67'

Coosemans krijgt geen minuut rust. Edmilson bedient Mmaee, die zo oog in oog met de doelman komt te staan en het alweer haalt. Het worden nog lange 25 minuten voor de bezoekers.

64'

Kans na kans krijgt Standard! Goreux zet zelf een actie op en kan uiteindelijk net naast besluiten. In de daaropvolgende fase gaat de bal er alweer niet in via Emond. De forfaitcijfers hadden al op het bord moeten staan.

Gele kaart
61'

Marin lijkt te worden neergemaaid in de grote rechthoek. Verrassend genoeg geeft scheidsrechter Gumienny geen krimp, tot groot ongenoegen van de thuisaanhang en de Luikse bank.

60'

Meteen twee wissels bij KV Mechelen! Filipovic en Verdier mogen gaan rusten. Zij worden vervangen door Matthys en Osaguona. Kunnen zij de 'Kakkers' terug in de wedstrijd brengen?

Gele kaart
In
In
Doelpunt
58'

DOELPUNT
Schoten van Marin en Emond kunnen nog net worden afgeblokt, maar bij de derde poging is het wél prijs. Op de vlam van Darwin Andrade heeft Coosemans geen kans: 2-0!

53'

Alweer Standard! Ditmaal wordt Emond aangespeeld in de zestien. Ook hij zoekt de verste hoek, maar de aanvaller treft de paal. Malinois is onbestaande vandaag...

51'

Standard stapelt de kansen op, maar vergeet het af te maken. Edmilson snijdt vanop links naar binnen en kapt zich in schietpositie. Hij plaatst het leer echter nipt naast de verste paal.

48'

Edmilson kan tot tweemaal toe uithalen. Eerst trapt hij met rechts op Vanlerberghe, nadien schiet hij met links ver naast. Ook in de tweede helft lijkt het gevaar van de thuisploeg te gaan komen.

47'

Meteen goed werk van Mmaee. Na een leuke dribbel kan hij net niet Emond bereiken. In de daaropvolgende hoekschop wordt de bal bijna in eigen doel gedevieerd via Vitas en Coosemans, maar het gevaar kan nog net worden geweken.

46'

AFTRAP TWEEDE HELFT
De tweede helft is van start gegaan! Voorlopig zijn er nog geen wissels te bespeuren. Kan KV Mechelen uit een ander vaatje tappen na de pauze?

45'

RUST
De eerste helft zit erop! Standard gaat verdiend met de voorsprong de rust in. Luchkevych zorgde voor het enige doelpunt, maar het verschil had eigenlijk al groter moeten zijn...

43'

Eindelijk nog eens wat dreiging vanwege KV Mechelen. El Messaoudi probeert het vanop afstand, maar Gillet ziet de bal een paar meter naast vliegen. Nog twee minuutjes tot de rust, plus één minuut extra tijd.

39'

Standard laat de kansen liggen om de voorsprong verder uit te bouwen. Ditmaal kan Scholz ongehinderd koppen, maar zijn poging gaat nipt voorlangs...

38'

Alweer Standard! Mmaee zet Emond alleen voor Coosemans, maar de doelman heeft een prima reflex in huis. Diezelfde Mmaee kan het leer nog recupereren en opnieuw proberen, maar weer zit de Mechelse goalie er goed tussen!

36'

Na een hoekschop van Kosanovic valt de afvallende bal voor de voeten van Andrade. Hij trapt het leer in één tijd over het stadion.

34'

Ei zo na de 2-0! Opnieuw Luchkevych krijgt alle tijd en ruimte om vanop een paar meter op doel te besluiten, maar hij trapt te centraal op de vuisten van Coosemans. In de rebound kan ook Emond het leer niet in doel verlengen. Dit had altijd een doelpunt moeten zijn.

Doelpunt
30'

DOELPUNT
En daar is de Luikse voorsprong! Edmilson bedient Andrade, die een goede voorzet in de zestien verstuurt. Cobbaut staat te slapen en Luchkevych kan zijn eerste voor Standard achter zijn naam zetten: 1-0!

28'

Het was al even geleden, maar we krijgen toch nog eens een doelpoging te zien... Marin probeert het vanuit een scherpe hoek, Coosemans kan in twee tijden klemmen.

24'

De slordigheden stapelen zich op. Filipovic verliest wat makkelijk de bal achterin, waarna Edmilson op een gevaarlijke positie in balbezit komt. Hij zet dan de bal blind voor doel, maar vindt geen ploegmaat. De Luikse aanhang vindt het maar niets.

20'

We zijn bijna halfweg de eerste helft intussen... De jongste minuten is het tempo wat gaan liggen, waardoor de kansen uitblijven. De wedstrijd lijkt een doelpunt nodig te hebben om echt open te breken.

12'

Croizet bedient zeer slim Claes, die zo alleen op Gillet kan afstormen. Hij treuzelt echter te lang, waardoor de thuisdefensie hem nog de bal kan ontfutselen. Na de goede mogelijkheden van Standard komt nu ook Mechelen een eerste keer gevaarlijk opzetten.

10'

Edmilson verstuurt een harde voorzet vanop de linkerflank, Emond kan er het hoofd tegen plaatsen, maar kan zijn kopbal niet richten.

9'

Opnieuw goed werk van Mmaee op de rechterkant. Hij ziet Emond voor doel staan, maar de Mechelse verdediging kan nog net ontzetten.

5'

De eerste twee mogelijkheden zijn wel voor Standard! Coosemans haalt eerst een voorzetschot van Mmaee van onder de lat. Op de daaropvolgende hoekschop kan Kosanovic het leer richting doel verlengen, maar Rits kan nog net voor de lijn keren!

3'

Het balbezit is voor KV Mechelen in de eerste minuten. Bij Standard is het vooral wat zoeken, gezien de lijst afwezigen. Onder andere Raman, Dossevi, Orlando Sa én Belfodil ontbreken. Anderzijds een uitstekende kans voor de andere spelers om zich in de kijker te spelen.

1'

AFTRAP
Standard en KV Mechelen zijn er aan begonnen! De scheidsrechter van vanavond op Sclessin is Serge Gumienny!

Wedstrijdstatistieken

STA
KVM
58
Balbezit
42
13
Hoekschoppen
4
33
Inworpen
20
0
Reddingen
5
4
Buitenspel
1
16
Fouten
13
10
Schoten op doel
0
12
Doelman uittrappen
16
11
Schoten naast doel
6
14
Vrije trappen
20

Huidige vorm

STA
KVM
x
x
+
-
x
+
x
+
-
+

Laatste 10 wedstrijden

STA
KVM
20
Doelpunten
13
0
Tweede gele kaarten
0
26
Gele kaarten
22
6
Gewonnen wedstrijden
3
1
Verloren wedstrijden
4
1
Rode kaarten
1
9
Doelpunten tegen
16
3
Gelijke spelen
3
10
Wedstrijden
10

Head to Head

Gewonnen
12
Verloren
6

23

Gespeeld
Gelijk

5

Gewonnen
6
Verloren
12

Recente ontmoetingen