zondag 14.05.2017 18:00 #BRUAND
Einde
(1-1)
97'

EINDE
Delferière fluit de wedstrijd ten einde. Club Brugge en Anderlecht houden elkaar in evenwicht: 1-1. De doelpunten vielen in de eerste helft. Hanni en Vormer scoorden vanop de strafschopstip. In de tweede helft miste Tielemans een strafschop.

In
93'

We zitten halverwege de blessuretijd. Club Brugge heeft de bal, maar er volgen voorlopig geen kansen meer.

Gele kaart
In
90'

Er komen minimaal zes minuten bij.

90'

Nuytinck komt in de plaats van Acheampong.

In
88'

Het was meteen de laatste actie van Touba. Hij staat zijn plaats af aan Immers.

87'

Na een één-tweetje kan Touba op doel trappen. Boeckx trekt op tijd zijn handen terug omdat hij beseft dat het schot naast zijn doel zou waaien.

85'

Het veldoverwicht blijft in het voordeel van Club Brugge. Het enige nadeel: de thuisploeg kan Boeckx amper aan het werk zetten. Anderlecht blijft loeren op de counter.

82'

Vormer zet zich opnieuw achter de bal. Hij probeert de bal net zoals bij zijn doelpunt over de muur te krullen, maar zijn schot strandt recht in de muur.

Gele kaart
81'

Appiah gaat aan de arm van Limbombe hangen. Het levert hem een gele kaart op. Voor Club Brugge komt er opnieuw een interessante vrije trap aan.

80'

De laatste tien minuten breken aan. Krijgen we nog een winnaar in deze intense topper?

Gele kaart
In
75'

Preud'homme gooit Wesley in de strijd. Vossen gaat naar de kant.

74'

Anderlecht blijft wachten op de tegenaanval. Opnieuw wordt Acheampong richting het doel gelanceerd. Zijn schot wordt uiteindelijk afgeblokt door Palacios.

Gele kaart
73'

Hanni gaat iets te stevig door op Engels. Het komt de kapitein van Anderlecht op een gele kaart te staan.

71'

Izquierdo heeft even tijd en ruimte om aan te leggen. Zijn schot is echter te wild om binnen de palen te kunnen eindigen.

69'

De situatie is bekoeld. We voetballen opnieuw.

67'

De Brugse supporters gooien enkele bommetjes richting het doel van Boeckx. Daarbij is scheidsrechter Smet ook geraakt. De gemoederen moeten even bedaard worden.

65'

Horvath pakt de strafschop! Tielemans trapt de bal te centraal waardoor de Brugse doelman zijn schot kan keren.

Gele kaart
64'

STRAFSCHOP
We krijgen een strafschop voor Anderlecht. Acheampong stoomt met de bal aan de voet op richting het strafschopgebied. Engels trekt aan de noodrem en legt de snelle vleugelspits tegen de mat.

In
60'

Bij Club Brugge gaat Rotariu naar de kant voor Limbombe.

60'

Het schot van Vossen wordt afgeblokt, maar belandt toch voor de voeten van Vormer. De Nederlander kraakt echter zijn schot waardoor de bal ongevaarlijk naast hobbelt.

57'

Hanni neemt een vrije trap snel tot bij Teodorczyk. Bij Club Brugge let niemand op waardoor de spits van Anderlecht op doel mag besluiten. Hovarth gaat echter goed plat en brengt uitstekend redding op de lage schuiver.

In
54'

Weiler gooit nu toch zijn topschutter in de strijd. Teodorczyk komt in de plaats van Thelin.

54'

Opnieuw staat Hanni aan het kanon. Hij trapt vanuit een scherpe hoek op doel, maar Hovarth let goed op en duwt in hoekschop.

53'

Claudemir verliest de bal waardoor Hanni met de bal aan de haal gaat. De aanvoerder van Anderlecht rukt hoog op tot aan de rand van de zestien. Uiteindelijk beslist hij de trekker over te halen, maar zijn schot hobbelt enkele meters naast.

51'

Club Brugge is al een sneltrein aan de tweede helft begonnen. De thuisploeg omsingelt het strafschopgebied van Anderlecht. Uiteindelijk kan Vanaken op doel besluiten. Hij trapt een metertje over.

47'

De tweede helft begint met een dot van een kans voor Rotariu. Via Obradovic komt hij plots in balbezit. Hij staat op enkele meters van doel, maar trapt veel te onbesuisd. Daardoor vliegt zijn schot hoog over.

46'

AFTRAP TWEEDE HELFT
De bal rolt opnieuw in het Jan Breydelstadion.

45'

RUST
Delferière fluit voor het rustsignaal. Anderlecht klom vroeg in de partij op voorsprong dankzij een vrije trap van Hanni. Nadien nam Club Brugge het commando over. Ook de thuisploeg had een vrije trap nodig om gelijk te maken: 1-1 via Vormer.

44'

Acheampong heeft veel tijd en weet niet goed wat hij van plan is. Met een gelukje krijgt hij de bal toch tot bij Dendoncker, maar hij zet recht in de armen van Horvat voor.

41'

Anderlecht breekt nog eens uit via Hanni. Zijn voorzet zeilt richting Thelin, maar hij kan de bal niet controleren. Horvath wordt voorlopig weinig op de proef gesteld.

Gele kaart
Gele kaart
39'

Kara en Vanaken krijgen beide een gele kaart na protest.

Doelpunt
36'

DOELPUNT
En ook Vormer profiteert optimaal van de vrije trap. De Nederlander krult de bal perfect over de muur tegen de touwen: 1-1. Boeckx staat aan de grond genageld.

35'

Ditmaal krijgt Club Brugge een vrije trap op een interessante plaats. Spajic ging te gretig in de tackle bij Vossen.

31'

Een hoekschop van Tielemans belandt via verschillende stationnetjes tot bij Kara. De verdediger trapt in de draai maar nipt naast.

30'

Vormer trapt een voorzet richting de inlopende Engels. Hij kan weliswaar koppen, maar zijn poging wordt afgeblokt. In de rebound valt de bal niet goed voor Club Brugge.

28'

Aan balbezit heeft Blauw-Zwart geen gebrek, maar de laatste pass ontbreekt voorlopig. Zowel Palacios als Touba krijgt zijn voorzet niet bij de juiste bestemming.

25'

De communicatie tussen Spajic en Boeckx staat niet op punt. De doelman wil een bal oprapen, maar Spajic knalt tegen zijn keeper. Daardoor is de bal plots vrij, maar Spajic trapt in allerijl over de achterlijn.

22'

Club Brugge eist het balbezit op. Anderlecht wacht de Bruggelingen op eigen helft op. Voorlopig vindt de thuisploeg weinig openingen.

19'

Het gaat er bij momenten stevig aan toe op het veld. Voorlopig blijft alles proper binnen de perken.

15'

Rotariu trapt een voorzet richting de tweede zone. Daar staat Engels, maar de voorzet is te hoog waardoor de bal over de achterlijn waait.

13'

Intussen is Simons naar de opwarming gestuurd. Engels heeft even verzorging nodig aan het hoofd, maar de verdediger lijkt verder te kunnen.

12'

Anderlecht schakelt snel om via de lopende Acheampong. Hij zet prima voor richting Chipciu, maar de middenvelder heeft te veel tijd nodig. De bal wordt uiteindelijk snel weggetrapt.

11'

Vossen geeft Spajic een licht duwtje in de rug. Hij schiet vervolgens voorlangs, maar Delferière had ook al gefloten voor een overtreding van de spits.

Doelpunt
9'

DOELPUNT
Hanni verzilvert de vrije trap. De middenvelder trapt de bal laag over de grond. Zijn schot gaat onder de springende Vanaken door en gaat in de hoek van Horvath binnen.

8'

Denswil maait Thelin vlak voor het halve maantje neer. De verdediger komt zonder kaart weg, maar het levert wel een interessante vrije trap voor de bezoekers op.

5'

De eerste kans van de wedstrijd is voor Club Brugge. Izquierdo kapt eerst Kara uit en nadien gaat Appiah tegen de mat. Uiteindelijk schiet de Colombiaan van dichtbij in het zijnet.

2'

Denswil mist zijn interceptie waardoor Hanni kan voorzetten. Horvath plukt zonder problemen.

1'

AFTRAP
Scheidsrechter Delferière fluit de wedstrijd op gang.

0'

OPSTELLINGEN
Club Brugge komt met dezelfde namen als vorige week tegen Charleroi aan de aftrap. Horvath staat opnieuw tussen de palen. Voorin moeten Izquierdo, Rotariu en Vossen voor de doelpunten zorgen.

Bij Anderlecht pakt Weiler uit met een verrassende wissel. Hij zet topschutter Teodorczyk op de bank en laat Thelin aan de wedstrijd beginnen. Teodorczyk scoorde dit seizoen al twintig competitiedoelpunten, maar in Play-Off 1 staat hij vooralsnog droog. Achterin neemt Kara zijn plaats opnieuw in ten nadele van Nuytinck.

0'

VOORAF
Dit zou wel eens de kampioenswedstrijd uit de Jupiler Pro League 2016/2017 kunnen worden. Anderlecht telt momenteel vier punten voorsprong op Club Brugge. Als de Brusselaars vanavond winnen, zijn ze de nieuwe kampioen.

Club Brugge zal er uiteraard alles aan doen om het titelfeestje van Anderlecht te vergallen. Mits een Brugse overwinning komt Blauw-Zwart bovendien terug tot op één punt van de leider. Met nadien nog twee speeldagen voor de boeg ligt de titelstrijd dan helemaal open. Er staat dus veel op het spel in deze wedstrijd.

0'

SELECTIE ANDERLECHT
Boeckx, Obradovic, Spajic, Kara, Appiah, Tielemans, Dendoncker, Bruno, Hanni, Chipciu, Teodorczyk, Ruben, Deschacht, Nuytinck, Doumbia, Acheampong, Stanciu, Thelin. Najar is geblesseerd, Trebel geschorst.

0'

SELECTIE CLUB BRUGGE
Horvath, Palacios, Engels, Denswil, Touba, Claudemir, Vormer, Rotariu, Vanaken, Izquierdo, Vossen, Butelle, Van Rhijn, Cools, Simons, Refaelov, Wesley, Limbombe, Immers. Geblesseerd: Diaby, Poulain, De Bock.

Wedstrijdstatistieken

BRU
AND
63
Balbezit
37
4
Hoekschoppen
4
31
Inworpen
22
4
Reddingen
0
1
Buitenspel
2
10
Fouten
19
1
Schoten op doel
5
5
Doelman uittrappen
14
8
Schoten naast doel
2
21
Vrije trappen
11

Huidige vorm

BRU
AND
+
+
+
-
+
x
x
+
-
+

Laatste 10 wedstrijden

BRU
AND
17
Doelpunten
12
0
Tweede gele kaarten
0
17
Gele kaarten
26
3
Gewonnen wedstrijden
4
4
Verloren wedstrijden
6
0
Rode kaarten
0
12
Doelpunten tegen
15
3
Gelijke spelen
0
10
Wedstrijden
10

Head to Head

Gewonnen
12
Verloren
21

45

Gespeeld
Gelijk

12

Gewonnen
21
Verloren
12

Recente ontmoetingen