zaterdag 13.05.2017 18:00 #ZWAKVO
Einde
(3-1)
94'

EINDE
De wedstrijd zit erop. Zulte Waregem wint verdiend met 3-1.

Gele kaart
In
In
87'

Siani stoomt op richting de zestien. Hij wordt in het strafschopgebied gestuit, maar de bal valt voor de voet van Musona. Hij knalt recht op Bostyn.

83'

Zulte Waregem prikt snel tegen. Bala bedient Leye. De spits wil zijn verdediger uitkappen, maar Tomasevic kan de bal nog net wegtikken.

In
82'

Coopman gaat onder luid applaus naar de kant. Bala komt in zijn plaats.

Gele kaart
Gele kaart
79'

Marusic vliegt in het boekje na een fout op Lerager. Nadien krijgt ook Siani geel voor protest.

78'

Canesin dribbelt zich voorbij zijn tegenstander. Zijn voorzet waait gevaarlijk richting de verste hoek. De bal botst uiteindelijk een tweetal meter naast.

76'

Kaya lepelt een vrije trap snel tot bij Lerager. De middenvelder komt helemaal alleen voor doel en heeft alle tijd van de wereld, maar hij kopt meteen op doel. Het wordt uiteindelijk een makkelijke plukbal voor Dutoit.

Gele kaart
In
72'

Vanderhaeghe gooit zijn laatste wissel in de strijd. Godeau gaat naar de kant voor Akpala.

71'

Die corner levert een kopbalkans voor Godeau op. Hij knikt voorlangs.

71'

Bostyn wordt nog eens aan het werk gezet. Berrier borstelt een vrije trap prima over de muur. Bostyn zweeft goed richting de hoek en duwt in corner.

Gele kaart
67'

Deze wedstrijd lijkt een gelopen race. KV Oostende is in deze tweede helft amper in de buurt van Bostyn geraakt. Bovendien lijken de bezoekers geen vuist te kunnen maken.

In
62'

Vanderhaeghe grijpt in: Vandendriessche gaat naar de kant voor Canesin.

58'

Hamalainen heeft wederom pech. Hij klimt boven zijn tegenstander uit, maar zijn kopbal strandt opnieuw tegen de lat. Het is al de derde keer dat de linksachter het doelhout treft.

57'

Zulte Waregem krijgt de handen opnieuw op elkaar. Leye probeert Dutoit met een omhaal te verschalken. Zijn poging eindigt in de handen van de doelman.

54'

KV Oostende geeft een zee van ruimte weg aan Hamalainen. Kaya heeft dat begrepen en brengt de bal prima tot bij de linksachter. Hij neemt de bal aan en knalt vervolgens tegen de buitenkant van de paal.

52'

Musona snoept de bal af van Baudry. Hij snijdt naar binnen en schiet met zijn linkervoet op doel. Bostyn gaat goed plat en pakt zonder problemen.

51'

De tweede helft is voorzichtig begonnen. Voorlopig is er nog geen kans gecreëerd.

48'

Leye vliegt tegen de reclameborden. Met de hulp van Dutoit en de extra scheidsrechter geraakt de spits weer overeind.

46'

AFTRAP TWEEDE HELFT
De tweede helft gaat van start.

45'

RUST
We gaan de kleedkamers in met 3-1. Zulte Waregem klom al vroeg in de match op voorsprong. Nadien herstelde KV Oostende het evenwicht met als beloning de gelijkmaker. Uiteindelijk scoorde de thuisploeg nadien toch nog twee keer.

Doelpunt
Gele kaart
Gele kaart
44'

DOELPUNT
Leye zet zich achter een vrije trap en borstelt de bal perfect binnen. Hij krult de bal over de muur en laat Dutoit kansloos achter.

Gele kaart
41'

Berrier zeurt te lang tegen de scheidsrechter. Geldhof bestraft hem met een gele kaart.

Doelpunt
39'

DOELPUNT
Hamalainen schiet de thuisploeg opnieuw op voorsprong. Coopman wordt wederom in de rug van de verdediging gestuurd. Hij zet voor richting de aanstormende Hamalainen, die via Dutoit binnenschiet.

34'

Zulte Waregem blijft doorstomen. Capon trapt ternauwernood een voorzet voor de neus van Lerager weg.

33'

Wat een vrije trap van Hamalainen! De linksachter schiet vanop ruime afstand op doel. Zijn harde knal strandt tegen de deklat. In de rebound kopt De fauw wel binnen, maar hij stond buitenspel.

31'

Hamalainen schildert de hoekschop op het hoofd van Marrone. De huurling van Juventus kopt vanuit een scherpe hoek op het dak van het doel.

31'

Zulte Waregem speelt het blok van KVO opnieuw helemaal zoek. Leye legt af voor Coopman. Hij beslist meteen op doel te trappen, maar Dutoit duikt prima naar de hoek en redt.

27'

Lerager mag centraal oprukken met de bal. Hij besluit op doel te trappen. Zijn schot lijkt de goede richting uit te gaan, maar het leer scheert langs de doelpaal buiten.

22'

Musona heeft meer tijd dan hij beseft. Hij knalt halsoverkop op doel, maar zijn schot gaat voorlangs.

20'

Baudry kan een voorzet lichtjes deviëren. Zijn kopbal gaat enkele meters voorlangs.

Doelpunt
18'

DOELPUNT
Daar is de gelijkmaker toch. Derijck gaat helemaal onder een hoekschop door. Daardoor komt Marusic in balbezit. Hij knalt de bal onhoudbaar in het dak van het doel.

17'

Nu is het alle hens aan dek aan de overkant. Musona plukt een voorzet prima uit de lucht. Hij kapt zijn tegenstander vervolgens uit, maar Bostyn brengt knap redding.

16'

Kaya had bijna zijn tweede goal van de avond gemaakt, maar hij raakt de bal niet goed. Zulte Waregem omzeilt perfect de buitenspelval van KV Oostende. De afwerking van Kaya laat het afweten.

15'

Ditmaal staat Marusic achter het kanon. Ook hij glijdt op het moment van trappen weg. Daardoor gaat zijn schot ruim naast.

12'

Het eerste schot van KV Oostende is een feit. Musona snijdt naar binnen en trapt al vallend richting doel. Bostyn, gelegenheidsdoelman bij Zulte Waregem vandaag, staat paraat.

11'

Zulte Waregem legt opnieuw een prima combinatie op de mat. Lerager wordt knap vrijgespeeld, maar hij trapt in één tijd over het doel.

In
9'

Daar is de aangekondigde wissel: Tomasevic komt tussen de lijnen voor de geblesseerde Antunes.

7'

Antunes gaat met een spierblessure tegen de grasmat. De linksachter krijgt verzorging, maar zijn wedstrijd lijkt definitief ten einde.

Doelpunt
4'

DOELPUNT
Zulte Waregem klimt al vroeg op voorsprong. Plots gaat het erg snel bij de thuisploeg. Coopman zorgt er met een perfecte pass voor dat Kaya de hoek voor het uitkiezen heeft. De middenvelder plaatst de bal perfect voorbij Dutoit in doel.

2'

Leye zorgt voor het eerste schot van de wedstrijd. Zijn poging gaat echter meters naast de kooi van Dutoit.

1'

AFTRAP
De wedstrijd gaat van start.

0'

SELECTIE KV OOSTENDE
Dutoit, Ovono, Rozehnal, Godeau, Tomasevic, Antunes, Capon, Marusic, Özkan, Jonckheere, Vandendriessche, Jali, Siani, Berrier, Musona, El Ghanassy, Canesin, Akpala. Bossaerts (buikspieren), en Dimata (knie) zijn geblesseerd, Milic is geschorst: Proto is hersteld van zijn teenblessure, maar zit nog niet in de kern.

0'

SELECTIE ZULTE WAREGEM
De fauw, Baudry, Marrone, Derijck, Bala, Lerager, Leye, Kaya, Naessens, Meïté, Mühren, Steppe, Lepoint, Bostyn, Cordaro, Ankersen, Hamalainen, Coopman, Denier. Bossut, Madu en Gueye zijn out, Dalsgaard is geschorst.

Head to Head

Gewonnen
6
Verloren
4

11

Gespeeld
Gelijk

1

Gewonnen
4
Verloren
6

Recente ontmoetingen