96'

EINDE
De scheidsrechter maakt een einde aan deze dolle partij. De toeschouwers kregen maar liefst zeven doelpunten te zien. Oostende wint met 4-3 tegen Gent.

94'

Perbet krijgt nog een ultieme kans op de gelijkmaker, maar de opportunist pur sang krijgt de bal niet voorbij Dutoit

Rode kaart
93'

RODE KAART
Milic begaat in extremis nog een verschrikkelijke overtreding op Coulibaly en moet het veld vroegtijdig verlaten.

In
In
In
In
Doelpunt
80'

DOELPUNT
Het gaat hard in Oostende. Saief legt af op Kubo, die de 4-3 in de verre bovenhoek krult.

Doelpunt
77'

DOELPUNT
Het bleek slechts uitstel van executie. Kalinic moet zich opnieuw onderscheiden op een trap van Berrier, maar in de herneming werkt Rozehnal de 4-2 in doel.

76'

Siani laat na de bezoekers de definitieve doodsteek toe te dienen. De Kameroener mag alleen op Kalinic af, maar de doelman houdt de 4-2 uit doel. In de daaropvolgende actie moet de doelman opnieuw in actie komen.

Doelpunt
71'

DOELPUNT
De rollen zijn nu helemaal omgekeerd. Berrier krult de 3-2 heerlijk in doel!

70'

Kubo verstuurt een prima voorzet, die door Saief aan de tweede pal onbegrijpelijk naast doel gedevieerd wordt.

Doelpunt
65'

DOELPUNT
De thuisploeg zit opnieuw in de wedstrijd. Kalinic verkijkt zich op een voorzet en Marusic kan de gelijkmaker over de doelman in doel koppen.

62'

Dejaegere pakt uit met een vluchtschot, Antunes kan de bal afblokken.

60'

Gent heeft de wedstrijd nu stevig in handen en wil doordrukken voor 1-3. Oostende ondergaat even de wet van de sterkste.

Doelpunt
56'

DOELPUNT
De bezoekers komen opnieuw op voorsprong. Milicevic krult een vrijschop in de verre benedenhoek en laat Dutoit kansloos.

49'

Coulibaly zet zich door en bedient Neto, die te veel tijd nodig heeft om te draaien en niet vol kan uithalen. De bal wijkt af in hoekschop, die levert niets op voor de bezoekers. Gigot krijgt een goede kopkans, maar raakt de bal met de schouder.

47'

Berrier is meteen bijna trefzeker voor Oostende, maar zijn schot verdwijnt tegen de buitenkant van de paal.

In
46'

AFTRAP TWEEDE HELFT
De bal rolt opnieuw in Oostende. Krijgen we nog een winnaar?

45'

RUST
De scheidsrechter maakt een einde aan een onderhoudende eerste helft. Gent kwam met een gelukje op voorsprong via Saief, maar slikte nadien een doelpunt na geharrewar in de eigen defensie.

44'

Coulibaly legt af voor Kubo en de Japanner wil op de rand van de grote rechthoek uithalen, maar Capon speelt stoorzender.

42'

Na een leuk opgezette aanval verstuurt Berrier een prima steekbal richting Vandendriessche, die de bal naast het doel plaatst.

Gele kaart
41'

Berrier zet zich achter de vrijschop. De Fransman trapt de bal hoog over het doel van Kalinic.

41'

Kalu komt hevig in en gaat aan de nek van Musona hangen. Ook hij verdwijnt in het boekje. De derde gele kaart van de middag.

38'

Aan de overkant gaat Musona met de bal aan de haal. Hij zet zich door en haalt uit, Kalinic staat pal. In de daaropvolgende actie kan Antunes uithalen, ook nu pakt de Gentse doelman uit met een redding.

38'

Eindelijk nog eens wat sportieve opwinding in Oostende. Dutoit houdt een kopbal van Mitrovic uit doel en gooit zich nadien goed voor Gershon.

35'

Het regent overtredingen in de Versluys Arena. Scheidsrechter Wouters moet de regie strikt in handen houden.

Gele kaart
32'

Kalu wordt langs achter aangelopen door Milic, die aan een kaart ontsnapt.

Gele kaart
28'

Vandendriessche loopt de hakken van Saief aan, maar de Gent-speler wordt teruggefloten wegens buitenspel. Onterecht, blijkt uit de herhaling. De bal had hier op de stip moeten verdwijnen.

Doelpunt
25'

DOELPUNT
We hebben dit weekend al enkele vreemde doelpunten mogen aanschouwen en daar komt nu nog eentje bij. Na een aanval van Oostende door de as van het veld, krijgen ze bij Gent meerdere mogelijkheden om de bal weg te werken. Dat lukt maar niet en uiteindelijk kan Siani de gelijkmaker van dichtbij tegen de netten werken.

22'

Antunes kan een diepe bal onvoldoende ontzetten en zo kan Milicevic vanuit een scherpe hoek uithalen. De bal verdwijnt voorlangs.

20'

Het blijft leuk op en af gaan hier in Oostende. De twee ploegen zijn aan elkaar gewaagd. Bij geen van beide ploegen trekken ze het pootje terug, scheidsrechter Wouters moet nu en dan ingrijpen.

17'

Oostende laat zich niet doen en zoekt meteen weer de aanval. De laatste bal is telkens ondermaats bij de thuisploeg.

Doelpunt
12'

DOELPUNT
En daar is ook meteen het eerste doelpunt! Saief zet een dribbel op en wilt de bal voor doel gooien. Dutoit laat zich verrassen en de bal verdwijnt met een gelukje in de verre bovenhoek.

10'

Geen studiefase in deze Oostende-Gent. Beide ploegen kiezen vol voor de aanval en dat levert een leuke eerste tien minuten op.

8'

Siani haalt uit vanop het halve maantje, Neto verwerkt de bal tot hoekschop. Die levert niets op voor de thuisploeg.

5'

Beide ploegen zetten snel druk en dat levert de nodige onzuiverheden op in het spel.

3'

Na een snelle uitbraak van Gent is Kubo het snelst op de bal. Dutoit houdt zich op tijd in en de Japanner laat zich vallen, maar de scheidsrechter laat zich niet vangen.

1'

De eerste bal tussen de palen komt van Oostende. Musona vraagt de bal aan de zijlijn en snijdt naar binnen. De aanvaller haalt uit, maar Kalinic kan de bal makkelijk oprapen.

1'

AFTRAP
De bal rolt in de Versluys Arena. Blijft AA Gent in het spoor van Anderlecht en Club Brugge of geeft KVO de titelambities van de Buffalo's de definitieve doodsteek?

0'

OPSTELLINGEN
Oostende kan nog niet rekenen op Dimata en dus staat Musona in het punt. Capon vervangt El Ghanassy in de basiself en dus lijkt Marusic een linie op te schuiven. De bezoekers kunnen verrassend rekenen op Neto, die aan de aftrap staat. Kalu krijgt de voorkeur op Simon.

Wedstrijdstatistieken

KVO
GNT
6
Hoekschoppen
6

Huidige vorm

KVO
GNT
+
-
x
+
-
-
x
+
-
-

Laatste 10 wedstrijden

KVO
GNT
10
Doelpunten
13
0
Tweede gele kaarten
0
14
Gele kaarten
17
2
Gewonnen wedstrijden
4
4
Verloren wedstrijden
5
2
Rode kaarten
1
13
Doelpunten tegen
14
4
Gelijke spelen
1
10
Wedstrijden
10

Head to Head

Gewonnen
6
Verloren
8

17

Gespeeld
Gelijk

3

Gewonnen
8
Verloren
6

Recente ontmoetingen