zaterdag 06.05.2017 20:00 #LIEUSG
Einde
(0-0)
94'

EINDE
Delferière fluit de wedstrijd ten einde. Lierse wint met 2-1 van Union.

Tweede gele kaart
In
91'

RODE KAART
Cabeke moet vroegtijdig inrukken. De verdediger legt Benson tegen de mat en krijgt zijn tweede gele kaart van de wedstrijd.

90'

Lierse laat de kans onbenut om de wedstrijd definitief af te maken. Elgabas schiet richting de tweede paal. De bal komt uiteindelijk tot bij Ankomah, maar hij devieert naast.

88'

Opnieuw een schrikmoment in de defensie van Lierse. Joachim kopt een hoekschop van dichtbij tegen Neels. Via de verdediger gaat de bal uiteindelijk een tweetal meter naast.

Gele kaart
86'

Aguemon wurmt zich voorbij drie tegenstanders. Uiteindelijk trekt Vinck aan de alarmbel. De verdediger krijgt terecht geel.

84'

Vanhamel redt de meubelen voor Lierse. Okita legt de bal vanop de achterlijn terug tot bij Neels. De verdediger trapt op één meter van het doel recht op Vanhamel. Ook in de herneming staat de doelman pal.

80'

Aguemon maakt een ruime omzwerving om uiteindelijk op doel te schieten. Vanhamel ziet het gekraakte schot goed komen en vangt eenvoudig.

In
75'

Het scheelde niet veel of Union had de gelijkmaker te pakken. Rajsel mag vrij aanleggen van net buiten het strafschopgebied. Zijn poging gaat slechts een metertje naast.

In
74'

Bij Lierse komt Ankomah tussen de lijnen voor Bougrine.

72'

De Belder mikt zijn poging richting de verste hoek. Uiteindelijk gaat zijn schot enkele meters naast. Aan doelpogingen is er intussen geen gebrek meer.

Doelpunt
70'

DOELPUNT
De spanning is weer helemaal terug. Aoulad wipt een voorzet voor zichzelf op. Hij knalt staalhard richting doel en laat Vanhamel kansloos achter. We hebben opnieuw een wedstrijd.

70'

Joachim schiet vanuit de draai. Zijn gekraakt schot is geen probleem voor Sadin. Even later draait Benson de bal recht in de armen van de doelman.

Own Goal
In
66'

DOELPUNT
De Belder zet Lierse op 2-0. De spits komt vrij in het strafschopgebied en lijkt de bal nog voor te brengen. Zijn voorzet wijkt echter af op Mpati en gaat op die manier voorbij de grabbelende Sadin binnen.

65'

Mombongo ziet een bal uitnodigend door de lucht zweven. Hij kopt op doel, maar zijn kopbal gaat volledig de mist in. Via de rug van Weuts levert het een corner op. Die hoekschop is echter niet gevaarlijk.

62'

Aan de overkant schildert Benson een voorzet op het hoofd van De Belder. Hij knikt prima richting de korte hoek, maar Sadin duikt uitstekend naar de hoek en redt.

61'

Union gaat meteen op zoek naar de gelijkmaker. Baherlé dribbelt zich een weg doorheen de Lierse-defensie. Hij strandt uiteindelijk in de kleine rechthoek.

Doelpunt
59'

DOELPUNT
Lierse zet het overwicht om in een doelpunt. Benson bedient Vinck met een prachtig hieltje. De rechtsachter schiet vervolgens overhoeks binnen.

In
57'

Union grijpt naar de tweede wissel. Vandiepenbeeck lijkt licht geblesseerd en staat zijn plaats af aan Neels.

56'

Lierse combineert vlot zodat Yakubu ruimte heeft om de bal voor te brengen. Hij zet voor richting de eerste paal waar De Belder opduikt. De spits schiet van dichtbij in één tijd over.

53'

Tahiri dropt een bal richting de tweede zone. Sadin komt goed uit en bokst de bal voor de neus van Joachim weg.

49'

Vooralsnog blijft ook de tweede helft redelijk kansarm. De laatste pass ontbreekt vaak aan beide kanten.

46'

AFTRAP TWEEDE HELFT
De bal rolt opnieuw.

45'

RUST
We rusten met een brilscore. Op enkele afstandsschoten na viel er in de eerste helft niet veel te beleven in Lier.

44'

Vandiepenbeeck trapt gracieus naast de bal waardoor Mazoulouxis plots in schietpositie komt. Ook hij kan de bal slechts schampen. Het schot hobbelt dan ook ongevaarlijk naast.

In
40'

Union moet noodgedwongen wisselen. Fixelles gaat geblesseerd naar de kant. Okita komt hem aflossen.

39'

De Belder troeft Cabeke af en mikt zijn voorzet richting de inlopende Joachim. De bal is echter te hoog.

36'

Ditmaal laat Joachim zich positief opmerken. Hij draait zich vrij en besluit meteen op doel te schieten. Zijn schot is echter te centraal waardoor Sadin de bal opnieuw kan wegboksen.

32'

Joachim plant zijn voet net boven de enkel van Rajsel. De overtreding verdient eigenlijk een rode kaart, maar scheidsrechter Delferière houdt de kaarten op zak.

Gele kaart
28'

Delferière duwt Cabeke de eerste gele kaart van de wedstrijd onder de neus. Hij kwam te laat ingegleden op Benson.

27'

Vanhamel mag ook voor de eerste keer in actie komen. Mombongo neemt het doel onder vuur, maar zijn afstandsschot mist snelheid en precisie om Vanhamel te verrassen. De doelman pakt eenvoudig.

22'

Union prikt snel tegen na slordig balverlies bij de thuisploeg. Rajsel zoekt naarstig naar een ploegmaat om zijn voorzet af te leveren. Uiteindelijk belandt de bal gewoon in Lierse rangen.

19'

Er wordt dan toch eens een doelman aan het werk gezet. Benson kruipt vanop zijn rechterflank naar binnen. Zijn prima schot wordt door Sadin uit zijn doelvlak gebokst.

18'

De onzuiverheden zijn voorlopig veel te talrijk. Daardoor blijft het wachten op de eerste gevaarlijke kans van de wedstrijd.

15'

Door de 1-3 nederlaag van KV Mechelen ligt de leidersplaats opnieuw voor het grijpen voor Union. Lierse kan bij een overwinning tot op drie punten van de eerste plaats naderen.

11'

Er zit voorlopig niet veel tempo in de wedstrijd. Beide ploegen pakken het rustig aan.

6'

Rajsel waagt zijn kans vanop ruime afstand. Zijn optimistische poging eindigt ongevaarlijk naast het doel van Vanhamel.

4'

Benson zet zich achter een vrije trap. De jonge middenvelder wil de bal graag rechtstreeks in de bovenhoek krullen, maar zijn schot gaat enkele meters over. Het vizier staat nog niet op scherp.

1'

AFTRAP
De wedstrijd gaat van start.

Wedstrijdstatistieken

LIE
USG
50
Balbezit
50
2
Hoekschoppen
3
29
Inworpen
16
5
Reddingen
6
2
Buitenspel
4
11
Fouten
13
8
Schoten op doel
6
9
Doelman uittrappen
13
8
Schoten naast doel
5
17
Vrije trappen
13

Huidige vorm

LIE
USG
-
x
+
x
x
+
x
-
x
+

Laatste 10 wedstrijden

LIE
USG
16
Doelpunten
5
1
Tweede gele kaarten
1
8
Gele kaarten
10
3
Gewonnen wedstrijden
0
6
Verloren wedstrijden
9
0
Rode kaarten
0
18
Doelpunten tegen
21
1
Gelijke spelen
1
10
Wedstrijden
10

Head to Head

Gewonnen
1
Verloren
0

1

Gespeeld
Gelijk

0

Gewonnen
0
Verloren
1

Recente ontmoetingen