woensdag 26.04.2017 20:30 #EUPGNK
Einde
(0-1)
94'

EINDE
De scheidsrechter maakt een einde aan de wedstrijd. Eupen heeft gevochten voor een punt en maakte het Genk knap lastig. De strafschop voor de thuisploeg was een twijfelgeval, maar de puntendeling is al bij al niet onterecht.

In
90'

De vierde official geeft vier minuten extra speeltijd aan. Krijgen we nog een winnaar?

89'

Aan de overkant treft Jeffren de doellat met een schicht!

89'

Naranjo bezorgt Genk bijna de overwinning. De Spanjaard zet zijn hoofd tegen een voorzet van Trossard en Van Crombrugge moet opnieuw uitpakken met een prima redding.

In
85'

Berge steekt de bal richting Schrijvers, maar Van Crombrugge is net eerder bij de bal.

84'

De net ingevallen Naranjo verlengt een hoekschop van Schrijvers, Van Crombrugge kan de bal eenvoudig uit de lucht plukken.

In
In
76'

Samatta kan koppen, maar moet iets te ver naar achter leunen om echt kracht achter de stoot te zetten.

73'

Veel strijd en slordigheden in deze periode van de wedstrijd. Genk gaat op zoek naar de winnende treffer, maar kan de organisatie van Eupen niet ontwrichten. De thuisploeg deelt nu en dan een prikje uit.

In
66'

Daar is Eupen opnieuw. Onyekuru draait zich vrij in de grote rechthoek en haalt uit. Ryan kan nog nipt bij de bal, die maar net naast het doel verdwijnt.

Gele kaart
64'

Met een gelukje komt Luis Garcia schuin voor Ryan te staan, maar zijn poging wordt afgeblokt.

60'

Eupen moet winnen om nog kans te maken op groepswinst en is bereid met meer enthousiasme naar voren te trekken. Dat zorgt achterin soms voor de nodige ruimte, waar de bezoekers van kunnen profiteren. Breekt deze wedstrijd nog echt open?

56'

Trossard zet zich opnieuw door en probeert het nog eens uit een scherpe hoek. Deze keer strandt de bal in het zijnet.

54'

Na een poging van Trossard moet Van Crombrugge moet weer alles uit de kast halen om de bal uit zijn doel te ronselen.

Penalty
52'

Het heeft 410 minuten geduurd, maar Genk heeft nu toch zijn eerste tegendoelpunt geslikt in Jupiler Pro League Play-Off 2.

51'

DOELPUNT
Luis Garcia zet zich achter de bal en trapt onhoudbaar binnen in de benedenhoek.

50'

STRAFSCHOP
De thuisploeg krijgt een strafschop na contact tussen Walsh en Onyekuru. De verdediger van Genk leek de bal te spelen.

49'

Diagne verslikt zich in de bal en Samatta kan ermee aan de haal. Hij trapt vanuit een scherpe hoek en Van Crombrugge pakt uit met een prima redding.

46'

AFTRAP TWEEDE HELFT
De bal rolt opnieuw aan de Kehrweg. Kan Eupen de bezoekers nog van een vijfde opeenvolgende overwinning houden?

45'

RUST
De scheidsrechter maakt een einde aan de eerste helft. Genk leidt met 0-1 dankzij een doelpunt van Malinovsky, die nog maar eens een vrijschop in doel krulde. Aan de overkant trof Luis Garcia de paal. Pozuelo moest enkele minuten voor de pauze naar de kant met een blessure.

45'

In de toegevoegde tijd van de eerst helft tikt Colley de bal in doel, maar zijn treffer wordt afgekeurd wegens buitenspel.

In
42'

Pozuelo moet vroegtijdig naar de kant. De Spanjaard bleef net even liggen zonder dat er contact geweest was, maar probeerde na verzorging nog voort te spelen. Uiteindelijk kan hij toch niet verder. Schrijvers wordt zijn vervanger.

38'

Luis Garcia ziet Ryan uit zijn doel staan en probeert het van ver. De Genkse doelman laat zich echter niet verrassen en kan de bal simpel plukken.

37'

Onyekuru duikt de diepte in en laat Walsh zonder problemen achter. Hij komt oog in oog met Ryan en de Australïer pakt uit met een voetveeg. Sylla kan niet profiteren in de herneming.

29'

Trossard ruikt de grote rechthoek en twijfelt niet. Hij haalt uit en ziet zijn poging een meter naast het doel stranden.

28'

Aan de overkant zet Trossard zijn bewaker in de wind en gooit hij de bal voor doel. Samatta komt aan de eerste paal voor zijn man, maar kopt overhoeks naast.

28'

Luis Garcia zet zich opnieuw achter een vrije trap. Hij probeert de bal naar Diallo te lepelen, maar die kan er niet bij.

23'

Ook de tweede bal tussen de palen levert bijna een doelpunt op. De poging van Luis Garcia strandt tegen de paal.

22'

Aan de overkant krijgt Eupen meteen de kans om terug te slaan. De Panda's versieren een vrijschop op een vergelijkbare plek.

21'

DOELPUNT
Luis Garcia trapt de bal onhoudbaar binnen in de benedenhoek.

Doelpunt
20'

DOELPUNT
De eerste bal tussen de palen is meteen een doelpunt. Malinovski zet zich achter de vrijschop en krult de bal strak over de muur voorbij Van Crombrugge in doel.

19'

De eerste kaart van de wedstrijd is voor Al-Abdulrahman, die stevig ingaat op Samatta. De verdediger van Eupen mag niet klagen met de kleur van het karton.

Gele kaart
15'

De wedstrijd lag even stil vanwege een blessure bij Uronen. Het is nog niet zeker dat de Fin verder kan.

13'

Berge stuurt Boëtius de vrije ruimte in met een prima steekbal. De voorzet van de Nederlander komt er niet uit.

10'

Eupen heeft het evenwicht hersteld. Ook de Panda's proberen nu hoog druk te zetten en kunnen de bal bijwijlen goed in de ploeg houden.

5'

De leider neemt het heft in handen aan de Kehrweg. De Limburgers zetten hoog druk en voetballen vooruit. Eupen moet rekenen op de tegenaanval met hun snelheid voorin.

3'

De eerste hoekschop is voor de bezoekers. Malinovsky trapt een strakke bal richting Trossard, die buiten het halve maantje uithaalt. Zijn schot wijkt af op een Eupens been en zo lijkt Berge te kunnen profiteren, maar de Noor kan zijn hoofd niet vol tegen de bal zetten.

1'

Binnen de twaalf seconden verstuurt Samatta al een eerste trap richting doel. Zijn vizier staat nog niet op scherp en de bal vliegt enkele meters over het doel van Van Crombrugge.

1'

AFTRAP
De bal rolt aan de Kehrweg. Stormt Genk door naar 15 op 15 of kan Eupen de Limburgers nog onder druk zetten in Jupiler Pro League Play-Off 2B?

0'

SELECTIE GENK
TRossard, Samatta, Malinovskyi, Pozuelo, Berge, Boëtius, Uronen, Colley, Brabec, Walsh, Ryan, Janckers, Schevenels, Nastic, Wouters, Dewaest, Kumordzi, Naranjo, Schrijvers en Heynen

0'

SELECTIE EUPEN
Van Crombrugge, Diallo, Hackenberg, Diagne, Ocansy, Luis Garcia, George, Al-Abdulrahman, Brüls, Mamadou, Herny, Niasse, Biesard, Timmermans, Wague, Bassey, Jeffrén, Cases en Mouchamps

Wedstrijdstatistieken

EUP
GNK
6
Hoekschoppen
6

Huidige vorm

EUP
GNK
-
+
-
+
+
+
-
+
x
+

Laatste 10 wedstrijden

EUP
GNK
14
Doelpunten
30
1
Tweede gele kaarten
1
21
Gele kaarten
16
4
Gewonnen wedstrijden
9
5
Verloren wedstrijden
0
1
Rode kaarten
0
21
Doelpunten tegen
13
1
Gelijke spelen
1
10
Wedstrijden
10

Head to Head

Gewonnen
0
Verloren
4

4

Gespeeld
Gelijk

0

Gewonnen
4
Verloren
0

Recente ontmoetingen