woensdag 26.04.2017 20:30 #BRUKVO
Einde
(2-1)
Gele kaart
96'

EINDE
Club Brugge heeft zijn eerste zege in Playoff I beet en wint met 3-1 van KV Oostende! Izquierdo zorgde voor 2 doelpunten, Jelle Vossen nam de andere voor zijn rekening.

93'

Limbombe heeft een goede actie in huis op rechts en zet perfect voor tot bij Vossen. Die neemt de voorzet in de halve omhaal, maar zijn poging wijkt nog af in hoekschop. Club had hier toch al makkelijk een keer of zes kunnen scoren.

92'

Even paniek bij Butelle, die zich verkijkt op een terugspeelbal en te lang treuzelt. Daardoor kan Siani ei zo na nog spanning in brengen in de wedstrijd, maar Butelle is nog net eerst bij de bal.

Gele kaart
90'

Door de blessure behandeling van Proto krijgen we er maar liefst zes minuten extra bij. Veel zal het allicht niet meer uitmaken.

In
88'

Bij Club krijgt ook Izquierdo zijn applausvervanging. Björn Engels is zijn vervanger in deze slotfase.

86'

Club vergeet het toch wat af te maken. Izquierdo bedient Vossen, die naar de korte hoek trapt, maar Dutoit op zijn weg vindt. Op links was Limbombe helemaal alleen gelaten.

84'

Vandendriessche temporiseert even en viseert dan Dimata. Die lijkt te kunnen gaan koppen, maar Poulain zit er nog net tussen. Goede verdedigende actie van de Fransman!

82'

Club laat de kansen toch liggen om Oostende hier een pandoering te geven. Ditmaal komt Vossen alleen voor doel, maar hij trapt voorlangs. Dit soort kansen laat hij toch niet al te vaak liggen.

80'

Applausvervanging voor Rotariu. Speelde een zeer goede partij, maar had zichzelf wel moeten belonen met een doelpunt. Limbombe komt hem vervangen in de laatste tien minuten. Bij Oostende komt Jali in de ploeg voor Antunes.

In
In
78'

Club begint toch wat ruimte weg te geven achterin. Zowel Berrier als El Ghanassy profiteren echter niet, waardoor Oostende voorlopig geen stap dichter komt.

75'

Bijna de hattrick voor Izquierdo! Rotariu legt slim breed tot bij de Colombiaan. Die trapt hard op doel, maar ditmaal zit Dutoit er wél goed tussen.

In
72'

Dimata laat zich vallen na een vermeende fout van Simons, net voor de zestien, maar Smet trapt in de val en geeft een vrije trap op een gevaarlijke plek. Bossaerts trapt de goede mogelijkheid in de muur. Simons kreeg ook nog geel voor protest, waardoor hij er maandag tegen Zulte Waregem niet zal bij zijn.

Gele kaart
71'

Het is allicht wat te laat, maar Vanderhaeghe haalt de onzichtbare Canesin naar de kant voor El Ghanassy. Kan hij nog iets forceren?

69'

DOELPUNT
De wedstrijd lijkt gespeeld! Claudemir met de uitstekende pass richting Izquierdo. Die klopt Dutoit, die hier toch niet vrijuit gaat, in de korte hoek: 3-1!

Doelpunt
65'

Opnieuw een goede mogelijkheid voor Rotariu! Zit uitstekend in de wedstrijd, maar weet maar niet te scoren. Vanaken bedient hem perfect, maar oog in oog met Dutoit trapt hij toch nog over doel.

61'

De jongste minuten is het vooral Oostende dat de bal opeist. Club loert wel op de counter met een hardwerkende Vossen, de snelle Izquierdo en Rotariu die veel diepgang in zijn spel heeft.

Gele kaart
56'

Eerste mogelijkheid voor Oostende! Musona en Berrier zetten een prima één-tweetje op, waarna Berrier van in de zestien op doel kan besluiten. Hij trapt te zwak in de handen van Butelle.

54'

Opnieuw goed werk van Vossen en een prima dieptepass voor Rotariu. Die probeert Izquierdo voor doel te zetten, maar hij stond buitenspel.

52'

Reuzekans voor Club Brugge! Vossen zet zelf een prima actie op en bedient dan heel slim Rotariu. Die kan vanuit een scherpe hoek op Dutoit afstormen, maar hij trapt in het zijnet. Hier had de Roemeen beter mee moeten doen.

In
49'

Proto kwam in de eerste helft even in aanraking met Izquierdo en heeft daar blijkbaar nog steeds last van. Nadat hij een vlam van Rotariu wist te stoppen, vraagt hij toch om de wissel. Dutoit komt hem vervangen in doel. Het duurt allemaal wat lang, waardoor er straks ongetwijfeld weer heel wat minuten bijkomen.

46'

AFTRAP TWEEDE HELFT
De tweede helft is van start gegaan! Gaat Club nu verder op het elan of krijgt het opnieuw het deksel op de neus van Oostende?

In
45'

RUST
We gaan rusten bij een 2-1 voorsprong voor Club Brugge! Dimata bracht Oostende op 0-1, maar in twee dolle minuten keerden Vossen en Izquierdo het tij.

44'

Cools meteen met een eerste goede actie. Hij stuurt Izquierdo diep op een snelle counter, maar Proto is goed uitgekomen en is eerst op de bal. De doelman, steevast uitgefloten door de thuisaanhang, blijft ook even liggen.

43'

Eerste wissel meteen bij Club. De Bock kan niet meer verder, waardoor Cools er toch in komt. We krijgen drie minuten extra tijd in deze eerste helft.

41'

Na een stevig duel van De Bock tegenover Musona én Canesin, blijft de linksachter even uitgeteld liggen op de mat. Dion Cools warmt zich alvast op voor mocht het nodig zijn.

38'

Na de 2-1 is het tempo wat gezakt. Club laat het spel nu aan Oostende, maar de Kustboys raken niet makkelijk voorbij de Brugse afweer.

34'

DOELPUNT
Het gaat plots heel snel want bij de volgende aanval is het opnieuw raak bij Club Brugge. Vossen stuurt Rotariu diep, die zijn voorzet mist. Toch komt het leer nog voor de voeten van Gouden Schoen Izquierdo. Die vlamt hard de 2-1 voorbij Proto!

Doelpunt
Doelpunt
32'

DOELPUNT
En daar is de gelijkmaker! Claudemir bedient slim Rotariu, maar Proto heeft nog een prima reflex in huis. In de herneming tikt Vossen de 1-1 binnen!

29'

Vossen met een scherpe voorzet vanop links, waar Rotariu net niet bij kan. De afvallende bal is voor Simons, maar die knalt voorlangs.

25'

Nu wél een goede pass van Claudemir. Met buitenkantje voet bedient hij de vrijstaande Vanaken. Die beseft niet dat hij alle tijd en ruimte heeft, en trapt vervolgens te zwak op doel.

23'

Het thuispubliek begint toch weer stilaan te morren... Club stapelt de slechte passes op, waardoor het nog maar weinig in de buurt van Proto komt. Vooral Claudemir verspeelde de jongste minuten al geregeld de bal.

20'

Na de 0-1 van Oostende lijkt Club toch weer wat het noorden kwijt. Vanaken verspeelt heel dom de bal achterin, waarna Vandendriessche op doel kan knallen. Butelle kan in hoekschop werken.

Doelpunt
15'

DOELPUNT
Tegen de gang van het spel in staat het plots 0-1! De Bock kopt een voorzet vanop links onbewust tot bij Dimata. Die is Poulain te snel af en kan simpel binnenkoppen. Club moet alweer achtervolgen.

13'

Klein kansje voor Oostende nu. In de omschakeling komt het leer tot bij Berrier. Die vindt aan de hoek van de zestien Siani, die het leer in één tijd op de slof neemt. Zijn poging gaat ver voorlangs.

10'

Nieuwe aanval van Club. Izquierdo, voorlopig zeer bedrijvig vandaag, stuurt Vossen het straatje in, maar hij wordt onterecht afgevlagd voor buitenspel.

9'

Club zet opnieuw een goede aanval op poten op links. Uiteindelijk is het De Bock die een goede voorzet in huis heeft, maar de Brugse aanval kan er net niet bij.

7'

Club begint niet slecht aan de partij. Het lijkt vanavond wél gemotiveerd en zet goed druk naar voor. Hiernet leek Izquierdo op snelheid te kunnen gaan counteren, maar hij werd neergetrokken door de Oostendse verdediging. Toch laat Wim Smet begaan.

4'

Michel Preud'homme voerde heel wat wissels door bij Blauwzwart, zoals aangekondigd. Normaal gezien was er zelfs nog ééntje meer voorzien, maar Refaelov viel uit tijdens de opwarming, waardoor Vanaken toch mag starten. Ook Izquierdo staat in de basis, hij kreeg vanavond officieel de Gouden Schoen in handen.

1'

AFTRAP
Club Brugge en Oostende zijn er aan begonnen! Beide ploegen konden al een hele poos niet meer winnen en moeten vanavond dus opnieuw vol aan de bak! Het is overigens Daniel Amokachi die vanavond de aftrap mocht geven in Jan Breydel.

0'

SELECTIE OOSTENDE
Dimata, Musona, Berrier, Canesin, Siani, Vendendriessche, Antunes, Milic, Bossaerts, Marusic, Proto, Dutoit, Akpala, El Ghanassy, Godeau, Jali, Özkan, Ovono en Rozehnal

0'

SELECTIE CLUB BRUGGE
Horvath, Van Rhijn, Cools, Engels, Immers, Limbombe, Vossen, Rotariu, Butelle, Palacios, Poulain, Denswil, De Bock, Simons, Claudemir, Refaelov, Vanaken, Izquierdo en Wesley

Wedstrijdstatistieken

BRU
KVO
5
Hoekschoppen
7

Huidige vorm

BRU
KVO
x
-
-
x
-
-
x
-
-
-

Laatste 10 wedstrijden

BRU
KVO
23
Doelpunten
22
0
Tweede gele kaarten
2
15
Gele kaarten
16
3
Gewonnen wedstrijden
5
2
Verloren wedstrijden
3
0
Rode kaarten
1
11
Doelpunten tegen
13
5
Gelijke spelen
2
10
Wedstrijden
10

Head to Head

Gewonnen
12
Verloren
2

14

Gespeeld
Gelijk

0

Gewonnen
2
Verloren
12

Recente ontmoetingen