dinsdag 25.04.2017 20:30 #ZWAGNT
Einde
(0-1)
Doelpunt
94'

EINDE
Dierick fluit de wedstrijd ten einde. AA Gent wint met 0-2 dankzij doelpunten van Kubo en Coulibaly.

93'

DOELPUNT
Coulibaly legt de eindstand definitief vast. Na balverlies van Meïté mag de spits alleen op Steppe afstormen. Hij omspeelt de doelman en legt de bal rustig binnen.

In
92'

Wat een misser van Leye. Derijck bedient de vrijstaande spits met een subtiel hakje. Hij wil de bal richting de verste hoek krullen, maar hij schiet uiteindelijk hoog over.

88'

Madu krijgt ruimte om voor te brengen, maar hij trapt de bal pardoes over de achterlijn. De tijd begint stilaan te dringen voor Zulte Waregem.

Gele kaart
84'

Matton zet de bal voor richting Coulibaly. De spits moet gewoon binnenduwen, maar zijn deviatie is uitermate slecht. De bal rolt uiteindelijk meters naast.

In
Gele kaart
80'

Verstraete komt duidelijk te laat bij Kaya. Geel is zijn aandeel.

77'

Ditmaal kruipt Matton in de rol van aangever. Hij zet voor richting Coulibaly. De spits kopt recht in de handen van Steppe.

76'

Coulibaly schildert een voorzet perfect op het hoofd van Kubo. De Japanner gooit zich naar de bal, maar Steppe redt de meubelen met een knappe reflex.

73'

Lerager knikt vanop de rand van de zestien op doel. Kalinic plukt eenvoudig.

72'

Bij AA Gent komt Verstraete Saief aflossen.

71'

Zulte Waregem verdient stilaan een doelpunt, maar Kalinic staat voorlopig pal. Leye trapt een voorzet in één tijd op doel, maar de doelman krijgt de bal recht in zijn armen geschoten.

69'

Dury brengt zijn laatste wissel tussen de lijnen. Kaya komt Coopman aflossen.

In
67'

AA Gent countert snedig. Milicevic trapt op doel, maar Steppe duwt het leer via zijn vingertoppen in hoekschop.

66'

Gueye infiltreert in het strafschopgebied. Dejaegere wil de meubelen redden, maar trapt richting zijn eigen doel. Kalinic schudt echter een geweldige reflex uit zijn handschoen.

Gele kaart
63'

Gueye gaat met te hoge voet in duel. Hij krijgt er een gele kaart voor.

61'

Matton komt in de plaats van Simon.

61'

AA Gent komt meer opzetten. Kubo trapt de bal tergend traag richting de benedenhoek. Steppe gooit zich naar het leer en duwt in hoekschop.

60'

Coulibaly mist zijn controle, maar daardoor komt de bal wel ideaal voor de voet van Milicevic. De middenvelder raakt het leer opnieuw niet vol en strandt zijn bal enkele meters naast.

57'

AA Gent reageert via een schot(je) van Milicevic. De middenvelder kraakt zijn schot waardoor Steppe rustig kan pakken.

56'

De thuisploeg blijft aandringen voor de gelijkmaker. Opnieuw staat Leye aan het kanon. De spits krijgt de bal in de tweede zone, maar zijn schot wordt via een Gentse verdediger uit doel gehouden.

In
In
54'

Leye mag opnieuw koppen, ditmaal op hoekschop. Zijn poging gaat uiteindelijk ongevaarlijk naast.

53'

Het Regenboogstadion juicht om een doelpunt van Leye, maar de lijnrechter vlagt het feestje ten einde. De spits kopte de gelijkmaker vanuit buitenspelpositie binnen.

50'

Madu draait een vrije trap richting Leye. De spits kan de bal half raken, maar gevaar levert het uiteindelijk niet op.

48'

Zulte Waregem begint gretig aan de tweede helft. Madu wil graag voorzetten, maar zijn voorzet gaat volledig de mist in. De bal waait over Kalinic en belandt tegen de deklat. Pech voor de thuisploeg.

46'

Zulte Waregem grijpt in aan het begin van deze tweede helft: De fauw en Mühren worden vervangen door Meïté en Gueye.

46'

AFTRAP TWEEDE HELFT
De tweede helft gaat van start.

45'

RUST
AA Gent mag met een 0-1 voorsprong de kleedkamers induiken. De bezoekers waren de betere ploeg en staan verdiend op voorsprong dankzij een doelpunt van Kubo. Zulte Waregem moet uit een ander vaatje tappen.

44'

Madu zet prima voor richting Mühren. De Nederland kan weliswaar koppen, maar zijn kopbal gaat over en naast.

Gele kaart
43'

Dejaegere vliegt ook op de bon na een overtreding op Dalsgaard.

41'

Coulibaly wacht op het juiste moment om voor te zetten richting de inlopende Milicevic. De middenvelder komt niet uit met zijn passen en duwt de bal met zijn borst in de armen van Steppe. Hier zat veel meer in.

Gele kaart
38'

De fauw ontvangt de eerste gele kaart van de partij na een stevige sliding op Dejaegere.

36'

AA Gent prikt razendsnel tegen. Met een gelukje duwt Coulibaly de bal in de voeten van Simon. Hij kan afleggen tot bij Kubo, maar beslist om zelf op doel te knallen. Zijn schot belandt in de handen van Steppe.

32'

Kalinic miskijkt zich op een voorzet en kopt de bal vanop de rand van de zestien in de voeten van De fauw. Hij probeert de doelman in één tijd te lobben, maar zijn poging gaat erg hoog over.

29'

Saief gaat met een flukse beweging voorbij zijn tegenstander. Zijn voorzet is vervolgens ook uitstekend, maar Coulibaly komt te laat om zijn voet tegen de bal te zetten.

28'

Dalsgaard zwiept de bal voor richting Leye. De kapitein van Zulte Waregem deelt een klein duwtje uit aan Gigot en krijgt de fout tegen.

26'

Voor Kubo, pas sinds januari in Gentse loondienst, is het al zijn achtste doelpunt voor de Gentenaren.

Doelpunt
24'

DOELPUNT
Kubo zet AA Gent op voorsprong. Foket brengt een voorzet in één tijd hard voor doel. Daar staat Kubo, die het leer met de borst over de doellijn duwt.

23'

Beide ploegen houden elkaar voorlopig goed in evenwicht. Het blijft wachten op een 100% doelkans.

20'

Coulibaly glipt door de buitenspelval. De spits vecht even met de bal en zet vervolgens voor richting Simon. Hij stond uiteindelijk buitenspel waardoor de situatie ontmijnd wordt.

14'

Inmiddels heeft Zulte Waregem het evenwicht hersteld en speelt de wedstrijd zich vooral op het middenveld af.

11'

Zulte Waregem komt even opzetten en sleept er een hoekschop uit. Kalinic duwt de bal via een ploegmaat terug over de achterlijn. De daaropvolgende corner levert niets op.

9'

Opnieuw duiken de bezoekers voor de neus van Steppe op. Saief zet voor richting Coulibaly, maar zijn kopbal gaat enkele meters over.

8'

Een afgeslagen hoekschop belandt tot bij Dejaegere. Hij moet meteen onder druk op doel schieten. Uiteindelijk gaat zijn schot enkele meters over. Zulte Waregem geraakt voorlopig niet in de buurt van Kalinic.

6'

Troost-Ekong krijgt een hoekschop op het hoofd geschilderd. De verdediger kan ook koppen, maar hij schampt de bal waardoor Steppe kan plukken.

3'

AA Gent is als gretigste ploeg aan de match begonnen. Dejaegere zet laag voor richting de eerste zone. Zowel Kubo als Coulibaly komt ingelopen, maar Baudry keilt de bal net op tijd buiten.

1'

AFTRAP
De eerste wedstrijd van speeldag 5 in Play-Off 1 is van start gegaan.

0'

SELECTIE AA GENT
Simon, Perbet, Kalu, Kubo, Matton, Dejeagere, Asare, Gershon, Mitrovic, Gigot, Kalinic, Thoelen, Rinne, Troost-Ekong, Foket, B. Verstraeten, L. Verstraeten, Rabiu, Saief, Schoofs en Coulibaly

0'

SELECTIE ZULTE WAREGEM
Steppe, Dalsgaard, Derijck, Baudry, Madu, Meïté, Lerager, Coopman, Kaya, Leye, Lepoint, Bostyn, De Fauw, Marrone, Severin, Bala, Gueye, Mühren, Cordaro en Danayer

Wedstrijdstatistieken

ZWA
GNT
6
Hoekschoppen
7

Huidige vorm

ZWA
GNT
x
-
-
+
-
-
x
+
+
+

Laatste 10 wedstrijden

ZWA
GNT
24
Doelpunten
13
1
Tweede gele kaarten
2
6
Gele kaarten
21
6
Gewonnen wedstrijden
4
2
Verloren wedstrijden
3
2
Rode kaarten
0
9
Doelpunten tegen
9
2
Gelijke spelen
3
10
Wedstrijden
10

Head to Head

Gewonnen
13
Verloren
11

28

Gespeeld
Gelijk

4

Gewonnen
11
Verloren
13

Recente ontmoetingen