zaterdag 22.04.2017 20:30 #KVMSTA
Einde
(0-0)
94'

EINDE
Delferiere maakt een einde aan de wedstrijd. KV Mechelen pakt de drie punten dankzij het enige doelpunt van Vanlerberghe. Standard kan opnieuw niet winnen.

90'

Er komen drie minuten bij.

89'

KV Mechelen dient de doodsteek niet toe. Eerst stuit Leal op Gillet. Nadien redt de doelman uitstekend op een poging van Matthys. Nadien wordt ook het schot van Osaguona afgeblokt.

86'

Schouterden trapt gracieus naast de bal waardoor Cissé op doel kan besluiten. Hij trapt echter veel te overhaast en mist daardoor ruim het doelkader.

83'

Standard is bijzonder dicht bij de gelijkmaker, maar de paal en Cocalic staan in de weg. Belfodil kopt in eerste instantie tegen de paal. In de herneming trapt hij pal op het lichaam van Cocalic. Dit was de kans op de gelijkmaker.

Gele kaart
In
80'

Croizet, daarnet al geveld door krampen, wordt gewisseld voor Jaadi.

77'

Door de vele wissels komt er weinig tempo in de wedstrijd. Standard slaagt er voorlopig niet in om een vuist te maken.

In
75'

De wedstrijd van Vanlerberghe zit erop. De doelpuntenmaker gaat naar de kant voor Leal.

In
72'

Standard gooit zijn laatste troefkaart op tafel. Marin moet zijn plaats afstaan aan Luchkevych.

In
71'

Bij KV Mechelen gaat Verdier naar de kant voor Osaguona.

70'

Aan de overkant mikt Matthys zijn schot richting de winkelhaak. De bal belandt uiteindelijk in de tribunes.

70'

Sa krijgt even ruimte om een actie op te zetten. Hij kapt naar zijn rechtervoet en viseert de verste hoek. Al vallend gaat zijn poging uiteindelijk toch nog ruim naast.

68'

De thuisploeg laat het initiatief de jongste minuten aan Standard. De bezoekers schuiven stilaan op, maar tot doelpogingen leidde dat voorlopig niet.

63'

Kosanovic verslaat Coosemans bijna met een listige poging. De verdediger ziet dat Coosemans iets te ver uit zijn doel staat en besluit meteen zijn kans te wagen. Het schot gaat maar een klein metertje over.

60'

KV Mechelen is volledig baas in deze tweede helft. Verdier legt de bal goed af richting Rits. De middenvelder komt goed ingelopen, maar plaatst het leer vervolgens over het doel van Gillet.

In
56'

Jeunechamps moet noodgedwongen wisselen. Bokadi moet met een blessure naar de kant en wordt vervangen door Deom.

Doelpunt
54'

DOELPUNT
Daar is het doelpunt voor KV Mechelen. Na kort combinatiespel komt de bal voor de voet van Vanlerberghe. De jonge middenvelder staat net buiten het strafschopgebied en plaatst de bal vervolgens perfect in de verste hoek binnen.

52'

De kansen beginnen zich op te stapelen voor de thuisploeg. Verdier wordt prima in de diepte gestuurd. Hij krijgt de bal voorbij Gillet, maar zijn schot gaat tergend traag richting doel. Scholz knalt het leer uiteindelijk snel weg.

51'

Matthys profiteert van het wegglijden van Bokadi. De middenvelder twijfelt niet en haalt meteen de trekker over. Zijn schot is echter veel te onbesuisd en vliegt ver over.

49'

KV Mechelen dreigt opnieuw met een kopbalkans. Matthys zet een vrije trap voor tot bij Vitas. De verdediger kopt goed naar de grond, maar ook in het zijnet.

48'

Croizet mag voorzetten tot bij Verdier. De spits knikt richting de verste hoek, maar zijn kopbal valt in de handen van Gillet.

In
46'

Bij Standard is Legear in de kleedkamer gebleven. Ndongala moet in zijn plaats aan de bak.

46'

AFTRAP TWEEDE HELFT
De tweede helft is van start gegaan.

45'

RUST
Delferiere fluit voor de rust. Beide ploegen kregen enkele kansjes, maar scoren lukte vooralsnog niet.

45'

Standard breekt snel uit via Sa. Hij legt de bal achteruit tot bij Marin. De Roemeen trapt van buiten het strafschopgebied, maar zijn schot gaat huizenhoog over.

43'

Het stormpje van zonet is intussen alweer gaan liggen. Zowel Goreux als Paulussen trapt een voorzet zomaar verloren.

Gele kaart
38'

Aan de overkant is Matthys dicht bij de openingstreffer. De middenvelder stormt op Gillet af, maar hij geraakt tot twee keer toe niet voorbij de doelman.

37'

Nu schiet ook Standard wakker. Het schot van Kosanovic wordt afgeblokt, maar belandt wel tot bij Cissé. Hij trapt meteen op doel, maar Coosemans brengt redding. In de rebound wordt Sa afgevlagd voor buitenspel.

34'

Het publiek krijgt eindelijk nog eens een doelpoging te zien. Schouterden zet de bal voor richting de eerste zone. Daar neemt Verdier het doel meteen onder vuur, maar zijn harde knal gaat enkele meters over.

30'

Een lange bal van Kosanovic belandt bijna tot bij Legear. De middenvelder kan de bal net niet controleren anders stond hij alleen voor Coosemans.

Gele kaart
27'

Ditmaal vliegt Goreux op de bon. Hij komt onbesuisd invliegen op Paulussen en krijgt terecht geel.

Gele kaart
26'

Vitas werkt Sa onderuit. Het komt de verdediger op de eerste gele kaart van de wedstrijd te staan.

22'

De wedstrijd opende veelbelovend, maar intussen stapelen de balverliezen en misverstanden zich op. Dat komt het aanvalsspel niet bepaald ten goede.

19'

Jeunechamps staat energiek te coachen. Bij ieder balverlies of goede pass moedigt hij zijn ploeg nadrukkelijk aan.

15'

Vitas trapt een hoekschop in de tweede zone. Cocalic krijgt zijn hoofd tegen het leer, maar hij kopt enkele meters over.

13'

KV Mechelen legt een knappe combinatie op de mat. Matthys legt een voorzet in één tijd achteruit tot bij Rits. Hij trapt de bal vervolgens ook in één tijd op doel, maar het schot eindigt in de armen van Gillet.

10'

Schouterden schildert een hoekschop richting de tweede paal. Cobbaut wordt vastgehouden waardoor hij niet bij de bal kan, maar Delferiere laat begaan.

9'

De wedstrijd is met een stevig tempo van start gegaan. Beide ploegen duwen het gaspedaal zonder verpinken in.

4'

Schouterden wordt in de rug van de defensie gestuurd. Gillet komt echter net op tijd uit zijn strafschopgebied gelopen om de bal weg te keilen.

2'

Standard staat na anderhalve minuut al bijna op voorsprong. Een voorzet botst door tot aan de tweede paal. Daar probeert Legear de bal over Coosemans te liften, maar de doelman gaat goed plat en brengt uitstekend redding.

1'

AFTRAP
Het eerste fluitsignaal weerklinkt in het AFAS Stadion.

0'

OPSTELLINGEN
KV Mechelen brengt drie nieuwe namen aan de aftrap in vergelijking met de vorige wedstrijd tegen Waasland-Beveren. Leal, Filipovic en Claes verdwijnen uit de ploeg. Matthys, Schouterden en Verdier komen in hun plaats aan de aftrap.

Jeunechamps, coach ad interim bij Standard, stuurt twee nieuwe namen de wei in. Goreux en Cissé nemen de plaatsen van Fai en Raman in.

Wedstrijdstatistieken

KVM
STA
49
Balbezit
51
7
Hoekschoppen
2
14
Inworpen
27
3
Reddingen
9
1
Buitenspel
3
9
Fouten
13
10
Schoten op doel
3
14
Doelman uittrappen
12
6
Schoten naast doel
6
16
Vrije trappen
10

Huidige vorm

KVM
STA
+
-
+
-
x
x
x
-
+
x

Laatste 10 wedstrijden

KVM
STA
18
Doelpunten
23
0
Tweede gele kaarten
0
11
Gele kaarten
18
6
Gewonnen wedstrijden
5
1
Verloren wedstrijden
1
0
Rode kaarten
0
9
Doelpunten tegen
15
3
Gelijke spelen
4
10
Wedstrijden
10

Head to Head

Gewonnen
5
Verloren
12

22

Gespeeld
Gelijk

5

Gewonnen
12
Verloren
5

Recente ontmoetingen