Doelpunt
94'

EINDE
Kortrijk en Eupen spelen 3-3 gelijk. Doelpunten gescoord door Ocansey, Onyekuru, De Smet, Garcia, Totovytsky en Sarr.

94'

DOELPUNT
In de allerlaatste seconde van de wedstrijd maakt Sarr er met een afstandsschot 3-3 van! Het knappe doelpunt van de Senegalees levert dan toch nog één punt op voor de West-Vlamingen.

Doelpunt
90'

We krijgen drie minuten extra tijd.

90'

DOELPUNT
Blondelle met een flater! Totovytsky kan profiteren en legt de 2-3 in het mandje.

In
88'

Derde en laatste wissel aan de kant van Eupen. Sterspeler Onyekuru krijgt een applausvervanging, Jeffren komt hem vervangen.

In
85'

Ocansey wordt naar de kant gehaald. Bassey komt hem vervangen.

Gele kaart
84'

Lazare maakt een professionele fout op het middenveld en krijgt terecht geel voor die ingreep.

Gele kaart
81'

Kortrijk-middenvelder Sarr haalt Ocansey onbesuisd neer. De Senegalees Sarr krijgt terecht een gele kaart van ref Smet.

77'

Na het doelpunt van Garcia heeft thuisploeg Kortrijk alle moed verloren. Eupen speelt de wedstrijd volwassen uit.

Doelpunt
In
74'

DOELPUNT
Ocansey haalt de achterlijn en legt terug op Eupen-kapitein Garcia. De Spanjaard knalt het leer in doel. 1-3 in het voordeel van Eupen.

73'

Kortrijk heeft een doelpunt nodig en gooit Saadi voor de leeuwen. Een verdienstelijke Kage mag gaan rusten.

Gele kaart
In
69'

Bij uitploeg Eupen komt jongeling Lazare in de ploeg, de moegestreden Odeni mag gaan douchen.

68'

Kortrijk is nu wel heel dicht bij een gelijkmaker. Respectievelijk Chevalier en Totovytsky krijgen het leer echter niet tegen de netten van Eupen-doelman Van Crombrugge.

65'

Opnieuw gaat Sarr aan het klungelen. Hij lanceert Eupen-spits Sylla, maar de Senegalees trapt de bal onbesuisd de tribunes in.

63'

Sarr gaat zomaar dribbelen voor zijn eigen zestien en mag dan van geluk spreken dat Brüls net niet aan de haal kan met de bal.

59'

Kortijk komt beter en beter in de match en is duidelijk de betere ploeg in deze tweede periode. Ouali met de voorzet, Goutas kopt vervolgens te slap in de handen van Van Crombrugge.

56'

Sarr knalt de vrije trap vervolgens net iets te centraal op doel, waardoor doelman Van Crombrugge het leer in hoekschop kan duwen.

55'

Blondelle haalt De Smet neer net buiten de zestien. Ref Smet fluit voor een overtreding.

52'

Een doelpoging van Totovytsky wordt eerst van de lijn gekeerd, waarna Rougeaux Kortrijk op gelijke hoogte kan brengen. De Kortrijk-verdediger vergeet de bal in doel te tikken, waardoor de 1-2 in het voordeel van Eupen op het scorebord blijft staan.

In
49'

Ook thuisploeg Kortrijk krijgt een hoekschop, maar weet deze niet te benutten. Totovytsky met een draak van een corner en weg kans voor de West-Vlamingen.

48'

De eerste hoekschop van de tweede helft is voor uitploeg Eupen.

46'

AFTRAP TWEEDE HELFT
Ref Smet fluit de tweede periode van de wedstrijd op gang. Kan Kortrijk het Eupen nog lastig maken?

45'

RUST
We krijgen geen extra tijd en gaan rusten. De voorlopige tussenstand is 1-2 in het voordeel van uitploeg Eupen, met doelpunten gescoord door Ocansey, Onyekuru en De Smet.

43'

Snelle aanval van Eupen. De bal belandt bij Brüls die het probeert met een afstandsschot, maar zijn doelpoging verdwijnt in de tribunes.

Gele kaart
41'

Na een overtreding van Rolland op Odeni schiet de Fransman de bal gefrustreerd weg. Hij krijgt de eerste gele kaart van de wedstrijd onder zijn neus geschoven.

In
35'

Kortrijk gaat voor een tweede keer wisselen deze eerste helft. Mercier wordt naar de kant gehaald, zijn vervanger heet Totovytsky.

34'

Sylla komt na een dubbelpass plots alleen voor Kaminski. De Kortrijk-doelman neutraliseert de potentiële 1-3 met een stevige beenveeg.

31'

Van Loo moet geblesseerd naar de kant en wordt vervangen door Ouali.

30'

Mooie aanval van thuisploeg Kortrijk. Eén-tweetje tussen Mercier en Kage, waarna de Fransman hoog over het doel van Van Crombrugge schiet.

26'

Na een klein half uur spelen heeft Eupen 61% van het balbezit, thuisploeg Kortrijk logischerwijs 39%.

23'

Na de aansluitingstreffer van De Smet komen de Kortrijkenaren beter in de wedstrijd. De West-Vlamingen nemen momenteel het initiatief.

20'

Sylla maakt een zware overtreding op Rolland. Ook hier was een gele kaart op zijn plaats geweest, maar ref Smet houdt andermaal de kaarten op zak.

Penalty
17'

DOELPUNT
Kortrijk-kapitein De Smet maakt de aansluitingstreffer vanop de stip. De West-Vlamingen mogen weer geloven in een goede afloop.

16'

Kortrijk komt voor het eerst deze wedstrijd opzetten. Blondelle haalt Kage onderuit in de eigen zestien en ref Smet fluit voor een penalty.

Doelpunt
13'

DOELPUNT
Eupen speelt Kortrijk op een hoopje en verdubbelt zijn voorsprong. De bal valt voor de voeten van Onyekuru, die zijn zeventiende doelpunt weet te scoren.

12'

Stevige overtreding van Rolland op Onyekuru. De Fransman van Kortrijk mag blij zijn dat ref Smet de kaarten op zak houdt.

Doelpunt
9'

DOELPUNT
Prima aanval van Eupen. Onyekuru speelt Sylla aan, die de bal vervolgens richting Ocansey schuift. De Ghanees tikt zijn vijfde doelpunt van het seizoen tegen de netten.

7'

Het is uitploeg Eupen dat het initiatief neemt in de beginfase. Het is wachten op een eerste doelkans.

4'

Kortrijk en Eupen houden elkaar in evenwicht. We zijn voorlopig bezig aan een zogenaamde studieronde.

1'

Ref De Smet fluit de wedstrijd op gang!

0'

OPSTELLINGEN
Thuisploeg Kortrijk start met Kaminski in doel, Rougeaux vervangt kapitein Pavlovic. In de aanval speelt Kage naast Chevalier, topschutter Saadi zit op de bank. Van der Bruggen is geschorst.

Eupen-trainer Condom kiest voor zijn sterkste elf, met Sylla en Onyekuru in de voorhoede. Na een maand onbeschikbaar te zijn staat ook Al-Abdulrahman terug in de basis.

Wedstrijdstatistieken

KVK
EUP
4
Hoekschoppen
6

Huidige vorm

KVK
EUP
x
-
-
+
+
-
x
x
-
x

Laatste 10 wedstrijden

KVK
EUP
16
Doelpunten
19
0
Tweede gele kaarten
0
19
Gele kaarten
25
2
Gewonnen wedstrijden
3
4
Verloren wedstrijden
4
2
Rode kaarten
0
19
Doelpunten tegen
23
4
Gelijke spelen
3
10
Wedstrijden
10

Head to Head

Gewonnen
1
Verloren
3

4

Gespeeld
Gelijk

0

Gewonnen
3
Verloren
1

Recente ontmoetingen