91'

EINDE
De partij zit erop! Drie stilstaande fases volstaan voor Genk om te winnen in Kortrijk: 0-3!

90'

Kortrijk krijgt nog een uitgelezen kans op de eerredder. Barbaric kan van kortbij op doel koppen, maar Ryan heeft opnieuw een geweldige reflex in huis.

89'

Ook Schrijvers wil maar al te graag zijn doelpuntje meepikken, maar hij knalt hoog over. De thuisdefensie laat toch wel bijzonder veel toe. Genk had hier al zeven keer kunnen scoren.

84'

Ei zo na een vierde doelpunt op een stilstaande fase! Opnieuw krijgt Kumordzi, ditmaal aan de eerste paal, alle tijd en ruimte om op doel te koppen. Deze keer kan de verdedigende middenvelder zijn kopbal echter niet kadreren.

78'

DOELPUNT
Na een prima actie kan het schot van Trossard nog net worden afgeblokt in hoekschop. Daarop wordt Kumordzi, nog maar net op het veld, vergeten aan de tweede paal, en die weet meteen te scoren: 0-3! Derde doelpunt op stilstaande fase!

Doelpunt
76'

De ingevallen Chevalier en Kagé zetten een prima één-tweetje op. Kagé schildert het leer vervolgens op het hoofd van diezelfde Chevalier, maar Ryan haalt de bal uit de hoek. Uitstekende kans en dito redding!

In
In
74'

Man van de match Malinovskiy wordt naar de kant gehaald voor Kumordzi. Bij Kortrijk komt er met Ouali De Smet vervangen. Zij krijgen nog een kwartier om zich te bewijzen.

68'

Aan de overkant wordt het even gevaarlijk wanneer Walsh ei zo na in eigen doel kopt. De verdediger werd wel wat gehinderd, maar krijgt geen fout mee.

67'

DOELPUNT
Uitstel van executie, want daar is dan toch de 0-2! Malinovskiy schildert opnieuw een geweldige hoekschop op het hoofd van Omar Colley en die knikt het leer tegen de touwen. De wedstrijd lijkt gespeeld!

Doelpunt
65'

Reuzekans voor Genk! Naranjo bedient heel knap Schrijvers, die op doel kan afstormen, maar slim Buffel bedient. Die kapt zich eerst nog in schietpositie en dwingt Kaminski dan tot een prima voetreflex. Dit had meer verdiend!

In
63'

Beide coaches hebben wat ingegrepen. Bij Genk is Boëtius naar de kant gehaald voor Trossard. Aan de overkant mag Saadi gaan rusten en moet Kagé nog iets zien te forceren.

In
59'

De tweede helft heeft voorlopig iets minder om het lijf dan de eerste. Voor Genk hoeft het natuurlijk ook niet persé, want de voorsprong is er reeds.

In
Gele kaart
53'

Een goed uitgespeelde counter van Kortrijk belandt uiteindelijk bij De Smet. Die trapt te zwak in de handen van Ryan.

49'

De eerste doelpoging na de rust is voor de Limburgers. Na een vrije trap komt het leer uiteindelijk op het hoofd van Heynen terecht, die knikt niet al te ver naast.

46'

AFTRAP TWEEDE HELFT
Gumienny fluit de tweede helft op gang. Kan Kortrijk nog tegenprikken na de pauze?

45'

RUST
We gaan rusten met een 0-1 voorsprong voor Racing Genk. De score had nog verder uitgediept kunnen worden, maar de Limburgers konden de kansen niet afwerken.

40'

Eerst krijgt Buffel nog een prima kans, in de volgende fase lijkt ook Schrijvers te kunnen gaan scoren, maar hij wordt neergehaald net voor de zestien. Ditmaal kan Malinovskiy de vrije trap niet tegen de netten trappen, hij treft de muur.

Gele kaart
37'

Gepast antwoord van de thuisploeg. Rolland wordt aangespeeld door Saadi en knalt dan hard op doel. Ryan ziet de bal naast gaan.

Doelpunt
34'

DOELPUNT
De fout van Van der Bruggen komt Kortrijk duur te staan. Malinovskiy, weer hij, krult op prachtige wijze de vrije trap in de korte hoek: 0-1!

Gele kaart
32'

Ook Van der Bruggen krijgt nu terecht geel na een veel te wilde tackle op Walsh. De verdediger blijft even uitgeteld op de mat liggen, maar hij kan wel verder.

29'

De eerste gele kaart is een feit en ze komt achter de naam van Elohim Rolland. Voor de rest krijgen we een vrij faire wedstrijd te zien.

Gele kaart
28'

Malinovskiy neemt een vrije trap voor zijn rekening. Gezien de serieuze afstand probeert hij het met een botsbal, maar Kaminski laat zich niet verrassen.

26'

Gelegenheidslinksachter Nastic gaat eens zijn kans vanop ruime afstand. Zonder succes, want hij ziet zijn poging over doel vliegen.

21'

De jongste minuten komen de 'Kerels' steeds beter in de wedstrijd. Opnieuw zo'n gevaarlijke voorzet vanop de flank zorgt voor wat dreiging voor het Genkse doel. De hoekschop die erop volgt, levert niets op. Het is nog wachten op het eerste doelpunt.

17'

D'Haene zet een goede actie op aan de linkerflank en brengt vervolgens het leer gevaarlijk voor doel. Daar kan hij echter geen ploegmaat vinden.

13'

Racing Genk blijft, zelfs met een totaal andere ploeg, de gevaarlijkste ploeg. Nu rukt ook Boëtius op doel af, hij trapt echter te zwak in de handen van Kaminski. Wanneer krijgen we iets te zien van Kortrijk?

10'

Dewaest laat zich opmerken in de eerste tien minuten. Op een vrije trap van Malinovskiy wint de verdediger het duel, maar zijn kopbal gaat voorlangs.

7'

Ook Kortrijk komt eens piepen aan de overkant. Het schot van Mercier kan nog net worden afgeblokt door Dewaest, alvorens Ryan in actie moet komen.

5'

Genk is de betere ploeg in de openingsfase en kreeg al tweemaal een schietkans van rond de zestien. Ook Malinovskiy kan zijn schot nu niet kadreren.

2'

Na dertig seconden al een eerste mogelijkheid voor de Limburgers. Bij Kortrijk zijn ze nog niet goed wakker, waardoor Naranjo plots voor Kaminski komt te staan, maar hij laat de bal te ver van zijn voet springen.

1'

AFTRAP
We zijn er aan begonnen! Kan Genk ook in Kortrijk de volle buit pakken?

0'

PREVIEW VAN LOOk & BELHOCINE

0'

SELECTIE GENK
Ryan, Nastic, Colley, Dewaest, Castagne, Heynen, Berge, Trossard, Pozuelo, Buffel, Naranjo, Jackers, Vliegen, Brabec, Uronen, Walsh, Wouters, Kumordzi, Malinovskyi, Samatta, Boëtius, Schrijvers. Karelis, Vanzeir en Coucke zijn out.

0'

SELECTIE KORTRIJK
Kaminski, Van Loo, Goutas, Barbaric, D'Haene, Rolland, Van der Bruggen, De Smet, Mercier, Saadi, Totovytskyi, Sifakis, Gaelens, De Smul, Pavlovic, Kagé, Sarr, Hoxha, Chevalier, Ouali. De Mets is geblesseerd.

Wedstrijdstatistieken

KVK
GNK
45
Balbezit
55
7
Hoekschoppen
5
25
Inworpen
25
6
Reddingen
2
1
Buitenspel
2
14
Fouten
9
2
Schoten op doel
9
12
Doelman uittrappen
5
3
Schoten naast doel
11
11
Vrije trappen
15

Huidige vorm

KVK
GNK
-
+
+
+
x
+
-
+
x
x

Laatste 10 wedstrijden

KVK
GNK
15
Doelpunten
21
0
Tweede gele kaarten
1
16
Gele kaarten
12
4
Gewonnen wedstrijden
4
3
Verloren wedstrijden
3
0
Rode kaarten
0
16
Doelpunten tegen
15
3
Gelijke spelen
3
10
Wedstrijden
10

Head to Head

Gewonnen
7
Verloren
10

20

Gespeeld
Gelijk

3

Gewonnen
10
Verloren
7

Recente ontmoetingen