zaterdag 15.04.2017 20:30 #STVLIE
Einde
(0-1)
93'

EINDE
De wedstrijd is afgelopen. Sint-Truiden pakt de drie punten met dank aan twee doelpunten van Gerkens.

Gele kaart
90'

Er komen twee minuten bij.

90'

De eerste gele kaart van de wedstrijd is een feit. Frans krijgt het gele karton achter zijn naam.

86'

Er rest Lierse nog maar enkele minuten om de gelijkmaker te forceren, maar voorlopig geraken ze niet in de buurt van Bruzzese. De Truiense doelman is al een tijdje werkloos.

84'

Gerkens heeft dit seizoen al tien competitiedoelpunten achter zijn naam staan.

Doelpunt
82'

DOELPUNT
Gerkens zet Sint-Truiden op voorsprong. Janssens legt de bal achteruit tot bij de middenvelder. Hij duwt de bal al vallend in de verste hoek binnen.

In
81'

Bij Lierse gaat Vinck naar de kant voor Poelmans.

79'

Via een kopbal van Gerkens belandt de bal tot bij Janssens. De spits trapt in één tijd, maar zijn schot gaat enkele meters over.

78'

Elgabas wordt bijna in het straatje gestuurd, maar Djene is goed gevolgd om de deur net op tijd dicht te doen.

Doelpunt
74'

DOELPUNT
Daar is dan toch de gelijkmaker voor Sint-Truiden. Ceballos wurmt zich voorbij zijn tegenstander en zet voor richting Gerkens. De middenvelder kopt in de verste hoek raak.

72'

Bagayoko schildert een voorzet op het hoofd van Vetokele. Hij moet echter iets te hard achteruit hellen waardoor zijn kopbal voorlangs gaat.

71'

Door de aanvalsdrang van de thuisploeg komt er veel ruimte om tegen te prikken voor Lierse. De bezoekers spelen het echter keer op keer niet goed uit.

68'

Vinck zet voor richting de strafschopstip. Joachim krijgt zijn hoofd wel tegen de bal, maar hij knikt een metertje over.

66'

Vetokele neemt een voorzet meteen op de slof. Hij kraakt echter zijn schot. Vanhamel ziet de bal opnieuw rustig in zijn armen vallen.

63'

De kansen voor Sint-Truiden beginnen zich nu toch op te stapelen. Bagayoko legt wederom goed achteruit tot bij Ceballos. De linksachter besluit echter veel te slap waardoor Vanhamel naar de hoek kan duiken.

In
60'

Bij Lierse gaat Kasmi naar de kant. Ankomah mag het laatste half uur meevoetballen.

In
58'

Leko gooit nu al zijn laatste troefkaart op tafel. Abrahams staat zijn plaats af aan Vetokele.

57'

Gerkens waagt zijn kans vanop het halve maantje. Zijn schot is echter te centraal gericht waardoor Vanhamel makkelijk kan pakken.

54'

Bagayoko legt de bal perfect achteruit tot bij Janssens. De spits knalt in één tijd op doel, maar Frans werpt zich met zijn hele lichaam voor de bal. Via zijn voet krijgt STVV ook een hoekschop, maar de corner levert niets op.

53'

Sint-Truiden probeert in deze tweede helft toch meer druk te ontwikkelen. Lierse beperkt zich voorlopig tot verdedigen.

51'

De alarmbellen bij Lierse gaan aan, want Peeters mag een vrije trap vanop de achterlijn trappen. Hij brengt de bal scherp voor, maar via een deviatie van Weuts belandt het leer toch in de armen van Vanhamel.

In
46'

Leko heeft ingegrepen tijdens de rust. Janssens komt in de plaats van Bezus.

46'

AFTRAP TWEEDE HELFT
We zijn opnieuw begonnen.

45'

RUST
We duiken de rust in met een 0-1 voorsprong voor Lierse. Na een kwartier kwamen de bezoekers op voorsprong dankzij Tahiri.

45'

Sint-Truiden komt vlak voor de pauze nog dicht bij de gelijkmaker. Abrahams neemt de bal niet perfect mee waardoor hij vanuit een scherpe hoek moet trappen. Vanhamel gaat echter goed plat en redt de meubelen.

43'

Bagayoko krijgt de bal in extremis voor doel gegooid. Via het hoofd van Vinck komt de bal tot bij Bezus. De middenvelder trapt vanuit een scherpe hoek op doel. Uiteindelijk trapt Frans het leer weg.

In
39'

Leko voert zijn eerste wissel al door. Cuevas gaat naar de kant voor Ceballos. Van een blessure lijkt alvast geen sprake bij Cuevas.

36'

Weuts knalt een vrije trap in de muur. In de herneming jaagt Bougrine de bal onbesuisd over.

35'

Het is even alle hens aan dek bij Lierse. Sint-Truiden dringt aan, maar de hoekschoppen vallen net niet goed.

33'

Lierse ontsnapt aan de gelijkmaker. Een schot van Cuevas belandt per ongeluk bij Abrahams. De spits staat helemaal alleen, maar knalt in één tijd op de paal. De bal dreigt nog via het been van doelman Vanhamel in doel te gaan, maar Frans trapt weg.

30'

Bagayoko gooit de bal voor doel. Frans gaat echter prima in duel en kopt de voorzet naar veiligere oorden.

27'

Het Truiense publiek begint stilaan te morren. Te vaak gaat de bal verloren bij STVV.

22'

Lierse breekt snel uit. De bal belandt tot bij Joachim. Hij probeert voor te brengen, maar zijn voorzet is veel te hard. De bal gaat zelfs over de zijlijn.

20'

Sint-Truiden heeft het zeker niet onder de markt tegen de bezoekers uit Lier. De bezoekers leggen verzorgd combinatievoetbal op de mat. Bovendien geraakt STVV niet in de buurt van Vanhamel.

16'

Met een gelukje krijgt Kasmi de bal in zijn voeten. Hij legt af voor Elgabas, die in één tijd over het doel knalt.

Doelpunt
15'

DOELPUNT
Plots valt er een gigantisch gat in de defensie van STVV. Tahiri wordt in de diepte gestuurd en komt oog in oog met Bruzzese. De middenvelder blijft koelbloedig en lepelt de bal over de doelman.

12'

Na de gretige start van Sint-Truiden is het nu toch vooral zoeken en aftasten. Lierse eist nog steeds het merendeel van het balbezit op.

8'

Het balbezit is al enkele minuten voor Lierse. De bezoekers laten de bal van links naar rechts gaan, maar ze vinden voorlopig geen opening.

4'

Vinck helpt de thuisploeg ei zo na aan het openingsdoelpunt. Hij duwt een hoekschop richting zijn eigen doel, maar doelman Vanhamel kan de bal klemmen.

3'

STVV is gretig aan de wedstrijd begonnen. Bezus brengt de bal voor richting Abrahams. Hij kan het leer wel raken, maar een echt schot op doel komt er niet.

1'

AFTRAP
De wedstrijd gaat van start.

0'

PREVIEW IVAN LEKO

0'

SELECTIE LIERSE
Vinck, El Ansri, Frans, Tahiri, Kasmi, Buysens, Yakubu, Poelmans, Weuts, Mazoulouxis, Ankomah, Bougrine, Joachim, Diarra, Kwateng, Goris, Vanhamel, Boussaid en Elgabas. Habarugira, Allach, De Belder, De Busser en Benson zijn out met blessures. Wils is afwezig wegens ziekte.

0'

SELECTIE STVV
Vanwelkenhuysen, Mechele, Djene, De Sart, De Petter, Peeters, Proschwitz, Bezus, Bruzzese, Gerkens, Cuevas, Bagayoko, Ceballos, Pirard, Janssens, Abrahams, Fernandes, Vetokele, Vandersmissen. Geblesseerd: Boli, Dussaut, Kotysch, Bolingoli, Pulido, Swers.

Wedstrijdstatistieken

STV
LIE
55
Balbezit
45
5
Hoekschoppen
0
30
Inworpen
20
0
Reddingen
3
0
Buitenspel
2
8
Fouten
11
5
Schoten op doel
1
8
Doelman uittrappen
6
4
Schoten naast doel
4
13
Vrije trappen
8

Huidige vorm

STV
LIE
-
x
+
+
-
x
+
x
x
-

Laatste 10 wedstrijden

STV
LIE
19
Doelpunten
16
0
Tweede gele kaarten
1
11
Gele kaarten
8
6
Gewonnen wedstrijden
3
2
Verloren wedstrijden
6
0
Rode kaarten
0
7
Doelpunten tegen
18
2
Gelijke spelen
1
10
Wedstrijden
10

Head to Head

Gewonnen
9
Verloren
2

16

Gespeeld
Gelijk

5

Gewonnen
2
Verloren
9

Recente ontmoetingen