zaterdag 15.04.2017 18:00 #WBEKVM
Einde
(1-1)
94'

EINDE
De wedstrijd is afgelopen. KV Mechelen wint met 1-2 na doelpunten van Vitas en Jaadi. Cools scoorde in naam van Waasland-Beveren.

93'

De daaropvolgende vrije trap neemt Vitas voor zijn rekening. Hij draait de bal over de muur, maar ook naast het doel van Goblet.

Rode kaart
91'

RODE KAART
Camacho komt met twee benen vooruit ingevlogen op Rits. De verdediger moet afdruipen met een rechtstreekse rode kaart.

Gele kaart
90'

Er komen drie minuten bij.

87'

KV Mechelen kan de wedstrijd helemaal dood maken, maar Jaadi laat de kans liggen. Hij krijgt de bal met een gelukje voor zijn voet, maar hij tikt het leer vervolgens over de achterlijn.

Gele kaart
85'

Geldhof moet opnieuw naar zijn kaartenboekje grijpen. Ditmaal krijgt Boljevic een gele kaart na een geniepige overtreding op Schouterden.

Gele kaart
84'

Vanlerberghe tikt Cerigioni aan. De middenvelder vliegt op de bon.

82'

Schouterden zet prima voor richting Verdier. De spits neemt aan en knalt op doel. Goblet duikt goed en duwt de bal uit zijn doelvlak.

Gele kaart
80'

Dhondt gaat naar de grond na een tackle van Paulussen. Hoewel de rechtsachter van KV Mechelen zijn tegenstander niet raakte, krijgt hij toch een gele kaart.

In
78'

Leal gaat naar de kant voor Verdier. De wissels van Ferrera zijn nu ook opgebruikt.

In
76'

Waasland-Beveren legt de laatste troefkaart op tafel: Cerigioni komt Gano aflossen.

75'

De bal stuitert alle kanten op, maar valt toch voor de voet van Boljevic. Hij knalt zonder twijfelen op doel, maar zijn trap is te onbesuisd en vliegt enkele meters over.

In
68'

Ook Ferrera grijpt naar zijn tweede wisselmogelijkheid. Schouterden komt in de plaats van Croizet.

67'

Croizet knokt zich stevig bij de bal. Hij kan zowel naar links als naar rechts afspelen, maar besluit vanop ruime afstand zelf te schieten. Goblet vangt de bal moeiteloos.

66'

Dhondt staat amper enkele seconden op het veld of hij heeft al bijna gescoord. Hij trapt een aflegger van Langil meteen op doel, maar zijn schot wordt afgeblokt en vliegt in hoekschop.

In
65'

Janevski haalt Seck naar de kant. Dhondt mag zich nog zo'n 25 minuten bewijzen.

Gele kaart
64'

Jans komt te laat met zijn tackle en krijgt een gele kaart.

59'

De verdediging van Waasland-Beveren hangt als los zand aan elkaar. Eerst mag Leal vrij aanleggen, maar redt Goblet. Nadien laat Camacho een bal zomaar schieten. Zijn fout wordt niet afgestraft door Jaadi.

57'

Goblet klemt een voorzet, maar krijgt vervolgens nog een stevige beuk van Cocalic. De bal belandt daardoor alsnog in het doel, maar Geldhof fluit terecht voor een overtreding.

Doelpunt
54'

DOELPUNT
Plots gaat de zee open voor KV Mechelen. Via Claes en Rits belandt de bal bij de vrijstaande Jaadi. De invaller kan de bal eenvoudig voorbij Goblet schuiven.

48'

Boljevic laat zich meteen opmerken. Hij kapt naar zijn rechtervoet en viseert de verste paal. Zijn schot gaat uiteindelijk enkele meters naast.

In
In
46'

Beide trainers hebben een wissel doorgevoerd bij de rust. Bij Waasland-Beveren neemt Boljevic de plaats van Myny in. Bij KV Mechelen komt Jaadi in de ploeg voor Filipovic.

46'

AFTRAP TWEEDE HELFT
De tweede helft gaat van start.

45'

RUST
We rusten met een 1-1 tussenstand. KV Mechelen kwam al vroeg op voorsprong dankzij een strafschopgoal van Vitas. Nadien bleef doelgevaar lange tijd uit. Vlak voor de rust kwam Waasland-Beveren toch op gelijke hoogte dankzij Cools.

45'

Michel schiet een hoekschop meteen richting de eerste paal. Zijn poging gaat via de buitenkant van de paal buiten.

44'

Waasland-Beveren ging ei zo na met een voorsprong de rust in. Langil wordt in de diepte gestuurd en legt vlak voor de uitgekomen Coosemans opzij tot bij Gano. De spits moet in één tijd trappen, maar wacht te lang zodat Cobbaut de bal op de lijn kan keren.

42'

Het antwoord van KV Mechelen volgt meteen. Croizet loopt zo lang als mogelijk met de bal. Eenmaal in de zestien besluit hij toch te trappen, maar Goblet kan de bal eenvoudig klemmen.

Doelpunt
41'

DOELPUNT
De bordjes hangen gelijk. Gano kopt een hoge voorzet achteruit tot bij Cools. Hij neemt de bal meteen op de slof en jaagt het leer onhoudbaar in de bovenhoek.

34'

Michel draait een hoekschop ver richting de tweede paal. Caufriez krijgt zijn hoofd tegen de bal, maar hij mikt enkele meters naast het doel van Coosemans.

32'

De thuisploeg krijgt de bal cadeau van Cobbaut. Myny duikt het strafschopgebied in en legt achteruit tot bij Michel. De middenvelder vecht echter met de bal waardoor de kans helemaal verloren gaat.

31'

Demir zet laag voor richting de inlopende Myny. Cobbaut let echter goed op en trapt de bal over de zijlijn. De doelmannen hebben een rustige avond.

27'

Janevski stuurt al enkele bankzitters richting de opwarming. De coach is duidelijk niet tevreden met het niveau van zijn ploeg.

23'

Seck verovert de bal en knalt meteen op doel. Via het lichaam van Vitas zeilt de bal in hoekschop. Die corner levert uiteindelijk wel niets op.

20'

Myny gaat neer in het strafschopgebied. Hij claimt een duwfout van Cobbaut, maar scheidsrechter Geldhof gaat er terecht niet op in.

19'

Het doelgevaar blijft voorlopig uit. Op de strafschop na heeft de wedstrijd vooralsnog niet veel te bieden.

15'

Ook de daaropvolgende vrije trap levert gevaar op. Vanlerberghe kan aan de eerste paal koppen, maar hij stond buitenspel.

Gele kaart
14'

Camacho vliegt als eerste speler op de bon. Hij komt duidelijk te laat op Leal en bekoopt dat met een gele kaart.

11'

Waasland-Beveren is opnieuw op achtervolgen aangewezen en de statistieken oogden al niet fraai voor de ploeg van Janevski. Van de laatste twaalf ontmoetingen met KV Mechelen kon de thuisploeg geen enkele keer winnen. Het slikte in acht van de laatste negen onderlinge duels ook minimaal twee tegendoelpunten.

Penalty
7'

DOELPUNT
Vitas klaart de klus vanop de strafschopstip. Hij stuurt doelman Goblet de verkeerde kant op.

6'

STRAFSCHOP
KV Mechelen krijgt een strafschop. Caufriez duwt in de rug van Leal en scheidsrechter Geldhof twijfelt niet.

5'

De openingsfase verloopt uitermate rustig. Beide ploegen maken voorlopig nog geen aanstalten om vol gas te geven.

1'

AFTRAP
Waasland-Beveren en KV Mechelen brengen de voetbalzaterdag op gang.

0'

SELECTIE KV MECHELEN
Coosemans, Swolfs, De Schoenmaeker, Paulussen, Vitas, Cocalic, Cobbaut, Van Cleemput, Vanlerberghe, Matthys, Leal, Croizet, Rits, Schouterden, Filipovic, Claes, Peffer, Jaadi, Verdier. Moris, De Witte, Kolovos, El Messaoudi, Ninis en Callebaut zijn out.

0'

SELECTIE WAASLAND-BEVEREN
Goblet, Janssens, Geentjens, Camacho, Demir, De Schutter, Moren, Jans, Caufriez, Borry, Nys, Michel, Seck, Cools, Boljevic, Myny, Gano, Dhondt, Langil, Ampomah, Cerigioni. Cedomir Janevski kan niet meer rekenen op Laszlo Köteles. De Hongaar besloot, in overleg met de club, om vervroegd de kansen te geven aan de jongeren. Merveille Goblet neemt zijn plaats in tussen de palen.

Wedstrijdstatistieken

WBE
KVM
54
Balbezit
46
8
Hoekschoppen
3
21
Inworpen
16
4
Reddingen
2
0
Buitenspel
2
12
Fouten
14
3
Schoten op doel
6
8
Doelman uittrappen
9
3
Schoten naast doel
3
16
Vrije trappen
12

Huidige vorm

WBE
KVM
x
+
x
x
x
x
x
+
+
-

Laatste 10 wedstrijden

WBE
KVM
12
Doelpunten
18
0
Tweede gele kaarten
0
19
Gele kaarten
11
2
Gewonnen wedstrijden
6
5
Verloren wedstrijden
1
2
Rode kaarten
0
20
Doelpunten tegen
9
3
Gelijke spelen
3
10
Wedstrijden
10

Head to Head

Gewonnen
3
Verloren
10

14

Gespeeld
Gelijk

1

Gewonnen
10
Verloren
3

Recente ontmoetingen