zaterdag 08.04.2017 20:00 #ROEGNK
Einde
(0-0)
93'

EINDE
De wedstrijd is afgelopen. Genk pakt in extremis de drie punten dankzij een doelpunt van Naranjo. De Limburgers behouden daardoor het maximum van de punten in Play-Off 2B.

90'

Roeselare krijgt drie minuten extra tijd om de gelijkmaker te forceren.

89'

Samatta laat de kans op 0-2 liggen. Buffel schildert de bal perfect op het hoofd van de inlopende Samatta. De spits kopt van dichtbij echter over.

Doelpunt
84'

DOELPUNT
Invaller Naranjo zet Genk op voorsprong. De Spanjaard snijdt het strafschopgebied binnen. Hij wil achteruit leggen, maar vindt geen ploegmaat. Van Acker speelt de bal echter met pech terug in de voeten van Naranjo, die de bal enkel over de lijn moet duwen. Een doelpunt met een grote strik rond.

83'

Ook bij de thuisploeg wordt de laatste wissel het veld ingestuurd. Van Acker komt in de plaats van Seoudi.

In
In
81'

De laatste troefkaart van Stuivenberg luistert naar de naam Naranjo. De wedstrijd van Trossard zit erop.

79'

Ibou komt in de plaats van Van Eenoo.

In
77'

Genk lijkt wakker geschoten. Pozuelo schiet de bal met de punt van zijn schot richting de korte hoek. Trossard kan de bal nog bijna deviëren, maar uiteindelijk raapt Biebauw het leer op.

76'

Een kort genomen hoekschop belandt tot bij Berge. De middenvelder legt de bal achteruit, maar daar staat alleen een speler van Roeselare. Dit was toch een goede mogelijkheid voor de bezoekers.

75'

Bij Roeselare gaat Godwin naar de kant voor Cornet.

In
74'

Plots wordt er toch een snelle combinatie op de mat getoverd bij Genk. Het levert een schietkans voor Buffel op, maar zijn schot wordt nog afgeblokt in hoekschop.

72'

De beste aanvallende combinaties komen van de thuisploeg. Roeselare probeert regelmatig uit te breken, maar meestal ontbreekt de laatste pass.

65'

Godwin en Ryan spelen opnieuw een hoofdrol. De spits wordt goed door de buitenspelval geloodst. Hij knalt vanuit een scherpe hoek op doel, maar Ryan bokst in hoekschop.

In
63'

Stuivenberg brengt vers bloed in zijn ploeg. Buffel komt Boëtius aflossen.

62'

Er ligt veel ruimte in de rug van de Genkse defensie. Godwin wordt in de diepte gestuurd, maar Ryan komt net op tijd uit zijn strafschopgebied gelopen om tussen te komen.

60'

Het uur is vol gemaakt en de tweede helft brengt geen beterschap. Het blijft een gezapige wedstrijd zonder doelgevaar.

53'

Roeselare tekent voor de eerste kans van de tweede helft. Lecomte kapt naar zijn rechtervoet en mikt naar de verste hoek. Zijn schot gaat nipt voorlangs.

50'

Het spelbeeld is voorlopig gelijkaardig met het voetbal van voor de pauze. Genk gaat wel iets nadrukkelijker op zoek naar een doelpunt, al blijft doelgevaar voorlopig uit.

In
46'

AFTRAP TWEEDE HELFT
De tweede helft gaat van start. Bij Genk komt Heynen in de plaats van Malinovskyi.

45'

RUST
Scheidsrechter Verboomen maakt een einde aan de eerste helft. De wedstrijd begon veelbelovend met twee kansen aan beide kanten, maar nadien viel de partij stil. De brilscore is een logische tussenstand.

42'

Castagne lijkt aan een aardige loopactie te beginnen, maar de rechtsachter loopt zich dood op drie tegenstanders. De toeschouwers zien voorlopig een kansarme eerste helft.

36'

Ook Biebauw mag nog eens aan het werk gaan. Boëtius legt aan van buiten de zestien. Zijn lage schuiver vormt geen enkel probleem voor de doelman van Roeselare.

35'

Roeselare komt gevaarlijk opzetten. Kehli legt een voorzet af voor Seoudi. De middenvelder mag van in het strafschopgebied ongehinderd trappen. Hij plaatst de bal echter enkele meters over.

31'

De doelkansen blijven bijzonder schaars. Beide ploegen halen vooralsnog niet het gewenste niveau.

27'

Roeselare neemt het doel van Ryan nog eens onder vuur. Lecomte krijgt enige vrijheid om aan te leggen, maar hij kraakt zijn schot.

Gele kaart
25'

De eerste gele kaart komt op naam van Lépicier. De middenvelder komt te laat met zijn tackle op Berge.

22'

Godwin zet laag voor richting de strafschopstip. Ryan gooit zich naar de grond en klemt eenvoudig.

19'

Het spel speelt zich nu vooral op het middenveld af. Genk heeft het laken naar zich toe getrokken, maar er sluipen langzamerhand meer slordigheden in het spel.

14'

Samatta komt dicht bij de openingstreffer. De spits kopt van dichtbij op Biebauw, maar de vlag voor buitenspel ging ook al de lucht in. Samatta stond enkele centimeters buitenspel.

11'

Uronen en Godwin komen stevig met de hoofden tegen elkaar. De Nigeriaan moet even naar de kant voor verzorging.

7'

De thuisploeg laat zich niet onbetuigd in deze openingsfase. Het knokt voor iedere meter en brengt Genk zo aardig in de problemen.

4'

Het antwoord van Genk komt van de voet van Trossard. De flankspits trekt naar binnen en neemt Biebauw onder vuur. De doelman gaat goed plat en duwt het gevaar weg.

2'

Daar is de thuisploeg opnieuw. De bal wordt prima achteruit gelegd tot bij Kehli. Het vizier van de spits staat opnieuw niet goed afgesteld. Hij knalt een metertje naast.

2'

Roeselare versiert de eerste hoekschop via Damman. Kehli mag vrij koppen, maar hij mikt enkele meters naast het doel van Ryan.

1'

AFTRAP
De aftrap op Schiervelde is gegeven.

0'

OPSTELLINGEN
Roeselare opende Play-Off 2 met een 2-2 gelijkspel op het veld van AS Eupen. Trainer Mercier wijzigt zijn ploeg op één plaats: Schmisser komt in de plaats van Kompany.

Genk begon met een ruime 4-0 zege tegen Lokeren aan Play-Off 2. Stuivenberg laat zijn ploeg, ondanks de Europese wedstrijd van aanstaande donderdag, ongewijzigd.

0'

SELECTIE GENK
Ryan, Uronen, Colley, Brabec, Castagne, Malinovskyi, Berge, Pozuelo, Trossard, Boëtius, Samatta, Jackers, Nastic, Walsh, Dewaest, Kumordzi, Heynen, Buffel, Naranjo.

0'

SELECTIE ROESELARE
Biebauw, Damman, Schmisser, Kompany, Kis, Lépicier, Seoudi, Van Eenoo, Lecomte, Godwin, Kehli, Coppens, Brouwers, Cornet, Grisez, Ibou, Van Acker, Zolotic.

Huidige vorm

ROE
GNK
-
+
-
+
x
+
-
x
-
-

Laatste 10 wedstrijden

ROE
GNK
16
Doelpunten
25
0
Tweede gele kaarten
1
10
Gele kaarten
7
3
Gewonnen wedstrijden
7
6
Verloren wedstrijden
1
0
Rode kaarten
0
22
Doelpunten tegen
9
1
Gelijke spelen
2
10
Wedstrijden
10

Head to Head

Gewonnen
1
Verloren
3

10

Gespeeld
Gelijk

6

Gewonnen
3
Verloren
1

Recente ontmoetingen