vrijdag 07.04.2017 20:30 #KVOZWA
Einde
(0-0)
93'

EINDE
De wedstrijd zit erop! Zulte Waregem leek op weg naar de winst, maar in de slotminuten kopte Berrier, nota bene tegen zijn ex-ploeg, toch nog de 1-1 tegen de netten.

Doelpunt
Gele kaart
91'

DOELPUNT
En daar is dan toch de 1-1! Rozehnal kan goed voorzetten vanop de linkerflank, Berrier, zowaar met het hoofd, kopt de gelijkmaker dan toch voorbij Steppe!

88'

Ei zo na de 1-1! Rozehnal heeft een staalharde knal in huis, doelman Steppe haalt het leer alweer uit de winkelhaak. Wat een schot en wat een redding!

Gele kaart
In
83'

Dimata, lichtjes geblesseerd zo lijkt, wordt naar de kant gehaald. Akpala is zijn vervanger in deze slotfase.

79'

Bij Oostende is intussen Yassine El Ghanassy in de ploeg gekomen. Kan hij nog voor één flits zorgen in de laatste tien minuten? Het blijft toch vooral Zulte Waregem dat domineert.

In
74'

Na het doelpunt van Zulte Waregem is de partij wat stil gevallen. Oostende moet gaan komen, maar Essevee houdt makkelijk de controle. Nog een kwartier op de klok!

In
67'

DOELPUNT
Daar is dan toch het doelpunt! Rechtsachter Dalsgaard rukt mee op, snijdt vervolgens naar binnen en haalt dan met links snoeihard uit. Proto is eraan voor de moeite: 0-1!

Doelpunt
65'

Lerager gaat eens zijn kans vanop afstand. Hij kan zijn poging niet kadreren. Krijgen we opnieuw een gelijkspel tussen beide ploegen? De partij verdient alleszins één of meerdere doelpunten!

59'

De wissels brengen Oostende meteen in de problemen! Kaya trapt eerst naast de bal, in de herneming heeft Proto een geweldige beenreflex in huis op een pegel van Leye. In de daaropvolgende fase kan ook Hamalainen net niet scoren. Wat een fase!

In
57'

Dury gooit er met Lepoint en Kaya twee verse krachten in. Zij komen Marrone en Mühren vervangen. Kunnen zij nog iets forceren?

In
56'

Mühren glipt door de buitenspelval en lijkt te kunnen gaan scoren. Hij wordt echter onterecht afgevlagd voor buitenspel. Daar komt Oostende dan weer goed weg.

52'

Derijck wint het kopduel op een nieuwe vrije trap van Berrier, maar het leer komt wel voor de voeten van Musona. Hij kraakt zijn schot en trapt de afvallende bal ver naast.

47'

We zijn maar net terug begonnen of Steppe moet alweer aan de bak! Berrier schildert een vrije trap richting de winkelhaak, maar Steppe haalt hem uit de hoek!

46'

AFTRAP TWEEDE HELFT
We zijn er terug aan begonnen! Voorlopig zijn er nog geen wissels te bespeuren. Worden beide ploegen na de korte onderbreking nu wél efficiënt?

45'

RUST
We gaan rusten zonder doelpunten. Beide ploegen brachten goed voetbal op de mat, maar scoren lukte vooralsnog niet.

40'

Zulte Waregem komt opnieuw goed weg, al is het nu door een niet-gegeven rode kaart. Meité gaat hard in op Vandendriessche en kan eigenlijk zijn tweede geel krijgen, maar Bram Van Driessche houdt de kaart op zak.

38'

Op de paal! Dimata kan ongedekt op doel koppen na een goede vrije trap van Berrier, maar hij treft het doelhout. Wat een aangenaam kijkstuk!

34'

Het spel gaat goed over en weer. Ditmaal is er opnieuw de kans voor Waregem. Op een afvallende bal, na een hoekschop, trapt Baudry van dichtbij hard op doel. Proto kan nog net in een nieuwe hoekschop verwerken. Nog tien minuten tot de rust, krijgen we toch nog een doelpunt?

32'

Musona is de gevaarlijkste man bij de bezoekers. Hiernet kreeg hij ook al een prima kopkans, na goed anticiperen voor Derijck, en nu trapt de flankaanvaller net over.

30'

Oostende zet Zulte Waregem nu even onder druk. De defensie van Essevee wint echter de duels in de zestien. Daardoor probeert Marusic het maar eens vanop afstand, Steppe kan makkelijk klemmen.

Gele kaart
26'

Musona krijgt een prima schietkans van in de zestien en viseert de verste hoek. Steppe houdt zijn netten droog met een uitstekende save.

23'

Na de vele kansen in het openingskwartier, is de storm nu wat gaan liggen. Eén kansje kan natuurlijk genoeg zijn om de netten te doen trillen.

18'

Krijgen we straks al een vroege wissel? Musona geeft aan gewisseld te willen worden... Toch lijkt hij nog verder te kunnen op het eerste zicht.

13'

En ook Oostende krijgt een dot van een kans! Canesin staat plots oog in oog met doelman Steppe, maar hij trapt onbegrijpelijk naast. Kansen genoeg, maar nog geen doelpunten.

11'

Lerager legt het leer klaar voor Coopman, maar die trapt de bal over doel. Hier zat meer in voor de bezoekers, die de kansen voorlopig missen!

9'

Opnieuw een heet standje aan de kooi van Proto. De doelman heeft een prima reflex in huis op de poging van Marrone. Aangenaam begin van de wedstrijd met meteen 3 kansen!

6'

Even gevaar aan beide kanten! Hamalainen kapt zich goed vrij en kan dan net geen ploegmaat vinden voor doel. In de daaropvolgende fase kan Oostende snel counteren via Dimata, maar hij wacht te lang en wordt vervolgens neergehaald. Dimata zelf trapt de vrije trap een half metertje over doel.

Gele kaart
3'

De wedstrijd van vandaag is een heruitgave van de bekerfinale. Toen trok Zulte Waregem, na penalty's, aan het langste eind. Kan Oostende vandaag wraak nemen en zo opschuiven in het klassement?

1'

AFTRAP
KV Oostende en Zulte Waregem trappen speeldag 2 van Play-Off I op gang! De scheidsrechter in de Versluys Arena is Bram Van Driessche!

0'

VOORAF
Bossut en Gueye zijn er omwille van blessures niet bij in de kern bij Zulte Waregem.

0'

SELECTIE ZULTE WAREGEM
Kaya, Leye, Cordaro, Lerager, Lepoint, Meïté, Hamalainen, Baudry, Deryck, Dalsgaard, Steppe, Bostyn, De Nayer, Marrone, Severin, Bala, Madu, Hühren, Ankersen, Coopman & Naessens

0'

SELECTIE KV OOSTENDE
Proto, Capon, Rozehnal, Godeau, Marusic, Vandendriessche, Siani, El Ghanassy, Musona, Canesin, Dimata, Dutoit, Antunes, Bossaerts, Jali, Jonckheere, Berrier, Pedersen, Akpala & Ovono

Head to Head

Gewonnen
4
Verloren
5

10

Gespeeld
Gelijk

1

Gewonnen
5
Verloren
4

Recente ontmoetingen