Sport.be

Hockey

Panthers met jonge groep naar Den Haag

21.05.2014 | Jesse Broekx

Belga

Pascal Kina, de bondscoach van de Belgische nationale vrouwenhockeyploeg, heeft in Kontich zijn achttienkoppige selectie voor het WK in het Nederlandse Den Haag (31 mei-15 juni) bekendgemaakt.

Met een gemiddelde leeftijd van amper 21 jaar stelde Kina een wel erg jonge selectie samen. In vergelijking met de Olympische Spelen van twee jaar geleden in de Britse hoofdstad Londen zijn er acht wijzigingen doorgevoerd en de bondscoach verwacht dat er over twee jaar in Rio de Janeiro nog twee nieuwe gezichten zullen opduiken.

In de huidige selectie is verdediger Stephanie Vandenborre met haar zestien lentes de jongste. Na het WK ziet Kina zijn ouderdomsdeken en aanvoerster Charlotte De Vos bovendien afscheid nemen, waardoor de gemiddelde leeftijd nog zal zakken.

"Hun jeugdige leeftijd wijst zeker niet op een gebrek aan techniek en fysieke paraatheid", verdedigde Kina zijn selectiepolitiek.

"Deze groep is sterker dan het team dat vorig jaar op het EK in Boom op de vierde plaats eindigde. Maar we moeten realistisch blijven. De vergelijking met de mannenploeg gaat niet op, want zij zijn hun project veel eerder gestart. We zitten in een lastige poule met onder meer Nederland en Australië en dus denk ik dat we met een plaats in de top acht tevreden moeten zijn", besloot Kina.

Op het WK in Den Haag nemen de Panthers het vanaf 31 mei op in groep A tegen olympisch kampioen Nederland (FIH-1), Australië (FIH-4), Nieuw-Zeeland (FIH-5), Zuid-Korea (FIH-8) en Japan (FIH-9). België staat zelf op plaats twaalf op de wereldranking.

WK Den Haag - Belgische selectie

Doelvrouwen: Aisling D'Hooghe (Waterloo Ducks), Elena Sotgiu (Herakles)

Verdedigers: Aline Fobe (Braxgata), Anne-Sophie De Scheemaekere (White Star), Lieselotte Van Lindt (Dragons), Louise Cavenaile (Braxgata), Stephanie De Groof (Dragons), Stephanie Vandenborre (Indiana)

Middenvelders: Alix Gerniers (La Gantoise), Anouk Raes (Pingouin), Louise Versavel (Braxgata), Maureen Beernaert (La Gantoise)

Aanvallers: Jill Boon (Oranje Zwart/Ned), Charlotte De Vos (Cap-Oranje Zwart/Ned), Barbara Nelen (Dragons), Emma Puvrez (Dragons), Manon Simons (Herakles) en Emilie Sinia (Braxgata)

Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer

Audi Hockey League

1 Leuven 13 30
2 Waterloo Ducks 13 28
3 Daring 13 28
4 Léopold 13 25
5 Dragons 13 21
6 Braxgata 13 17
7 Racing 13 16
8 Orée 13 15
9 Beerschot 13 15
10 Antwerp 13 11
11 Herakles 13 10
12 Wellington 13 6