Sport.be

Atletiek

Sacoor Belgisch kampioen, maar is één honderdste te traag voor WK

01.09.2019 | Marnick Claes

Belga

Jonathan Sacoor is de nieuwe Belgische kampioen op de 400m. Hij was in de finale sneller dan de broeders Kevin en Dylan Borlée. Voor Sacoor is het een bitterzoete overwinning aangezien hij één honderdsten te traag liep om naar het WK in Doha te gaan.

45.31 was de tijd van Jonathan Sacoor op het Belgisch kampioenschap op de 400m. Eerst stond zijn tijd nog op 45.29, maar werd na verloop van tijd gecorrigeerd naar 45.31. Zo komt Sacoor één honderdsten te kort om deel te nemen aan het WK atletiek in Doha. In de strijd om de tweede plaats was Kevin Borlée te sterk voor zijn jongere broer Dylan. Kevin Borlée klokte 45.61, Dylan Borlée 45.73.

Dit was niet de laatste kans voor de Belgische lopers. Vrijdag zes september is er nog de AG Memorial Van Damme in Brussel. Dan kan de Belgische kampioen en de broeders Borlée proberen om de WK-limiet te lopen. Bij de vrouwen ging Camille Laus op de 400 meter op zoek naar de WK-limiet, die op 51.80 staat. Ze won en klokte een beste seizoenstijd, maar schoot met 52.27 tekort voor Doha.

Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer