Sport.be

Atletiek

Nederlandse atlete aangehouden met 50 kg drugs

25.07.2019 | Michaël Michiels

Belga

Vorige maand werd de Nederlandse atlete Madiea Ghafoor aangehouden door de Duitse politie. Bij een routinecontrole op 18 juni vonden agenten 50 kilogram drugs in haar kofferbak.

Madiea Ghafoor zal Nederland niet vertegenwoordigen tijdens de WK atletiek in Doha. De estafetteloopster zit al ruim een maand vast in een gevangenis in Duitsland wegens drugssmokkel, dat weet de Nederlandse Omroep Stichting (NOS). "We zijn ongerust en ook zeker geschokt", vertelt technisch directeur Ad Roskam van de Atletiekunie.

Haar arrestatie werd inmiddels ook door het Nederlandse Openbaar Ministerie bevestigd. Verder weet NOS ook dat in Ghafoor's kofferbak meer dan 50 kilo drugs werden gevonden bij een routinecontrole. Het zou gaan om xtc en chrystal meth dat ze het land binnen probeerde te smokkelen. De drugs hebben een straatwaarde van ongeveer 2 miljoen euro.

In mei van dit jaar veroverde Ghafoor nog een ticket op de 4x400 meter voor het WK atletiek in Doha. In 2016 nam ze deel aan de Olympische Spelen van Rio de Janeiro.

Einde van carrière

Naast haar plek in de Nederlandse estafetteploeg, zal Ghafoor ook haar financiële ondersteuning van NOC/NSF (de Nederlandse sportkoepel) verliezen. "We hebben er nog niet over gesproken met NOC*NSF, maar een normale gang van zaken is natuurlijk dat dat soort faciliteiten vervallen", gaat Roskam verder.

"Als dit allemaal klopt, en we hebben geen reden om aan die berichten te twijfelen, dan zou deze situatie het einde van haar sportcarrière kunnen betekenen", besluit hij.

Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer