Sport.be

Atletiek

Thiam tempert de verwachtingen

22.06.2019 | Niels Dirkx

Belga

Nafi Thiam ligt na de eerste dag van de zevenkamp bij de D├ęcastar in Talence voor op schema voor het Europees record. En toch is ze er, in tegenstelling tot haar coach Roger Lespagnard, lang niet van overtuigd dat dat record er zal uitkomen.

"Ik ben doodmoe. Na het hoogspringen voelde ik al dat ik heel vermoeid was", begint Thiam haar relaas van de eerste dag in Talence. "Mijn energieniveau liep redelijk snel terug doorheen de dag, en dat is waarschijnlijk logisch omdat ik nog niet veel zware trainingsweken achter de rug heb."

Naast haar vermoeidheid sterkt haar gebrekkige voorbereiding in het speerwerpen Thiam in haar vermoeden dat het Europees record er niet inzit. "Op de interclub in mei heb ik mij wat bezeerd, en sindsdien heb ik niet meer met de speer geworpen. Ik blijf er dus bij dat het Europees record heel moeilijk en misschien wel onmogelijk wordt. De verwachtingen, die al hoog waren, zijn na vandaag wel alleen maar toegenomen. En toch ga ik proberen morgen op de zelfde manier aan te vatten als vandaag: zonder verwachtingen."

Thiam was - hoe kan het ook anders - in de wolken met haar 2m02 zaterdag in het hoogspringen. "Ik was zonder een hoogte in gedachten gestart, omdat ik nog nauwelijks op hoogspringen getraind heb dit jaar, maar de weinige sprongen die ik op training deed, waren wel goed. Dat er dan 2m02 uitkomt, is natuurlijk een verrassing. Het was de perfecte wedstrijd, en door alle hoogtes bij de eerste poging te klaren, heb ik geen onnodige energie verspild."

De tussentijdse balans na de eerste dag oogt bijzonder rooskleurig voor Thiam. "Over het algemeen mag ik heel tevreden terugblikken op mijn eerste dag. Op de horden zat ik in een goed ritme, het hoogspringen was natuurlijk top, bij het kogelstoten gooide ik een persoonlijk record en ook op de 200 meter voelde ik me goed. Alleen jammer van die felle tegenwind", besluit ze.

Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer