Sport.be

Atletiek

Thiam werkt eind juni eerste meerkamp af in Talence

26.03.2019 | Quinten Lafort

Belga

Nafi Thiam zal voor het eerst in jaren niet in actie komen tijdens de Hypomeeting in het Oostenrijkse Götzis op 25 en 26 mei. De zevenkamp in Götzis komt namelijk te vroeg voor de olympische kampioene en wereldkampioene, die afgelopen winter aan de kant stond door een kuitblessure. Op 22 en 23 juni komt ze wel in actie in het Franse Talence tijdens de Décastar.

Nafi Thiam moest door een kuitblessure tijdens een trainingsstage in Zuid-Afrika een kruis maken over haar indoorplannen. Daardoor kon ze haar Europese titel in zaal niet verdedigen in het Schotse Glasgow. De 24-jarige meerkampster begon meteen aan haar revalidatie en kon relatief snel de trainingen hervatten.

Thiam liep echter te veel trainingsachterstand om in topvorm aan de start te komen eind mei in Götzis, daardoor maakt de olympische kampioene van Rio op 22 en 23 juni een uitstap naar Talence, in de buurt van de Franse stad Bordeaux. De Décastar wordt normaal midden september georganiseerd, maar door het late WK atletiek in Doha (27 september tot 6 oktober) heeft de meeting een sprong gemaakt op de kalender.

"Nafi is opnieuw goed aan het trainen na haar kuitblessure, maar Götzis komt toch te vroeg. Talence wordt haar eerste belangrijke afspraak met het oog op het WK in Qatar. Ze kijkt alvast enorm uit naar haar eerste deelname in Talence", vertelt Kim Vanderlinden van Wafel Sports Management.

In de aanloop naar Talence zal Thiam normaal gezien ook enkele voorbereidende wedstrijden afwerken. Waar ze exact aan de start komt, is nog niet geweten. Eind deze week vertrekt de Luikse atlete naar het Turkse Belek, waar ze een maand lang een trainingsstage zal afwerken in het gezelschap van een grote groep Belgische atleten.

Vorig jaar zorgde de Fransman Kevin Mayer voor het absolute hoogtepunt van de Décastar in Talence door het wereldrecord op de tienkamp van de Amerikaan Ashton Eaton te verpulveren. Mayer deed toen met 9.126 punten ruim beter dan Eaton, die op het WK in Peking in 2015 tot 9.045 punten kwam.Facebook

Twitter

Ne manquez pas

Plus