Sport.be

Atletiek

Nieuw stadion voor 'Golden Generation'

19.03.2019 | Gert-Jan Weyters

Belga

De KBVB en de organisatie van de Memorial Van Damme bundelen hun krachten in het stadiondossier van het Koning Boudewijnstadion. Samen hebben ze de intentie om de huidige generatie topsporters en hun buitengewone supporters te geven wat ze verdienen: een moderne sporttempel.

"Het is de hoogste tijd om in actie te komen, zodat onze nationale trotsen over een state-of-the-art stadion kunnen beschikken om op sportief vlak nog meer te schitteren in België. Dit nieuwe stadion, dat zal omgedoopt worden tot 'Golden Generation Arena', verwijzend naar onze gouden generatie sporters, moet het officiële stadion worden voor onze Rode Duivels, de Memorial, en het decor worden van zowel voetbal- en atletiekfinales als concerten", aldus het officiële persbericht.

De initiatiefnemers gaat voor de bouw van de Golden Generation Arena uit van van een volledige renovatie van het Koning Boudewijnstadion. Aan de bestemming van het nieuwe stadion verandert niets. "We willen gewoon een moderne sporttempel op dezelfde locatie als vandaag. Bovendien wordt de capaciteit van deze nieuwe infrastructuur teruggebracht tot 40.000, wat de mobiliteit en de leefbaarheid van dit project alleen maar ten goede komt."

MORGEN AL AAN DE SLAG

De KBVB en organisatie van de Memorial Van Damme beseft dat er geen tijd te verliezen is. Ze willen daarom meteen aan de slag gaan. "Onze gouden generatie zal niet eeuwig jong blijven en wil nog geschiedenis schrijven in een arena die aan haar is gewijd. De Golden Generation Arena wordt de prachtige nieuwe sporttempel waar onze topvoetballers, atleten en supporters al zo lang op wachten. Morgen gaan we aan het werk."

"We hebben het geluk op dit moment te kunnen beschikken over een gouden generatie sporters en supporters. We moeten deze unieke kans dus grijpen om een infrastructuur te bouwen die in verhouding staat tot hun prestaties. We willen bewijzen dat ons land nog steeds ambitieuze projecten tot een goed einde kan brengen. Ik ben ervan overtuigd dat we er door onze krachten te bundelen in zullen slagen om de Golden Generation Arena in 2022 klaar te hebben", aldus Peter Bossaert CEO van de KBVB.

Ook Bob Verbeeck, CEO van Golazo, is blij met de ontwikkelingen. "Dit is voor ons als organisator van de Memorial een eerste stap in de goede richting. Het is erg belangrijk dat voetbal en atletiek elkaar in deze plannen vinden en samen voor één nieuw stadion gaan. Op die manier kunnen we de herinnering aan Ivo Van Damme én de huidige generatie topatleten en topvoetballers in Brussel levendig houden. We willen nu snel de volgende noodzakelijke stappen zetten en met alle partijen hierover in overleg gaan. Dit is het juiste moment, gezien wij vanaf 2020 ook in de vernieuwende en innoverende Diamond League een belangrijke rol zullen blijven spelen."

VOETAFDRUKKEN ALS EERSTE STENEN

Na afloop van de persconferentie verzamelden enkele atleten van onze 'Gouden Generatie' om hun voetafdrukken te vereeuwigen. Deze voetafdrukken zijn de symbolische eerste stenen voor de renovatie van het Koning Boudewijnstadion tot de Golden Generation Arena. Onder meer Kevin en Jonathan Borlée, Cynthia Bolingo, Youri Tielemans, Eden Hazard, Tessa Wullaert en Jan Vertonghen waren op de afspraak en willen ooit schitteren in de nieuwe sporttempel.Facebook

Twitter

Ne manquez pas

Plus