Sport.be

Atletiek

Jacques Borlée krijgt nieuw contract als bondscoach

15.03.2019 | Erik Duchateau

Belga

Jacques Borlée heeft vrijdag een nieuw contract gekregen als bondscoach van de Belgian Tornados. Dat lieten de Franse gemeenschap en de Franstalige atletiekliga (LBFA) weten na een bijeenkomst met Minister van Sport Rachid Madrane (PS). Er komt zo een einde aan een open oorlog die meerdere weken duurde.

Het nieuwe contract van Borlée loopt tot 31 december 2020. Een nieuwigheid is dat het contract hem ook bindt aan de Vlaamse Atletiekliga (VAL),omdat hij ook Vlaamse atleten als Jonathan Sacoor onder zijn hoede heeft.

De afgelopen weken gooiden Jacques Borlée en de LBFA meermaals met modder naar mekaar. Het conflict escaleerde en uiteindelijk beschuldigde Borlée zijn federatie van "dictatuur" en "amateurisme" en counterde de LBFA dat het met Borlée "niet meer kon samenwerken" en dat hij een "leugenaar" was en "hallucineerde".

De afgelopen dagen vonden verzoeningsgesprekken plaats en die hebben resultaat opgeleverd. Minister van Sport van de Franse Gemeenschap Madrane "wil alle partijen bedanken" en noemt daarbij Philippe Muyters, het BOIC, de Vlaamse en Franstalige sportadministratie, beide atletiekbonden en Borlée zelf.

Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer