Sport.be

Atletiek

Julien Watrin : 'Kevin houdt ervan om nog iemand in te halen'

04.03.2019 | Marnick Claes

Belga

De Belgian Tornados hebben de finale van de 4x400 meter gewonnen op het Europees kampioenschap indoor in Glasgow. Na de wedstrijd was de vreugde dan ook merkbaar.

"Het was een beetje een speciale race", zegt Julien Watrin. "Ik heb agressief gelopen en zat na 200 meter in tweede positie. Toen begon de energietank echter leeg te lopen. Ik was heel blij de stok aan Dylan (Borlée) te kunnen geven. Na het terugvallen van Jonathan (Borlée) kon Kevin (Borlée) als tweede aan zijn race beginnen. Een ideaal scenario voor hem. Hij houdt ervan om nog iemand in te halen in het slot. Uiteindelijk is het hem gelukt en daar zijn heel blij mee."

In het verleden toonde Kevin Borlée zich als perfecte slotloper voor de Belgian Tornado's. Gisteren toonde hij dat opnieuw. "Ik bleef in het slot tegen mezelf zeggen dat die Spanjaard niet mocht passeren", glimlachte Kevin Borlée na de finale. "Het was niet de perfecte race. Julien en Dylan hebben goed gelopen, maar nadien is Jonathan te snel vertrokken. Hij mist een beetje ritme, het is zijn enige indoorwedstrijd van het seizoen en dat zag je", zegt Kevin over zijn broer.

"Dat klopt, ik was zelf niet zo goed", zegt Jonathan Borlée. "Ik heb geen wedstrijdritme en daar kon ik moeilijk mee omgaan. De goede wedstrijden van Julien (Watrin) en Dylan (Borlée) waren voor mij achteraf bekeken niet positief. Ik begon op kop, en had vleugels, maar ik ben te snel gegaan. Ik zat niet in het juiste ritme en had niet het goede gevoel", analyseert Jonathan Borlée. 

DUBBELE EUROPESE TITEL

Door hun overwinning in Glasgow zijn de Belgian Tornado's Europees kampioen 4x400 meter indoor, maar ook outdoor. "We wilden heel graag die dubbel", bevestigde Dylan Borlée. "Toen we de volgorde van de Spanjaarden onder ogen kregen, wisten we dat zij snel zouden starten. Ik heb tijdens de wedstrijd goed het verloop geanalyseerd. Ik zag de Britse concurrent terugkomen op Julien Watrin en wilde hem daarom snel de stok afnemen. Tijdens mijn eigen race heb ik vervolgens lang gewacht om mijn aanval te plaatsen. We zijn allemaal enorm blij met deze titel", lacht Dylan Borlée.

Dit is al de elfde medaille voor de ploeg van Jacques Borlée op een groot kampioenschap en een vijfde Europese titel. "We hebben hier een beetje gebluft toen we zeiden dat we voor de titel kwamen", zegt Jacques Borlée. "Toen ik zag dat Spanje begon met Husillos, dacht ik bij mezelf dat we gingen winnen. Voor de wedstrijd hadden we vertrouwen. Als Spanje op het einde komt opzetten, ben ik zeker dat Kevin dat onder controle heeft", besluit Jacques Borlée. 
Facebook

Twitter

Ne manquez pas

Plus