Sport.be

Atletiek

Bolingo pakt knap zilver op EK

02.03.2019 | Tom Van Aken

Belga

Cynthia Bolingo is knap tweede geworden in de finale van de 400 meter op het EK atletiek indoor in Glasgow in een tijd van 51'62", alweer een verbetering van haar Belgisch record. Het goud was voor de Zwitserse Léa Sprunger die amper één honderdste van een seconde sneller was.

Haar nieuwe besttijd was maar liefst 75 honderdsten onder haar vorige besttijd. De Nederlandse Lisanne de Witte pakte brons in 52.34.

Vrijdag had Bolingo al indruk gemaakt door zowel in de reeksen (tweede in 52.60) als in de halve finale (eerste in 52.37) haar Belgische record aan te scherpen. Voor België is het de eerste medaille op dit EK. Zondagavond komt Bolingo nog in actie met de Belgian Cheetahs de 4x400 meter.

'ZEER TROTS'

Voor de finale heb ik me laten vertellen dat alles mogelijk is", verhaalde Bolingo. "Ik heb me niet gefixeerd op een podiumplaats of een bepaalde tijd. Zo heb ik het sinds de start van de competitie altijd aangepakt. Ik was niet te veel bezig met een bepaalde tijd."

Bolingo was in Glasgow aangekomen met een referentietijd van 52.70. Ze deed nu maar liefst 1.18 beter. "Ik wist dat als ik me concentreerde, ik onder de 52 seconden zou kunnen gaan. Er waren snelle vrouwen in de finale. Ik had mezelf als tactiek voorgenomen in de groep te blijven en me dan naar een goede positie te lopen om mogelijke elleboogstoten te vermijden."

Na de wedstrijd duurde het even voor de officiële resultaten werden meegedeeld. Voor Bolingo was het dus nog spannend afwachten. "Ik wist dat we op hetzelfde moment de lijn passeerden en je weet natuurlijk nooit. Maar ook op de tweede plaats ben ik zeer trots."Facebook

Twitter

Ne manquez pas

Plus