Sport.be

Atletiek

'Enorme frustratie' om diskwalificatie Ismaïl Debjani

01.03.2019 | Laurens Van Heuverswijn

Belga

Ismaël Debjani beleefde een turbulente eerste dag op het EK indooratletiek in Glasgow. De 28-jarige Belg leek zich met een knappe tweede stek in zijn reeks te gaan plaatsen voor de finale van de 1.500 meter, maar hij werd nadien gediskwalificeerd. "Ismaël was in topvorm, dit zorgt voor een enorme frustratie", reageerde Frédéric Kimmlingen, het Belgische delegatiehoofd in Schotland.

Debjani finishte in zijn reeks knap als tweede in 3:42.12, achter het Noorse fenomeen Jakob Ingebrigtsen (3:42.00). Maar na tussenkomst van de videoref werd onze landgenoot gediskwalificeerd, wegens een 'obstructiefout' (punt 163.2 van het reglement) in het slot van de race. Debjani mag dus niet deelnemen aan de finale.

"Dit is echt ongelooflijk spijtig", verklaarde Kimmlingen. "Hij had de topvorm beet, en zijn manier van lopen deed het beste verhopen voor de finale. Het is triest en enorm zuur. Niemand diende klacht in of protesteerde, en de gehinderde loper (nvdr. de Brit Robbie Fitzgibbon, nvdr.) plaatste zich alsnog."
"Het is op de beelden duidelijk te zien hoe Ismaël tweemaal naar rechts kijkt", vervolgde de Team Leader. "Hij voelde dat hij ingesloten ging worden toen de Spanjaard Saul Ordoñez zich blesseerde. Hij wilde hem vermijden en hinderde dus niet doelbewust. Hij moest in een kwartseconde een beslissing nemen. Voor mij hoort dat bij een wedstrijd."Facebook

Twitter

Ne manquez pas

Plus