Sport.be

Atletiek

ISTAF Berlijn en La Parisienne voortaan deel van Golazo Groep

15.12.2018 | Gert-Jan Weyters

Belga

Golazo Groep neemt een belangrijke participatie in ISTAF Berlijn, het grootste atletiekevenement in Duitsland, en La Parisienne, de traditierijke Parijse stadsloop exclusief voor vrouwen.

ISTAF (voluit Internationales Stadionfest) is Duitslands oudste en grootste atletiekmeeting in het Olympiastadion in Berlijn. De meeting is bijna 100 jaar oud; de eerste editie vond al plaats in 1921. Ook ISTAF Indoor, de indoorversie die sinds 2014 georganiseerd wordt in Berlijn, wordt mee in het strategische partnership tussen Golazo Groep en TOP Sportevents GmbH betrokken.

In deze nieuwe samenwerking vinden twee experten op het domein van innovatieve atletiekevenementen elkaar. Golazo organiseert behalve de AG Memorial Van Damme ook de Nacht in Heusden-Zolder, de Meeting International de la Province de Liège, de CrossCup en tal van marathons, o.m. in Rotterdam, Brussel en Düsseldorf. De twee Duitse meetings vullen het aanbod topsportatletiek mooi aan en zorgen voor een sterke aanwezigheid, het hele jaar rond, binnen de internationale atletiekkalender

Martin Seeber blijft aan het hoofd van TOP Sportevents GmbH (en van TOP Sportmarketing Berlin GmbH) en blijft ook meeting director van zowel ISTAF als ISTAF INDOOR. "Deze samenwerking geeft ons de kans om Berlijn nog te versterken als dé plaats voor topatletiek en de beide meetings nog verder te doen groeien", zegt Seeber. "Hoewel beide evenementen diep geworteld zitten in Berlijn met sterke partners uit de regio kunnen we voldoende synergieen creëren op het vlak van marketing, internationale groei en de manier waarop we onze sport brengen. Samen zullen we atletiek nog aantrekkelijker maken!"

"ISTAF Berlijn vertoont heel wat gelijkenissen met de AG Memorial Van Damme", vult Bob Verbeeck aan, CEO Van Golazo Groep. "Het is één van de klassieke topmeetings in Europa, in een groot stadion dat bijna steeds volloopt en waar naast de absolute wereldtop ook de atleten uit eigen land een mooi platform krijgen om zich te tonen. We zijn dan ook erg blij dat deze meeting en de succesvolle indoorvariant voortaan deel uitmaken van onze groep."

LA PARISIENNE

La Parisienne is nog zo een evenement met een lange en succesvolle traditie. Begin september liepen liefst 24.700 vrouwen mee in de 23e editie van deze Parijse stadsloop die exclusief aan vrouwen voorbehouden is. Het traject van 7km met start en aankomst onder de Eiffeltoren slingert door het hart van de Franse hoofdstad, langs de kaaien van de Seine en over de Champs Elysées. Het is een evenement waar deelnemen belangrijker is dan winnen en het spreekt dan ook een heel breed spectrum aan vrouwelijke lopers aan.

Bob Verbeeck: "Zowel voor Golazo France als voor de hele groep is dit een belangrijke samenwerking. La Parisienne is een prachtig evenement: een exponent van de breedtesport op één van de mooiste locaties in de wereld. We versterken hiermee onze activiteiten in Parijs en in Frankrijk. Bovendien sluit deze nieuwe stap helemaal aan bij onze missie om met Golazo zoveel mogelijk mensen aan het bewegen te krijgen."

Golazo France, met kantoren in Parijs en Lyon, is de organisator van de halve marathon van Disneyland Parijs, vertegenwoordigt de atleten Renaud Lavillenie, Pauline Ferrand-Prévot en Vincent Luis en verzorgt het olympische activatieprogramma voor Bridgestone Frankrijk. Via het bureau in Lyon zet Golazo France ook sterk in op de recreatieve fietsmarkt. Het aanbod van ruim 15 recreatieve fietstochten trekt jaarlijks 42.000 deelnemers. La Marmotte en les 3 Ballons zijn zonder twijfel de bekendste in de rij.



Facebook

Twitter

Ne manquez pas

Plus