Sport.be

Atletiek

Favorieten maken hun rol waar in verkiezing Gouden Spike

20.10.2018 | Hannes Van Gael

Belga

Marathonloper Koen Naert en zevenkampster Nafi Thiam hebben de trofee voor beste Belgische atletieker en atletiekster gewonnen. Voor Naert was het zijn eerste Gouden Spike, Thiam won al zes keer op een rij.

Bij de vrouwen was Nafissatou Thiam een allesbehalve verrassende winnares. Ze won al Olympisch goud op de zevenkamp, werd wereldkampioene en voegde daar dit jaar de Europese titel aan toe. Ze heeft op haar 24e al alles gewonnen wat er te winnen valt in de zevenkamp. En nu ook nog haar zesde opeenvolgende Gouden Spike.

Thiam kreeg 123 stemmen, haar dichtste achtervolger was voor sprintster Hanne Claes met 66 stemmen. Zij kreeg de Zilveren Spike, onder meer voor haar vierde plek op de 400 m horden. Eline Berings nam de Bronzen Spike in ontvangst.

Koen Naert was favoriet bij de mannen om de Gouden Spike mee naar huis te nemen en hij kreeg veruit de meeste stemmen (117). Hij dankt de award aan zijn gouden EK-medaille op de marathon in Berlijn.

Bashir Abdi (60 stemmen) nam de Zilveren Spike in ontvangst en het Bronzen exemplaar was voor Kevin Borlée (42 stemmen).Facebook

Twitter

Ne manquez pas

Plus