Sport.be

Atletiek

Vijf op een rij voor Farah in Great North Run, Abdi pakt brons

09.09.2018 | Hannes Van Gael

Belga

Met zijn vijfde overwinning in de Britse Great North Run is Sir Mo Farah nu alleen recordhouder. De Keniaanse Vivian Cheruiyot won de prestigieuze wedstrijd bij de vrouwen.

De Great North Run is een prestigieuze halve marathon door Newcastle. Mo Farah won er voor het eerst in 2014 en mocht sindsdien elke jaargang juichend over de finish lopen. Met zijn vijf overwinningen is Sir Mo nu alleen recordhouder. De Olympische kampioen op de 5 en de 10 km heeft nu de Keniaan Benson Masaya (4 overwinningen) voorbijgestoken.

Van bij de start nestelde Farah zich vooraan in de race, tot uiteindelijk niemand hem nog kon volgen. Na 17 kilometer schudde hij Jake Robertson als laatste af. De Nieuw-Zeelander eindigde als tweede op 31 seconden van Farah.

Bashir Abdi liep naar een knappe derde plek. De zilveren medaillewinnaar op de 10.000m op het EK in Berlijn is sinds de AG Memorial Van Damme vorig weekend overgeschakeld naar de marathon. Met succes, want onze landgenoot moest maar 1 minuut en 17 seconden prijsgeven op Farah.

De Keniaanse Vivian Cheruiyot liep bij de vrouwen naar haar tweede zege in drie jaar tijd. Zij klokte af in 1:07:43. Brigid Kosgei en Joyciline Jepkosgei, allebei Keniaans, werden tweede en derde in 1:07:52 en 1:08:10.Facebook

Twitter

Ne manquez pas

Plus