Sport.be

Atletiek

Thiam mag zich nu ook Europees kampioene zevenkamp noemen

10.08.2018 | Hannes Van Gael

Belga

Nafi Thiam mag zich naast Olympisch en Wereldkampioene nu ook de beste van Europa noemen. Ze had het moeilijk in de afsluitende 800m, maar ze hield stand.

In 2016 verraste Nafi Thiam de wereld door de gouden medaille te winnen op de Olympische Spelen in Rio. Een jaar later bevestigde ze die prestatie door de wereldtitel te pakken in de zevenkamp. Nu, in 2018, is ze op 23-jarige leeftijd ook nog eigenares van de Europese kroon.

Op vrijdagochtend moest Thiam nog een achterstand ophalen. Bij het speerwerpen zorgde een knalprestatie er echter voor dat ze opnieuw aan de leiding kwam, maar ook dat ze op de 800m, niet haar lievelingsnummer, met een achterstand van maar liefst 13,5 seconden op haar dichtste belager over de streep mocht lopen.

Die dichtste belager heette Katarina Johnson-Thompson en die liep een toptijd. Top, maar toch was ze uiteindelijk 'maar' tien seconden sneller dan Thiam. Onze landgenote werd dus eerste met 6.816 punten, voor Johnson-Thompson (6.759 punten). Het Brons was voor Carolin Schäfer (6.602).Facebook

Twitter

Ne manquez pas

Plus