Sport.be

Atletiek

Art springt naar nieuw BR op Meeting International de la Province de Liège

18.07.2018 | Gert-Jan Weyters

Belga

Arnaud Art zal de 17de Meeting International de la Province de Liège nooit vergeten. Art wipte over 5m72 in het polsstokspringen en deed zo 1 cm beter dan zijn eigen Belgisch record. Ook voor Eline Berings werd het een mooie (en snelle) avond.

De Pool Piotr Lisek maakte zijn status van topfavoriet in het polsstokspringen waar. Lisek ging in zijn eerste poging over 5m72 en dat bleek voldoende te zijn voor de overwinning. Het was echter Arnaud Art die met alle aandacht ging lopen. Na een moeilijk begin, Art had 3 pogingen nodig op 5m31, groeide Art in de wedstrijd. Op 5m72 wipte Art bij zijn 2de poging over de lat. Meteen 1 cm beter dan zijn eigen Belgisch record én een vertrouwensboost richting EK in Berlijn!

"Het begin was lastig vandaag", aldus een eerlijke Art. "Maar het is geweldig om hier in Luik een BR te springen, 10 jaar geleden stond ik hier als kleine jongen nog in de tribune! Op het komende EK zullen er nog meer sterke atleten deelnemen. Het zal sowieso van de vorm van de dag afhangen om daar goed te presteren en een portie geluk is uiteraard ook nodig".

BIJNA EEN BR VOOR BERINGS

Ook Eline Berings leverde een topprestatie. Berings klokte een tijd van 12.72 op de 100m horden. Amper een honderdste van het BR van Anne Zagre. Zagre, die werkt aan haar snelheid na een blessure aan de bil, werd 4de in 13.21 en heeft nog geen ticket voor het EK te pakken.

"Ik wil absoluut het publiek bedanken voor een geweldige meeting. Jammer dat ik het record net niet pak, maar ik hoop dit in de toekomst te doen", aldus een lachende Berings.

 De ongebruikelijke 300m werd gewonnen door Robin Vanderbemden met een PR van 32'44. Jonathan Borlée werd tweede, de Fransman Teddy Atine-Vetel legde beslag op de derde plaats. Dylan en Kevin Borlée werden 5de en 7dé.

Ik voelde me tijdens de eerste honderd meter goed, zoals steeds", reageerde Vanderbemden. "Ik heb in de bocht niets speciaals gedaan omdat ik energie wilde sparen. Ik wist dat de laatste honderd meter zwaar zou zijn. Ik heb recent tweemaal de 400 meter gelopen, en nu koos ik voor de 300 meter. Op die manier maak ik de overgang naar het EK, waar ik de 200 meter zal afwerken. Ik voel dat het met mijn conditie in stijgende lijn gaat met het EK in aantocht."

STADIONRECORD

De 3000 m steeplechase bij de vrouwen leverde een stadionrecord op. De Keniaanse Caroline Tuigong won in 9.32.53 (vorig record 9.34.28). De Amerikaanse Lawrence Mel werd in een uitstekende 9.32.68. tweede.

PHYLLIS FRANCIS OP DE AFSPRAAK

De 200m vrouwen was een kolfje naar de hand van Pyhllis Francis. De wereldkampioene op de 400m won de 200m in 22'92 en bleef zo 9 honderdste boven het stadionrecord.

AG HIGH JUMP

De AG High Jump competitie was de afsluiter van een schitterende atletiekavond. In afwezigheid van Nafi Thiam, die last minute moest afhaken wegens een insectenbeet, won de Italiaanse Elena Vallortigara met een sprong van 1m92.

"Ik verheugde met erop maar dit jaar geen meeting van Luik voor mij", reageerde de 23-jarige atlete. "Niets erg maar de enkel van mijn afzetbeen is nog altijd wat opgezwollen na de allergische reactie op de insectenbeet. Het is op drie weken van het EK niet het moment om risico's te nemen."

 Facebook

Twitter

Ne manquez pas

Plus