Sport.be

Atletiek

Belgiës beste polsstokspringers duelleren met wereldtopper in Luik

13.06.2018 | Erik Duchateau

Belga

Eén van de absolute topnummers op de Meeting International d'Athlétisme de la Province de Liège op woensdag 18 juli in het Stade de Naimette-Xhovémont wordt het polsstokspringen bij de mannen. Arnaud Art en Ben Broeders, onze beste Belgen, zullen er duelleren met een absolute wereldtopper!

Piotr Lisek wordt de te kloppen man in Luik. De 25-jarige Pool won brons op het WK in Peking in 2015 en twee jaar later zilver op het WK in Londen. Dit jaar deed Lisek ook al van zich spreken met een bronzen medaille op het WK indoor in Birmingham. Met zijn persoonlijk record van 6m00 (indoor) behoort Lisek sinds 2017 tot de zogenaamde '6 meter club'. Outdoor bedraagt zijn persoonlijk record 5m89. Twee weken geleden sprong Lisek in eigen land, in Bydgoszcz, met 5m85 een seizoensbeste prestatie. Een bewijs dat de vicewereldkampioen van Londen stilaan naar zijn beste vorm aan het groeien is.

Ook Arnaud Art en Ben Broeders lieten dit jaar al knappe dingen zien. Art, met 5m71 Belgisch recordhouder, wipte op 20 mei in het Franse Cergy-Pontoise over 5m60 en dwong daarmee een ticket voor het EK in Berlijn af. Een maand eerder had Ben Broeders zich op een meeting in Kessel-Lo al verzekerd van EK-kwalificatie door over 5m59 te springen. Het PR van Broeders bedraagt 5m61. Beide jonge Belgische polsstokspringers kunnen zich op 18 juli optrekken aan een topcompetitie met een wereldtopper als Piotr Lisek en zo, drie weken voor ze aan de bak moeten in Berlijn, naar hun optimale EK-vorm toewerken.Facebook

Twitter

Ne manquez pas

Plus